image

Hoofd Duitse inlichtingendienst bedreigt Wikileaks

dinsdag 23 december 2008, 11:36 door Redactie, 4 reacties

Het hoofd van de Duitse inlichtingendienst, Ernst Uhrlau, heeft Wikileaks gedreigd met onmiddellijke strafrechtelijke vervolging als de klokkenluidersite niet alle bestanden en rapporten over de Bundesnachrichtendienst (BND) verwijdert. Vorige maand werden drie geheim agenten van de BND in Kosovo gearresteerd, nadat die een foto van een gebombardeerd huis in Pristina maakten. De Kosovaarse regering beschuldigde het trio van betrokkenheid bij de aanslag en nam hun laptops in beslag.

Censuur
Uhrlau uitte zijn bedreigingen na een artikel over de mislukte Kosovo operatie van de BND en publicatie van een geclassificeerd BND dossier over belangrijke figuren uit Kosovo. Volgens Wikileaks heeft de inlichtingendienst niets van het "Schaefer rapport" uit 2006 geleerd, waar het gedrag van de BND om de Duitse pers te beïnvloeden werd afgekeurd. Ook dit rapport wil Uhrlau van Wikileaks verwijderd zien. "De BND heeft Duitsland beschaamd door zich weer op illegale wijze met interne aangelegenheden te bemoeien, waar het twee jaar geleden ook al voor werd gestraft", aldus de klokkenluidersite.

Reacties (4)
23-12-2008, 11:57 door Dr.Wh4x
Wikileaks will never die !
23-12-2008, 12:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-12-2008, 14:50 door Anoniem
Typerend voor de inlichtingendiensten en hun fascistoide trekjes, als het ze niet bevalt dan censureren ze maar weer 'ordnung muss sein'. Hebben we dan niks geleerd van operatie condor en gladio?
25-12-2008, 01:22 door Anoniem
Ik ben van mening dat vrijbit de energie moet gebruiken om informatie te verspreiden en geen energie gebruiken om een forum te onderhouden.
Waarom?
mensen die naar de website van vrijbit gaan weten al waar het over gaat het is beter nieuwe burgers te informeren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.