image

Buskruit toegestaan op Amerikaanse vluchten

dinsdag 30 december 2008, 11:20 door Redactie, 8 reacties

Het is een Amerikaanse vrouw gelukt om zonder enige problemen met een zelfgemaakte instapkaart en een zak buskruit gewoon aan boord van een vliegtuig te gaan. De instapkaart had Rhona Mahony met een fotobewerkingsprogramma gemaakt, die de Transportation Security Administration (TSA) accepteerde. Dat ze kon inchecken met haar eigen creatie verbaasde haar niet, aangezien die erg veel leek op een originele instapkaart die reizigers thuis kunnen printen. Waar Mahony wel van stond te kijken was dat niemand zich over het buskruit druk maakte. Het materiaal was in drie aparte potjes verpakt en voorzien van duidelijke stickers waarop stond: houtskool, zwavel en salpeter.

De koffer van de vrouw werd grondig geïnspecteerd, omdat ze drie bamboefluiten had meegenomen die tijdens de röntgencontrole opvielen. Ondanks dat ze de drie potjes bovenop de inhoud van de koffer had gelegd, kraaide er geen haan naar. "Leren TSA agenten tijdens hun training wel dat houtskool, zwavel en salpeter bij elkaar buskruit vormen?" Mahony roept dan ook op om de miljarden die de TSA krijgt voor iets anders te gebruiken.

"Nadenkende reizigers weten dat de onzin die we tijdens het inchecken ondergaan een show is om de onwetenden een veilig gevoel te geven, zodat ze vliegtickets blijven kopen. Vertel de waarheid, bespaar ons tijd en geld. Laat ons gewoon zonder zorgen inchecken en besteed de drie miljard dollar aan echt politiewerk om de boeven te vangen."

Reacties (8)
30-12-2008, 16:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-12-2008, 17:39 door Lamaar
Door Iceyoungmaar wel je nagelvijltje inleveren want dat is gewoon TE GEVAARLIJK
Als ik een vent met een nagelvijltje zie lopen, begin ik achterdochtig te worden. Of het moet een van die homofielen van de tv zijn, dan is het normaal. Paul de Leeuw bijvoorbeeld, of die eikel van Boulevard. Normale mensen zie je daar namelijk niet.

Overigens heb ik ook wel eens een bus onkruid meegenomen. Ook niks aan de hand. Maar toen we jaren terug eens op het vliegveld van Frankfurt waren voor een radioreportage, kreeg ik een geweer of zoiets in mijn gezicht, want ze hadden bij mijn maat op de scanner enge dingen ontdekt met snoeren er aan. Tja, je moet toch microfoons mee kunnen nemen. En een verontschuldiging voor de ophef die ze hadden veroorzaakt.
30-12-2008, 18:40 door spatieman
humor dit....
maar leg eens een paar pr0n blaadje in je koffer.
wordt je ook opgesloten..
30-12-2008, 21:18 door Ina Ninck
Nee, je (nog gesealde!) flesje water van €0,35 van de Aldi moeten inleveren en dan die snotaap van net 18
die tegen je vertelt dat je "daar" (wijzend op een winkel achter de check, ik heb het over Brussel airport) een nieuw kunt kopen.
Ja, inderdaad, maar dan voor €3,80!!! Ik zeg dat het gelegaliseerde diefstal is.
En als je van Turkije terugvliegt kraait er geen haan naar je flesje water, maar moet wel een jongetje zijn voetbal even afgeven zodat ze de lucht eruit kunnen laten lopen?????????????? Met als argumentatie dat er geen samengeperste gassen in de passagiersruimte mogen zijn. Hoe moet dat dan als je net een bonenschotel op hebt?

!!!! MESJOGGE IS DIT !!!!
30-12-2008, 23:02 door Anoniem
Jaja vrijheid wordt duurbetaald :( Inderdaad het is knettergek. Het erge is dat wanneer iemand zo'n punt maakt. Er weer een miljard wordt gespendeerd voor het opleiden van mensen zodat ze nu ook voortaan buskruit kunnen ontdekken.
Kan iemand mij ook daadwerkelijk het hele nut van deze geldverslindende angst bewijzen. Is de wereld nu echt veiliger geworden sinds 9/11 ? Als ik weer zo'n spotje op de radio hoor dat we met zijn alleen waken voor terreur voel ik me echt niet veiliger. Dat wat ik reeds verdrongen heb wordt dan gewoon weer fijn aangewakkerd. Beter kan je deze jongens niet in de kaart spelen. Leven in angst schijnt tegenwoordig hip te zijn.
31-12-2008, 11:33 door Anoniem
Het klinkt wel spectaculair, maar ze heeft geen "zak buskruit" meegenomen:

Mind you, I had packed the stuff safely. It was in three separate jars: one of charcoal, one of sulphur, and one of saltpetre (potassium nitrate). Each jar was labeled: Charcoal, Sulphur, Saltpetre. I had also thoroughly wet down each powder with tap water. No ignition was possible.

Wat ik op zich wel interessant vind is dat die pads die ze gebruiken om explosieven op te sporen ook niets detecteerden.
31-12-2008, 12:32 door Anoniem
Als men eens alle 50 afleveringen van 'The Arrivals' gaat bekijken. Maar dan ook echt alle en niet denken 'Dit interesseert me niet' of 'Wat een flauwe kul'.

Dan komt o.a. 9/11 voorbij en wat theorie met een bepaalde visie. Dan ben je een beste als dan nog denkt dat Osama Bin Laden achter die tragedie zat.

De serie 'The Arrivals' is gemaakt door moslims en hier en daar zitten wat vreemde insteken en wat pro-islam gedoe. Maar dat is niet de boodschap van de makers. Dan moet je echt de hele serie kijken, want je krijgt dingen te zien die bepaalde 'dots' heel goed 'connect'.

Over het algemeen weet men hier wel dat Amerika (of Israel eigenlijk) achter de aanslagen van 9/11 7/7 enz. zaten. Maar voor wie het niet wist: 'Wake up and open your eyes'.

- Unomi -
17-11-2009, 17:18 door Anoniem
Door Ina Ninck: Nee, je (nog gesealde!) flesje water van €0,35 van de Aldi moeten inleveren en dan die snotaap van net 18
die tegen je vertelt dat je "daar" (wijzend op een winkel achter de check, ik heb het over Brussel airport) een nieuw kunt kopen.
Ja, inderdaad, maar dan voor €3,80!!! Ik zeg dat het gelegaliseerde diefstal is.
En als je van Turkije terugvliegt kraait er geen haan naar je flesje water, maar moet wel een jongetje zijn voetbal even afgeven zodat ze de lucht eruit kunnen laten lopen?????????????? Met als argumentatie dat er geen samengeperste gassen in de passagiersruimte mogen zijn. Hoe moet dat dan als je net een bonenschotel op hebt?

!!!! MESJOGGE IS DIT !!!!

het is logisch dat je geen samen geperste gassen mee mag nemen omdat als de lucht druk in het vliegtuig veranderd het nog meer uitzet en de bal ontploft
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.