image

Luchthavens blijken blackhole voor laptops

dinsdag 2 december 2008, 10:27 door Redactie, 4 reacties

Wie op vakantie wil gaan met de laptop, is gewaarschuwd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er elke 53 seconden een laptop wordt gestolen. Vooral op Amerikaanse luchthavens lijken laptops in het niets op te lossen: elke week raken er 12.000 laptops zoek en de 70% die hiervan bij de gevonden-voorwerpen-afdelingen belandt, hoort nooit meer iets van hun eigenaar.

Toegenomen beveiligingsmaatregelen zorgen voor meer drukte op de vliegvelden en daarnaast lopen er duizenden mensen rond die voor de feestdagen thuis willen zijn. Het is dat meer dan 70% van de reizigers aangeeft zich gehaast te voelen door al deze factoren. Daardoor is het dus niet vreemd dat mensen hun laptops in dergelijke omgevingen kwijtraken. "De stress van het haasten om de vlucht te halen, gecombineerd met het aantal voorwerpen dat zakelijke reizigers met zich dragen (laptops, mobieltjes, PDA's, etcetera), creëert een situatie waarin de kans groot is om bagage te verliezen, meldde het Ponemon rapport al enige tijd geleden.

Criminaliteit
Een beveiligingsbedrijf verzamelde daarom aantal tips die voor een minder hectische en veiligere vakantie moeten zorgen. Één van de tips is het backuppen van de data voordat men vertrekt. Een ander advies is om de laptop niet in bagage te doen, maar als handbagage mee te nemen. Log ook niet in op onbeveiligde draadloze netwerken: "Wanneer mensen toch willen internetten via een WiFi punt, is het verstandig om via deze verbinding geen online bankzaken te doen."

Verder moet men voorzichtig zijn met publieke computers, aangezien daar regelmatig keyloggers op worden geïnstalleerd. Als laatste moet men geen wachtwoorden in de browser opslaan en de cache na het surfen leegmaken.

Reacties (4)
02-12-2008, 10:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-12-2008, 12:47 door spatieman
cool
een digitale versie van de bermuda driehoek..
voor die tip, maar een backup, fijn !!!!
03-12-2008, 14:41 door Anoniem
"elke week raken er 12.000 laptops zoek en de 70% die hiervan bij de gevonden-voorwerpen-afdelingen belandt, hoort nooit meer iets van hun eigenaar. "

12.000 per week is 624.000 laptops per jaar zo ongeveer, a 500 euro per laptop (schatting) geeft 312.000.000 euro, 312 miljoen euro!!! en ik denk dat die 312 miljoen weer grotendeels door verzekeringen uitgekeerd word (voor zo'n bedrag kan het bijna uit om die dingen zelf in te zamelen als verzekeraar, om ze zo terug bij de eigenaar te krijgen, voordat er uitgekeerd word eerst even kijken of het betreffende serienummer ook in het magazijn ligt)

maar 12.000 per week waarvan 70% bij de gevonden voorwerpen terecht komt is veel, vooral omdat er vaak van uitgegaan word dat ze allemaal gejat worden, terwijl ze in meer dan de helft van de gevallen gewoon vergeten worden dus...
70% van 12.000 zijn maar liefst 8400 laptops per week die daarna dan ook nog eens niet opgehaald worden, ik vind het in ieder geval extreem hoog, zowel het aantal verdwenen laptops, maar vooral het gebrek aan mensen die hun apparaat terug willen, blijkbaar...
03-12-2008, 15:09 door SirDice
Een ander advies is om de laptop niet in bagage te doen, maar als handbagage mee te nemen.
Ik moet regelmatig naar het buitenland en m'n laptops gaan altijd mee als handbagage. MIDI controllers kun je overigens beter in de bagage stoppen. De meeste beveilingsbeambten snappen niets van zo'n kastje met knoppen. Kan ik weer mooi, in een kamertje achter, uitleggen wat het is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.