Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Belastingdienst plukt rekeningen

11-12-2008, 17:59 door Anoniem, 26 reacties
Met veel verbazing las ik <a href="http://www.telegraaf.nl/overgeld/rubriek/belastingen/2770213/__Fiscus_plukt_rekeningen_leeg__.html?p=29,1" target="_blank">dit bericht</a>. Is dit niet zo dat ze in feite misbruik maken van je gegevens? In goed vertrouwen krijgen ze je gegevens (o.a. je bankrekeningnummer) en ineens besluiten ze die gegevens te gebruiken voor hun eigen doeleinden. Gelukkig ben ik zelf geen "slachtoffer" maar hoe zit dit nu met de privacy? Of zit ik nu een bepaalde stemming te kweken?

Persoonlijk ben er zelf nog niet over uit maar ik vind het ergens niet kunnen. Want stel dat het om een zorgverzekering gaat en ze beschikken later over dna gegevens van je en je premie wordt daarop afgestemd.... Daarom ben ik benieuwd naar jullie (normale) reacties.
Reacties (26)
12-12-2008, 09:39 door Anoniem
Vanuit de diverse standpunten bezien, zou ik adviseren; zet geen geld op uw bankrekening maar houdt dat saldo op het strikt (noodzakelijke) minimum.
12-12-2008, 09:40 door Anoniem
Opzich is dit idee niets nieuws. Er circuleren al langer geruchten (misschien broodje aap), dat het Centraal Justitieel Incasso Buro (CJIB), dit ook al doet met boetes die niet betaald worden.

Privacy heeft er niets mee te maken. De belastingdienst heeft toch al alle gegevens van jouw rekeningen. Die krijgen ze van de banken zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven.
Daarnaast is het zo dat de belastingdienst volgens de wet voorrang heeft op alle andere schuldeisers en dat ze dit gaan doen nadat een rechter de vordering onherroepelijk heeft verklaard. Vanaf dat moment moet je hoe dan ook betalen en kun je bijv. ook bij de douane tegengehouden worden, of kan op straat je auto in beslag worden genomen als onderpand.

De oplossing is simpel. Gewoon je geld in het buitenland plaatsen, daar kunnen ze niet zomaar bij. Wel netjes opgeven in de aangifte natuurlijk (-;
12-12-2008, 09:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-12-2008, 10:06 door Anoniem
Bedrijven en andere organisaties, net als de belastingdienst, zijn al sinds het bestaan van de eenmalige en doorlopende incasso's zelf verantwoordelijk zijn om van het juiste rekeningnummer te innen en dat ze dat volgens de regels van de banken doen. Banken controleren niet of dat correct verloopt, die innen alleen het geld voor die dienstverlening en leunen nog eens extra achterover met wat ze met dat systeem zichzelf besparen. Alleen als klanten gaan piepen dat er onterecht is geroofd (daar komt het uiteindelijk op neer) neemt de bank actie. Liefst eerst door de klant het op te laten lossen met de berover zelf (onder de dreiging dat de procedure bij de bank een paar weken kost om het geld misschien terug te krijgen), maar als de klant er op staat wil de bank zijn verantwoordelijkheid wel eens nemen.

Het gehele incasso gedoe is een groot rovershol waar de banken hun verantwoordelijkheid niet wensen te nemen en nu dus zo ver gaan om zelf te besluiten wie zonder rechtmatige eigenaar te zijn legaal mag plunderen. Ik vind dat dat plunderen niet mag gebeuren en zelfs het hele systeem van incasso rechtstreeks ingaat tegen de regels van correct dienstverlenen. En het probleem is: je kan er als bankklant NIETS tegen doen. Banken hanteren geen whitelist waarmee je kan aangeven wie er wel mag incasseren en dus ook wie niet. Het liefst hanteren ze helemaal geen belemmering om het zo 'voordelig' mogelijk te houden. De deur naar uw rekening staat al jaren aan de achterkant open. Skimmen? Dat is voor groentjes.
12-12-2008, 10:07 door SirDice
Je kan natuurlijk ook gewoon zorgen dat je geen belastingschuld hebt..

Overigens kan een gerechtsdeurwaarde jouw rekening blokkeren en daar geld afhalen indien dat nodig is. Zo vreemd is deze actie dus niet.
12-12-2008, 10:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-12-2008, 10:17 door Anoniem
Overigens kan een gerechtsdeurwaarde jouw rekening blokkeren en daar geld afhalen indien dat nodig is. Zo vreemd is deze actie dus niet.[/quote]
Daar was dus eerst wel een gerechtelijke uitspraak voor nodig. Dat is nu dus vervallen
12-12-2008, 11:05 door Anoniem
Door Iceyoung
Door SirDiceJe kan natuurlijk ook gewoon zorgen dat je geen belastingschuld hebt..

