image

Gmail-verbod voor Indiase ambtenaren

woensdag 10 december 2008, 16:39 door Redactie, 3 reacties

De Indiase overheid heeft na een serie aanvallen door Chinese hackers het gebruik van Gmail door ambtenaren verboden. De Chinese aanvallers hadden toegang tot het interne netwerk van de Prime Minister's Office. Eerder wisten aanvallers uit China al binnen te dringen op het netwerk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en was ook het National Informatics Centre doelwit. Eenmaal toegang tot de netwerken was het de aanvallers voornamelijk om het Gmailverkeer te doen, aldus de Indiase overheid.

Die beweert verder dat alle communicatie binnen de overheid is versleuteld en beveiligd, maar dat de Chinese hackers beveiligingslekken en speciale software gebruiken om de beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Het is in ieder geval nu verboden voor ambtenaren om Google voor werkzaamheden en officiële communicatie te gebruiken. Daarnaast is men bezig om alle communicatie te versleutelen en de beveiliging van de netwerken aan te scherpen.

Reacties (3)
10-12-2008, 17:21 door Dr.Wh4x
Verstop hem in je buik ofzo.
10-12-2008, 18:32 door KwukDuck
Juist, email in je buik is altijd veiliger als in GMail.


[ontopic]
Volgensmij is Gmail gewoon client-to-server encryptie... weet het vrijwel zeker... tenzij mensen bij de overheid dermate achterlijk met hun email om gaan en dit uit zetten... dan vraag ik me af wat die mensen daar uberhaubt doen...
11-12-2008, 09:56 door Anoniem
Door KwukDuckJuist, email in je buik is altijd veiliger als in GMail.


[ontopic]
Volgensmij is Gmail gewoon client-to-server encryptie... weet het vrijwel zeker... tenzij mensen bij de overheid dermate achterlijk met hun email om gaan en dit uit zetten... dan vraag ik me af wat die mensen daar uberhaubt doen...er bestaat ook zoiets als bijdehandheid;), er moet ook nog lol blijven in deze wereld he=)

grt, jos
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.