image

Scriptkiddie wil nieuwe Bill Gates worden

dinsdag 2 december 2008, 11:35 door Redactie, 8 reacties

Het meesterbrein achter een botnet van meer dan een miljoen computers, die daarvoor niet gestraft werd, wil de volgende Bill Gates worden. De autistische Owen Thor Walker werd vorig jaar met hulp van de FBI en Nederlandse autoriteiten opgepakt. AKILL", was de leider van een "elite" groep botnetprogrammeurs en ontwikkelde software voor het infecteren van Windows computers. Ook zou hij de bankrekeningen van zijn slachtoffers hebben geplunderd. Ondanks alle schade sprak de rechter hem vrij, omdat hij nog een veelbelovende toekomst heeft.

De tienerhacker is inmiddels bekeerd, wil een eigen bedrijf starten en de volgende Bill Gates worden, zo vertelde hij in het programma "60 minutes" van TV3. Ook liet hij weten nooit meer illegaal te zullen hacken. Walker kreeg meerdere banen aangeboden nadat hij in het nieuws was geweest, maar wees deze af omdat hij bij een klein bedrijfje werkte. Zijn moeder zegt dat hij op zijn derde leerde lezen en op zijn vijftiende al zijn eigen PC bouwde en online ging. Vervolgens kocht hij een boek over programmeren en leerde dit zichzelf in de avonduren aan. Vooral de hoofdstukken over hacking en exploits interesseerde hem. "Toen had ik nog niets anders te doen. Ik wist dat het illegaal was, maar ik dacht niet dat men het zo hard zou aanpakken", aldus de tiener. "Ik deed het gewoon voor de lol, zoals tieners zijn." Hij dacht nooit gepakt te zullen worden.

Op het rechte pad
Walker was verrast over de hoeveelheid aandacht die de media aan hem schonk, maar vond het stiekem wel plezierig. Tijdens zijn acht maanden durende "hack-carrière" verdiende hij zo'n 40.000 dollar. "Ik gaf het geld uit aan een X-Box, spellen en ik kocht pizza's voor vrienden." De scriptkiddie zegt iets goeds te gaan doen met de tweede kans die rechter Judith Potter hem in de rechtszaal gaf.

Reacties (8)
02-12-2008, 11:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-12-2008, 12:36 door Skizmo
Door IceyoungWE HEBBEN EEN NIEUWE BILL GATES !!!!!!!!
7. De autistische Owen Thor Walker (dat kunnen we Bill ook wel aanrekenen)
02-12-2008, 12:50 door spatieman
omg.
hilarisch, maar wel toetreffend.
02-12-2008, 14:47 door Napped
Lol ... Dit is gewoon een grappig MS Flame :)
03-12-2008, 10:54 door Anoniem
Graag zou ik jullie erop wijzen dat de term scriptkiddie in deze zaak totaal niet passend is. De al dan niet autistische jongen heeft zichzelf verdiept in C++ en heeft zo zelf, "from scratch" zijn botnet opgebouwd.

Nog even de definitie van de term scriptkiddie om het geheugen op te frissen:
"Een scriptkiddie is een persoon die zich misdraagt op het internet, daarbij gebruik makende van technieken en hulpmiddelen die door anderen (vaak crackers) zijn bedacht en ontwikkeld. Een scriptkiddie heeft meestal geen verstand van de onderliggende technieken en is slechts een gebruiker van andermans tools."
14-01-2009, 12:33 door Anoniem
Voor zover ik weet is Bill Gates rijk geworden met een gestolen idee van een ''toenmalige'' collega.
Dus trots hoeft ie er niet op te zijn.
28-01-2009, 17:42 door Anoniem
Voor iedereen die even uit zijn hoofd wil laten, NIEMAND kan hem opvolgen, Bill Gates is Bill Gates en dat is maar goed ook. Bill Gates doet geen slechten dingen waarom wil iemand die een botnet opgebouwd nu goed dingen gaan doen. Zijn naam is al beschadigid met kwaad !
12-07-2012, 14:28 door Anoniem
Voor iedereen die even uit zijn hoofd wil laten, NIEMAND kan hem opvolgen, Bill Gates is Bill Gates en dat is maar goed ook. Bill Gates doet geen slechten dingen waarom wil iemand die een botnet opgebouwd nu goed dingen gaan doen. Zijn naam is al beschadigid met kwaad !

Bill Gates heeft ook een niet al te best werkend vertaalprogramma zie ik.. :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.