Overigens kan een gerechtsdeurwaarde jouw rekening blokkeren en daar geld afhalen indien dat nodig is. Zo vreemd is deze actie dus niet.

Maar als die schuld nu niet terecht is ?
Dat is het leuke van de belastingdienst, die kan de bewijslast omdraaien.

Daarom is dit ook zo'n enge maatregel. In principe heeft de fiscus gelijk en indien niet, mag jij dat gaan bewijzen.

Met incasso's zijn er trouwens ook mogelijkheden om het te storneren, maar er zijn ook incasso's die niet te storneren zijn. Hieronder vallen incasso's van loterijen en bijvoorbeeld die van het collegegeld, wat de universiteiten incasseren.
Het zou me niets verbazen als de incasso's van de fiscus ook een dergelijk labeltje krijgen.
12-12-2008, 11:15 door Anoniem
Door SirDiceJe kan natuurlijk ook gewoon zorgen dat je geen belastingschuld hebt..
Ja, joh. Eigenlijk is het gewoon als bankklant je eigen schuld dat banken het toestaan dat organisaties als belastingdienst je rekening plunderen.

Serieus, het gaat er niet om dat je geen schuld moet hebben maar aan de voorwaarden die banken stellen om derden bij je geld te laten komen. Je hebt als klant, of je nu wel of geen schuld hebt, of je nu wel of niet klant bij een bedrijf bent etc NIETS te zeggen over wie er bij je geld mag komen. Ja, achteraf mag je klagen. De banken staan het toe dat bedrijven en de overheid heel veel macht hebben over je rekening doordat banken geen verantwoordelijkheid wensen te nemen om je rekening naar behoren af te schermen om zichzelf moeite en geld te besparen.

Overigens kan een gerechtsdeurwaarde jouw rekening blokkeren en daar geld afhalen indien dat nodig is. Zo vreemd is deze actie dus niet.
Die actie is niet vreemd, maar daar zit wel een hele gerechtelijke procedure aan vast die via externe partijen loopt en waar de bank verplicht is om aan mee te werken. Het systeem van incasso en nu kennelijk dus de mogelijkheid van de belastingdienst zijn tot stand gekomen buiten de klanten om: die hebben maar te slikken dat anderen op voorwaarde van de bank toegang hebben tot je geld.
12-12-2008, 12:20 door Anoniem
Nog een rede om je speercentjes niet naar de bank te brengen.
Het vrtrouwen is toch al zo hoog


Greetingz,
Jacco
12-12-2008, 12:48 door Anoniem
Dusss...... inderdaad er gewoon voor zorgen dat er praktisch niets op je rekening staat, gezien de rente, het feit dat je jezelf moet gaan verzekeren tegen bank fraude en het feit dat overheden, blijkbaar erg graag falende banken nog even miljarden na gooien, lijkt mij inderdaad de meest verstandige optie en voor de z.g. rente hoef je het ook niet te laten want die is door de extra (verzekering) kosten en inflatie, te verwaarlozen.
Echt geld zet je bij Nomura op een managed-account waardoor het gelijk belasting vrij is, zoals de accountants van o.a. Balkie ook weten.... ;)
12-12-2008, 22:35 door Anoniem
Als de belastingdienst vermeld heeft hoeveel je ze schuldig bent, zorg dat ze dat bedrag niet kunnen afschrijven.
Verder is het nuttig te zorgen dat je niet rood kan staan mocht ze dat toch lukken. Aan een spaarrekening kunnen ze niet komen lijkt mij! (tenzij je bij een van de banken zit die door Wouter Bos 'gered' zijn ::knipoog::).
13-12-2008, 10:14 door Anoniem
Je zorgt ervoor dat je geen bezittingen meer hebt. je laat je persoonlijk failliet verklaren en hoppa feeszt!

Ik leef al jaren zo!


En prima naar mn zin
13-12-2008, 15:46 door Anoniem
geen groot nieuws, banken "analyseren" op eigen initiatief ook bankrekeningen, en als er redenen zijn om aan te nemen dat het geld niet geheel legaal verkregen is dan legt de bank zonder tussenkomst van politie of justitie beslag op je bankrekening, de postbank/ing wijst zelfs alle klanten die waarschijnlijk een koffieshop hebben de deur, de bank op de plaats van de politie en ook tegelijk de rechter, op voorhand veroordeeld...

heel toevallig zijn ze daar pas mee begonnen sinds hun overname en de financieele injectie van de regering, die er overduidelijk een andere mening op nahouden dan het overgrote deel van de bevolking... zou onze regering dit soort voorwaarden stellen aan bedrijven die staatshulp nodig hebben door de economische krisis? ik denk het wel...

politie en justitie zien geen reden om bv het softdrugs beleid aan te pakken, dus gaat de regering gewoon om de wet heen en drijft hun zin wel op een andere manier door, daarmee banken op de plaats van de wet plaatsende, hetzelfde als wat er ook geprobeerd word door internetproviders te dwingen internetverkeer de filteren, daarmee de providers half om half verplichtend wetshandhaver te worden, wat toch overduidelijk de taak van politie is...
13-12-2008, 18:41 door Anoniem
Het zijn gewoon bandieten. Vroeger waren er landheren die de boeren alles af pakten.
Nu noemen ze het “democratie” Als of ze de baas zijn van dit stukje planeet. Belachelijk gewoon.

