image

Scholen bespioneren kleuters met toezichtcamera's

dinsdag 30 december 2008, 10:57 door Redactie, 6 reacties

Britse scholen gebruiken "Big Brother-achtige" toezichtcamera's om kinderen, in sommige gevallen zo jong als vier jaar, te monitoren. De surveillance apparatuur is inmiddels op 85 scholen van zowel het basis als voortgezet onderwijs in gebruik. Volgens Classwatch, de leverancier van het systeem, is het bedoeld om kinderen te monitoren die de les verstoren. De camera's kunnen zowel beeld als geluid opnemen. De apparatuur wordt geleverd met zakjes voor het bewaren van bewijsmateriaal, mocht het ooit tijdens een rechtszaak van toepassing komen.

De Information Commissioner, de Britse privacywaakhond, heeft inmiddels laten weten dat het gebruik van de camera's mogelijk illegaal is. Classwatch houdt vol dat het cameratoezicht een manier is om pesten en ongewenst gedrag van leerlingen tegen te gaan. "Het heeft wat weg van een thuisvideo. Het is geen Big Brother, het systeem wordt door de leraar bediend."

Reacties (6)
30-12-2008, 18:38 door spatieman
krimineeltjes meteen pakken zodra ze droog in de luiers zijn.
tjongs.
wat zielig...

en de USB stick met gegevens ligt de dag erna gewoon op straat.
Waarom, nou omdat het normaal is in theeland..
30-12-2008, 21:32 door prikkebeen
De camera's komen ook in de school toiletten te hangen om het schaamhaar register van het kinddossier te vullen.

Hoever moet de mensheid nog zakken voordat we weer eens na gaan denken over iets anders dan al dat spioneren. Dit is te triest voor woorden.
30-12-2008, 23:07 door Anoniem
Goede zaak! Al zou het beter zijn als het systeem door de ouders werd bediend, om slecht functionerende leerkrachten al in een vroeg stadium op te sporen.
31-12-2008, 08:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-12-2008, 11:24 door Anoniem
Als je kindje met 4 jaar al een koekje uit de koekjes trommel steelt, zou het dan een grote dief worden later?
31-12-2008, 12:42 door awesselius
Nee, maar het is ook helemaal geen Big-Brother systeem. Maar dan wel van die plastic zakjes voor 'bewijs' in een eventuele rechtzaak. En hoe lang gaat dat 'bewijs' dan wel niet bewaard worden?

En die kinderen worden dan meteen geconfronteerd met het rechtsysteem. En hoe fantastisch dat is dat we dat hebben.

Op school wordt nou eenmaal gepest. Dat is een sociaal hierarchisch effect dat nog nooit is uitgeroeid. Ik keur het niet goed en ben zelf ook benadeeld in mijn jeugd door zulke intimidaties. Maar ik zou nimmer zo'n camera-systeem wensen.

Het is indoctrineren van die kinderen, dat ze opgroeien met overal een camera, want dat geeft zo'n 'veilig' gevoel. Bleh.... zware 1984-onderbuik-gevoelens krijg je hiervan.

Kom op voor je rechten:
http://www.claimyourrights.eu/
http://www.freedom-school.com/

- Unomi -
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.