image

Klantendatabase favoriet van stelend personeel

woensdag 10 december 2008, 17:18 door Redactie, 6 reacties

Een meerderheid van de IT'ers vindt het geen probleem om bij ontslag waardevolle bedrijfsinformatie mee te nemen. Sterker nog, sommige automatiseerders hebben dit al uit voorzorg gedaan, zo blijkt uit onderzoek tijdens de Infosecurity beurs. De datadieven gebruiken in de meeste gevallen een USB-stick om hun buit mee te nemen. Als men mag kiezen is de klanten database favoriet, gevolgd door product informatie, bedrijfsplannen, gebruikersnamen en wachtwoorden en HR informatie.

Ondanks het gevaar van deze insiders voor de organisatie, zegt 73% van de ondervraagden dat de grootste risico's uit de externe omgeving komen. Het verschil in perceptie is mogelijk te verklaren doordat 64% geen inzicht heeft in wat er allemaal op het netwerk gebeurt. In deze gevallen zal diefstal van gegevens nooit gesignaleerd worden. Bedrijven doen er daarom verstandig aan om bij te houden wie wanneer toegang heeft gehad tot welke data, merkt Melvin Broersma van Kahuna op.

Reacties (6)
10-12-2008, 18:02 door spatieman
ah, klantendata base.
doet me denken aan die spookfactuur die momenteel rondgaat...
10-12-2008, 18:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-12-2008, 18:57 door Anoniem
Door IceyoungAbsoluut Not Done.
Einde contract , neem dan met waardigheid afscheid en toon enig decorum.
Vecht je ontslag aan via de rechtbank.
Ongeacht waar de schuld ligt, hou de eer aan jezelf en verlaag je niet tot dit soort praktijken.
Het oracle heeft gesproken.
11-12-2008, 09:30 door Vorik
Door Anoniem
Het oracle heeft gesproken.
Kan zijn; maar ik kan er ook echt geen begrip voor opbrengen... Wat dat betreft is het jammer dat dat soort gasten niet uit hun vak gezet kunnen worden.
11-12-2008, 11:06 door Anoniem
@ Redactie :

"Een meerderheid van de IT'ers vindt het geen probleem om bij ontslag waardevolle bedrijfsinformatie mee te nemen. De datadieven gebruiken in de meeste gevallen een USB-stick om hun buit mee te nemen. Als men mag kiezen is de klanten database favoriet, gevolgd door product informatie, bedrijfsplannen, gebruikersnamen en wachtwoorden en HR informatie. "

Wat een weerzinwekkende beschuldiging dat de meeste IT-ers dit zouden doen. In dit soort artikelen worden IT-ers bijna neergezet als overwegend kwaadwillende personen die zich schuldig maken aan crimineel gedrag, zonder enige verdere onderbouwing. Waarbij ik niets af doe aan het feit dat insider threats een groot probleem vormen.

Overigens zou het mij absoluut niet boeien of mensen hun gebruikersnamen en wachtwoorden meenemen (je kunt hun brein nu eenmaal niet wissen). Immers dienen accounts te worden afgesloten wanneer mensen vertrekken, en toegang tot wachtwoorden van collega's moet men per definitie al niet hebben.
11-12-2008, 18:10 door Anoniem
Een beetje Itér zal nooit zijn baan en potentiele jaarlijkse inkomsten op het spel zetten door dit soort acties.

Alleen mensen die niets te verliezen hebben en nooit meer in de IT willen werkzaam zijn en in onmin zijn vertrokken doen dit misschien maar ja dan moet je ook nog crimineel aangelegd zijn....

Zeg nou zelf je kan goed verdienen in de IT en potentiele gevangenisstraf en nooit meer ad bak is nou niet bepaald utopia.

Beetje domme platgeslagen statistiek wat mij betreft...

Idd een weerzinwekkende beschuldiging.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.