image

Metadata kan CAPTCHA vervangen

dinsdag 2 december 2008, 11:59 door Redactie, 5 reacties

CAPTCHA's zijn niet alleen irritant voor mensen, ze slagen er vaak niet in om spammers te weerstaan. Een Amerikaans bedrijf zegt nu een oplossing te hebben gevonden die het gedrag van de gebruiker analyseert om te bepalen wie een mens en een spambot is. "We vragen niet dat onze gebruikers bewijzen dat ze mens zijn. We monitoren ze en bepalen dit dan voor onszelf." Pramana, zoals het systeem heet, betekent in het Hindi "bewijs van echtheid". Op dit moment wordt het nog getest en wil het bedrijf niet prijsgeven hoe het precies werkt.

Volgens David Dagon, die met Pramana bekend is, kijkt de technologie onder andere naar de bewegingen van de muis om te bepalen of iemand mens is of niet. Om te voorkomen dat spammers het gebruikte algoritme kraken, wijzigt men steeds de toegepaste criteria. De beveiliging werkt alleen tegen spambots, aangezien mensen de CAPTCHA's nog steeds voor spammers kunnen oplossen. Indiërs kraken bijvoorbeeld duizend CAPTCHA's voor één dollar. Het idee achter de software is dan ook dat spammers mensen voor elk onderdeel van de registratie moeten betalen en zodra men een bot gebruikt, dit wordt opgemerkt.

Reacties (5)
02-12-2008, 12:52 door spatieman
qoute:
kijkt de technologie onder andere naar de bewegingen van de muis om te bepalen of iemand mens is of niet.
end qoute.

Eh?
ik doe vaak de TAB drukken.
dus ik ben opeens een V1@gr@ bot..
02-12-2008, 17:35 door Anoniem
Nog effe en je mot DigID gaan gebruiken om een emailadress aantemaken
02-12-2008, 18:03 door Anoniem
Dit werkt vast alleen met Javascript of Flash enabled.

Ik vraag me af wat er gebeurt als je de data die verstuurd wordt bij bewegingen van een echt mens "opneemt" en in je bot laat afspelen, eventueel met wat randomisatie. Of dit effect heeft? Wie weet, dit bedrijf gaat weer eens schuil achter "security through obscurity", aangezien ze hun algorithme niet vrijgeven.

PS: Ultieme ironie; ik kreeg net "CAPTCHA onjuist" te zien toen ik dit bericht wilde verzenden. Misschien dat security.nl wat kan met deze nieuwe technologie? ;)
02-12-2008, 18:48 door Anoniem
kijkt de technologie onder andere naar de bewegingen van de muis om te bepalen of iemand mens is of niet.

Record and playback attack?
03-12-2008, 11:03 door Anoniem
Arme mensen in India staan al weer te trappelen voor meer werk, schiet is op met die technologie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.