image

Mumbai terroristen gebruikten Google Earth

maandag 1 december 2008, 16:53 door Redactie, 13 reacties

De terroristen die vorige week een bloedbad in de Indiase stad Mumbai aanrichtten, gebruikte Google Earth om de omgeving te verkennen, zo beweren bij het onderzoek betrokken functionarissen. Volgens de Indiase politie ging het om goed getrainde terroristen die technologieën zoals satelliettelefoons en GPS gebruikten. In 2005 uitte de Indiase regering al kritiek op de maptechnologie van Google, omdat het terroristen in de hand zou werken. Via het programma zouden vertrouwelijke gebieden en defensie installaties te zien zijn.

In Nederland trokken de VVD en PvdA aan de bel dat terroristen Google Earth zouden kunnen gebruiken. Een zorg die door de Koreanen werd gedeeld. Vorig jaar liet de nationale coördinator terreurbestrijding nog weten dat het programma bij aanvallen in Irak was ingezet.

Reacties (13)
01-12-2008, 16:58 door Bladie
'tuurlijk, laten we Google Earth gaan verbieden ofzo. Kunnen we daarna ook normale kaarten en atlassen (voor de jongeren onder ons: een oude, afgedrukte, versie van Google Earth en Tom Tom) verbieden.
01-12-2008, 17:22 door Anoniem
De terroristen gebruikten wapens, zullen we wapens gaan verbieden ?
De terroristen gebruikten het openbaar vervoer, wullen we het openbaar vervoer gaan verbieden ?
De terroristen gebruikten GSM, gaan we GSM gaan verbieden?

De geheime diensten hebben gefaald, zullen we de geheime diensten verbieden ?

PS De terroristen aten voedsel en dronken water, .....
01-12-2008, 17:30 door Eerde
Blah, blah, blah... alsof terroristen niet van een gewone gedrukte kaart kunnen werken, al dan niet gecomplimenteerd met zelf gemaakte foto's of foto's van het Internet geplukt.

Militaire gebieden worden op aanvraag uitgeblokt (letterlijk), kijk maar een in Rotterdam, vlakbij de Van Birienenoortbrug de kazerne. Zo zijn er tientallen, alle NL kazernes en mil.vliegvelden.

Dus wat gaan we allemaal verbieden ivm met terrorisme vandaag ?
-Kaarten
-Fototoestellen
-GSM's
-GPS
-PC's
-Internet
-Boten en schepen (zo kwamen die paken nl naar India)
-Wegen (die badgasten gebruikte het wegennet, schandalig, weg ermee !)
-Rijst (hun laatste avondmaal)
etc
etc
etc.
Allemaal FUD dus.
01-12-2008, 18:05 door Anoniem
Het laat wel zien dat de gemiddelde terrorist wel slimmer is dan de gemiddelde amerikaan, die weten hun eigen land nog niet eens op de kaart te vinden. ;)
R-
01-12-2008, 20:01 door prikkebeen
Weer een belachelijk kulargument om bepaalde software in een kwaad daglicht te zetten. Ze hebben ook b.v. Twitter gebruikt, wesites, email, ehh, nou ja, internet.
Is dit niet gewoon vooruitgang? Zowel in goede als kwade zin. Het zijn misdadigers die algemeen gereedschap gebruiken om hun daden te plegen. Vroeger was een koevoet een veel gebruikt middel om in huizen in te breken. Overheden moeten eens ophouden de techniek de schuld te geven en een reden te zoeken om dan alles maar te verbieden of er restricties op het gebruik toe te passen. Mensen zijn de boosdoener, niet het gereedschap. Oh ja, we zijn de routeplanner vergeten waarmee ze de kortste weg naar de hotels en de vluchtroutes gevonden hebben. FUD
01-12-2008, 22:21 door Lamaar
Ze hebben ook Windows gebruikt. Waar blijf je nou, Eerde? Moet je niet iets roepen over de onveiligheid van Windows?
02-12-2008, 06:07 door Anoniem
Door LamaarZe hebben ook Windows gebruikt. Waar blijf je nou, Eerde? Moet je niet iets roepen over de onveiligheid van Windows?

Er is ook een google earth linux versie digibeet, dus hoe weet jij nou dat ze Windhoos hebben gebruikt, michien hebben ze wel Macbookjes.

J.Slim
02-12-2008, 08:43 door Anoniem
Door LamaarZe hebben ook Windows gebruikt. Waar blijf je nou, Eerde? Moet je niet iets roepen over de onveiligheid van Windows?

Wat zielig mannetje ben je toch........ je zou toch weggaan met je (imaginaire) vriendjes, in godsnaam doe dat dan ook !!!
(Nee ik ben geen Eerde, gewoon iemand bij wie jouw gedrag, zo onderhand mijlenver de keel uithangt)
02-12-2008, 09:07 door Anoniem
Dan heeft het ministerie van Defensie het tenminste goed gedaan. Die hebben in Den Haag alle defensiegebouwen door Google laten "blurren", zodat niet duidelijk zichtbaar is dat daar een defensiegebouw staat. Nu valt een geblurred gebouw tussen allemaal normale gebouwen wel weer op, maar ja, het idee was uitstekend!
02-12-2008, 09:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-12-2008, 10:21 door Anoniem
Door Iceyoung
Volgens de Indiase politie ging het om goed getrainde terroristen die technologieën zoals satelliettelefoons en GPS gebruikten.

Ja nou en, dat doet mijn blonde buurvrouw ook wiens IQ haar schoenmaat niet overstijgt en geloof me GEHEEL ONGETRAIND sterker nog GEHEEL ONGESCHOOLD OOK.

Blonde buurvrouwen hebben ook helemaal geen scholing/training nodig, dat zou je moeten weten als Hollander.
Wij hebben 'ze' zelfs in management uitvoering.... tot volle tevredenheid van de rest van het (grijze) mannelijke management.... ;)
02-12-2008, 11:04 door Anoniem
Alles verbieden... een grote bom maken, en dan de hele wereld laten vergaan!
Zijn we daar ook klaar mee :')
02-12-2008, 11:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.