image

Pinpasfraudeurs omzeilen anti-skim maatregelen

zondag 28 december 2008, 12:44 door Redactie, 5 reacties

Maatregelen van Nieuw-Zeelandse banken om het kopiëren van pinpassen tegen te gaan, blijken niet effectief. De pinpasfraudeurs sloegen toe in de twee drukst bezochte winkeldistricten van het land. Hoeveel de skimmers buit wisten te maken willen de banken niet zeggen, maar het gaat zeker om tienduizenden dollars. De skimapparatuur werd bij drie automaten aangetroffen, die juist van anti-skim maatregelen waren voorzien. Om het kopiëren door frauduleuze voorzetmondjes tegen te gaan, worden de pinpassen letterlijk geschud, wat het lezen zou moeten bemoeilijken. De maatregel bleek niet te werken, want maar liefst achthonderd mensen werden het slachtoffer van de skimmers. Volgens een woordvoerder van de National Bank is na de grootschalige skim-epidemie in Europa nu ook Nieuw-Zeeland aan de beurt.

Ook in Groot-Brittannië wisten pinpasfraudeurs toe te slaan en anti-skimming technologie te omzeilen. Ondanks het afschermen van zijn pincode zag een 63-jarige man hoe er toch meer dan 2000 pond van zijn rekening werd gehaald. Een woordvoerder van de getroffen bank liet weten dat men nu andere manieren zoekt om klanten te beschermen. Zowel in Engeland als Nieuw-Zeeland sloegen de criminelen toe bij betaalautomaten van banken.

Reacties (5)
29-12-2008, 08:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-12-2008, 14:52 door spatieman
denk het haast niet.
30-12-2008, 09:31 door Anoniem
Is dat verdomme zo moeilijk om een automaat te beveiligen ? Wat dacht je van een fotocel die detecteert of er geen frontje extra geplaatst is, die de zaak blokkeert indien een bepaald gedeelte wordt afgedekt. En zo een frontje plaatsen kan je toch ook vermijden door er bij wijze van spreken een deur voor te zetten die precies past, als de deur niet meer dichtkan is er iets geplaatst. Simpel toch.
30-12-2008, 22:19 door Anoniem
Hier in Belgie zijn alle kaarten voorzien van een chip en de automaat leest de chip uit en niet de magneetstrook. Volgens mij is dit een veel veliger dan die magneetstrook die elke doe het zelver zo kan kopieren. Op onze kaarten zit nog wel een magneetstrook opdat de kaart ook zou werken in het buitenland en dit is dan ook het zwakke punt momenteel.
Schudden met een kaart zoals in het artikel lijkt me wel heel amateuristisch.
30-12-2008, 23:16 door Anoniem
Innovatie genoeg, de vraag is.. Wat voor "innovatie" kun je dit soort maatregelen noemen??

't zou mij niets verbazen als er ergens in de skimmers gemeenschap mensen rondlopen die uitgebreide kennis hebben opgedaan van pinpas automaten... (nogal logies..)
Ik bedoelde eigenlijk: dat er zo te zien ook mensen die of mede de automaten ontwikkeld hebben en/of die mensen &/of bedrijfs-info hebben kunnen achterhalen..

Kort gezegd: Internet heeft vele voordelen, maar zo blijkt ook hierbij; 'vele' nadelen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.