Wie denken ze wel niet wie ze zijn ? Wij betalen hun leger politie etc. En met deze middelen in hun hand wordt je gedwongen tot zaken die je misschien niet wilt. Democratie ? Kijk eens om je heen ze plukken van alle kanten. En gebruiken de vreemdste motieven om dit te onderbouwen.

Het is gewoon diefstal op grote schaal. Hardwerkende mensen worden geplukt. Waar bemoeien ze zich mee ? Maar ja tegenwoordig vraag ik me af of mensen hier wel eens bij stil staan. De belastingdienst en de “overheid” Wie denken ze wel niet wie ze zijn ? Een groep psychopaten
die de gewone mensen op een subtiele manier onderdrukken wil met al hun regeltjes en wetten.
14-12-2008, 10:15 door Anoniem
"geen groot nieuws, banken "analyseren" op eigen initiatief ook bankrekeningen, en als er redenen zijn om aan te nemen dat het geld niet geheel legaal verkregen is dan legt de bank zonder tussenkomst van politie of justitie beslag op je bankrekening, de postbank/ing wijst zelfs alle klanten die waarschijnlijk een koffieshop hebben de deur, de bank op de plaats van de politie en ook tegelijk de rechter, op voorhand veroordeeld..."

Een bank heeft helemaal niet de mogelijkheid om beslag te leggen op rekeningen, tenzij het is vanwege schuld van de rekeninghouder aan de bank, wel kan (moet) de bank ongebruikelijke transacties aanmelden bij het meldpunt ongebruikelijke transacties. Een bank is geen opsporende instantie, en heeft al helemaal geen bevoegdheid om beslag te leggen op crimineel verkregen vermogen.

"heel toevallig zijn ze daar pas mee begonnen sinds hun overname en de financieele injectie van de regering, die er overduidelijk een andere mening op nahouden dan het overgrote deel van de bevolking... zou onze regering dit soort voorwaarden stellen aan bedrijven die staatshulp nodig hebben door de economische krisis? ik denk het wel..."

De postbank was al met dit beleid bezig lang voordat er sprake was van de overname van ING door de staat, zie http://binnenland.nieuws.nl/539056/postbank_weigert_zakenrelaties_met_coffeeshops
15-12-2008, 07:11 door pikah
Door AnoniemAls de belastingdienst vermeld heeft hoeveel je ze schuldig bent, zorg dat ze dat bedrag niet kunnen afschrijven.
Verder is het nuttig te zorgen dat je niet rood kan staan mocht ze dat toch lukken. Aan een spaarrekening kunnen ze niet komen lijkt mij! (tenzij je bij een van de banken zit die door Wouter Bos 'gered' zijn ::knipoog::).
Jammer dat dit niet geldt voor automatisch incasso, die worden mooi zonder problemen afgeschreven, OOK als je niet rood zou kunnen staan....
15-12-2008, 13:16 door Anoniem
De belastingdienst, wij van de belastingdiest zijn lolbroeken, (klopt)! Wij sturen onze client briefen waar niemand wat van zou begrijpt (klopt)! U moet even controleren hoeveel rent u gehad hebt, (klopt)! U "moet" nu meteen dit formulier invullen anders zijn wij niet gemachtigd om u rekening plunderen (klopt)! leuker kunnen we het niet (klopt)!
15-12-2008, 15:43 door Anoniem
Er zijn mensen die de belasting bewust ontduiken of oplichten, er zijn ook legio mensen die om wat voor reden dan ook simpelweg geen geld voorhanden hebben om op een normale manier van hun belastingschuld af te komen. Daarnaast zijn er volslagen onrechtmatige belastingaanslagen al dan niet veroorzaakt door een klein "foutje" in de opgave.

Ik denk dat een groot deel van de Nederlanse bevolking simpelweg een maand niks te eten heeft wanneer er zomaar eventjes Eu. 1.000,- van hun rekening wordt afgeschreven. de huur/hypotheek, zorgpremie, verzekeringen, nuts etc. gaan ook allemaal door.

Het is m.i. onrechtvaardig, zelfs onmenselijk, dat een willekeurig instituut op eigen gelegenheid dergelijke bedragen van rekeningen kan afschrijven. Indien de belasting meent een schuld te moeten vorderen dan ben ik van mening dat dit gewoon via de rechter dient te geschieden. Belasting dienen we immers allemaal te betalen, maar het moet gewoon wel mogelijk zijn, de belasting kan niet boven leven gaan en dat is wat ik zie gebeuren met die ongeintereseerde ambtenaren aldaar.

Na de belastingdienst het CJIB, de gemeente, het waterschap, de kabelboer, de KPN, de hypotheek, de zorgverzekering, die ene organisatie waarvan je eigenlijk geen idee hebt wie ze zijn....

Als dit doorgaat zal ik ook overwegen om mijn sokkenlade uit te gaan breiden, of zou de belastingdienst daar dan ook al bevoegdheden hebben?
16-12-2008, 20:15 door Anoniem
Daarom willen ze van de contanten af want als ze daar vanaf zijn hebben ze absolute macht over je.
18-12-2008, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem
Een bank heeft helemaal niet de mogelijkheid om beslag te leggen op rekeningen, tenzij het is vanwege schuld van de rekeninghouder aan de bank, wel kan (moet) de bank ongebruikelijke transacties aanmelden bij het meldpunt ongebruikelijke transacties. Een bank is geen opsporende instantie, en heeft al helemaal geen bevoegdheid om beslag te leggen op crimineel verkregen vermogen.

De postbank was al met dit beleid bezig lang voordat er sprake was van de overname van ING door de staat, zie http://binnenland.nieuws.nl/539056/postbank_weigert_zakenrelaties_met_coffeeshops
de bank is geen opsporende instantie, geheel mee eens, maar lees het hele verhaal nog maar eens door, oa in het geval van die koffieshops is de bank degene die beoordeelt wie van hun klanten evt een shop heeft, en ik zou dit "opsporen" noemen, en geheel zonder opdracht van justitie, dus onrechtmatig...
en dat is dus ook mijn punt, een bank hoort dit niet te doen, maar doet dit wel en de reden waarom wijst richting de politiek.

de rechter vind dit trouwens ook onrechtmatig:
http://deweekkrant.nl/artikel/2008/december/12/sns_moet_zaken_blijven_doen_met_coffeeshop

de overname door ING is al een paar (4 dacht ik) jaar gaande, maar dit besluit van postbank/ing is wel degelijk pas de afgelopen weken ontstaan, wat prima samenvalt met de financiële crisis van de afgelopen 2 maanden, en de door het kabinet toegezegde steun.
de link die je aanhaalt is dan ook pas van 12 december 2008, nog niet eens een week geleden.

daar kan de ING wel zeggen dat dit sinds een jaar het beleid is, maar ik geloof niet zo in persvoorlichters, zoek alle verslaggeving maar eens bij elkaar en er ontstaat een beeld van een beleid wat ineens omgegooid word, wel heel erg toevallig dat het nu ineens door de postbank/ING en de SNS bank als beleid gevoerd gaat worden...

(maar geheel terzijde en offtopic)
18-12-2008, 16:36 door Anoniem
Iemand nog een aluminium hoedje over?
Zorg dat je geen problemen met de belastingdienst hebt.
Gooi nooit een blauwe envelop weg terwijl je iets over lelijke honden mompelt,
en als je toch in de shit terecht komt, ga es met ze praten.

Of, verhuis naar een ander land, waar het beter is geregeld.
Iedereen verdient de leiders die ze heeft.
26-12-2008, 01:44 door Roadmaster
Door AnoniemDaarom willen ze van de contanten af want als ze daar vanaf zijn hebben ze absolute macht over je.

Precies.
31-03-2009, 21:57 door Anoniem
Door AnoniemJe zorgt ervoor dat je geen bezittingen meer hebt. je laat je persoonlijk failliet verklaren en hoppa feeszt!

Ik leef al jaren zo!


En prima naar mn zin

Kan je mij dan is uitleggen hoe je dat precies doet
wij zijn nu zo'n beetje aan het verzuipen door een scheiding

Gr troubels
02-04-2009, 16:16 door Night
Rommelen met de belasting is de ergste misdaad in dit land.
De bewijslast is in veel gevallen omgekeerd en de toets van de rechter is voor belastingdeurwaarders ook niet voor alles noodzakelijk.

Sommige wetten zijn er alleen voor burgers :-(
02-04-2009, 17:47 door Anoniem
De al aangepaste Invorderingswet biedt gemeenten en andere overheden de mogelijkheid dit ook te doen.

Hoppa daar vliegt de veel te hoge OZB van je rekening en je reinigingsrechten en de geheel vrijwillige bijdrage aan god-mag-weten-wat-ze-nu-weer-verzinnen-want-wie-wil-dat-nu-niet en de.. noem maar op .. fijn.

Het enige recht wat je nog over hebt, is het recht om te betalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.