image

Ook Belgische overheid wil PC's van verdachten hacken

zaterdag 10 januari 2009, 12:30 door Redactie, 33 reacties

Na de Britse regering, wil ook de Belgische overheid het recht hebben om de computers van verdachten te hacken. Minister van Justitie Stefaan De Clerck wil met spoed de wet Bijzondere Opsporingsmethodes (BOM) aanpassen. Hierdoor mag de politie computers hacken of via keyloggers afluisteren, zo meldt de Belgische krant De Morgen. De wetsuitbreiding wacht nog op goedkeuring. De kwestie ligt met name voor de Franstalige partijen en de Liga voor de Mensenrechten erg gevoelig. Eerder deze week werd bekend dat het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken de politie het recht heeft gegeven om de computers van verdachten te hacken, zonder dat hiervoor een gerechtelijk bevel nodig is.

Reacties (33)
10-01-2009, 12:38 door Anoniem
De overheid wil altijd graag een verdachten zijn computer hacken. Maar wat als deze persoon zijn computer goed beschermd en exprer is. Overheid probeerd soms ook in toetsenboard van een verdachten persoon geheugen chip plaats om spioneren. Wanneer verdacht zijn woonig verlaat voor verjaardag of feestje , dan kruipen de geheim agenten in zijn woonig. Dus als je iets verbergen hebt ben je beter af bij een mini-computer die altijd in je jaszak kan stopen! Je harddisk en toetsenboard daar proberen overheid keyloggers in stoppen!
10-01-2009, 14:19 door Eerde
Belgen zijn niet zo slim en lopen wat achter. Maar weer een goede reden om op GNU/Linux over te stappen, ben benieuwd hoe de plisie dat gaat aanpakken ?
10-01-2009, 15:43 door Anoniem
Door EerdeBelgen zijn niet zo slim en lopen wat achter.

Ik stel voor dat je je klep dicht houdt als je niets nuttigs te zeggen hebt.
2cents ...
10-01-2009, 16:26 door spatieman
de ultieme duitse stasi spyware droom komt uit.
30 miljoen overheids botnet computers..
10-01-2009, 16:35 door Anoniem
Ze brengen het alsof het de misdaad oplost, maar wij zijn allemaal mensen. En een van de belangrijkste eigenschappen is nieuwsgierigheid, is heel normaal.
Met andere woorden er gaat zeker misbruik van gemaakt worden, hetzelfde geldt voor het traceren van mobieltjes.
Als deze software steeds meer in de omloop komt , en ja als je veel geldt hebt kun je deze software gewoon kopen.

En wanneer is iemand verdacht ? als deze niet volgends de norm leeft ? zoals jij bent ? s'nachts werkt ? Zijn vuilnis op de verkeerde dag buiten zet ? als je op site's van alex jones of david icke komt ?

De afgelopen weken hebben jullie allemaal gezien dat de Politie niet in staat is om Criminelen op te sporen, laat staan op te pakken , laat staan veroordeeld krijgen! Is bullshit , als jullie de http://www.veroordeeldengezocht.nl/
site bekijken zijn het Allemaal buitenlanders dus de oplossing is simpel, maar ze willen criminelen op straat zodat wij om actie vragen , en hun met Camera's komen en pc's hacken , pasjes , gezichtsherkenning enz . allemaal voorbereidsels voor de RFID chip.

tja de oplossing zijn simpel , maar ja dan kunnen ze al die technische snufjes niet op jullie loslaten. succes
10-01-2009, 16:40 door Anoniem
Door EerdeBelgen zijn niet zo slim en lopen wat achter. Maar weer een goede reden om op GNU/Linux over te stappen, ben benieuwd hoe de plisie dat gaat aanpakken ?

Ik dacht dat het Nederlanders waren die niet zo slim zijn en achter lopen, dus kijk eens eerst in de spiegel gastje eer je dergelijke uitspraak doet.
10-01-2009, 16:51 door Anoniem
Ach desktoppie thuis voor de vorm en een laptoppie met wifi via een open wifi accesspoint opgelost.
10-01-2009, 17:35 door Eerde
Door Anoniem
Door EerdeBelgen zijn niet zo slim en lopen wat achter.

Ik stel voor dat je je klep dicht houdt als je niets nuttigs te zeggen hebt.
2cents ...
En dat zou jij willen bepalen ?
Belgen kunnen niet eens normaal Nederlands spreken, en dat is dan nog de *kuch* slimme helft.
10-01-2009, 17:57 door Anoniem
Door Eerde
Door Anoniem
Door EerdeBelgen zijn niet zo slim en lopen wat achter.

Ik stel voor dat je je klep dicht houdt als je niets nuttigs te zeggen hebt.
2cents ...
En dat zou jij willen bepalen ?
Belgen kunnen niet eens normaal Nederlands spreken, en dat is dan nog de *kuch* slimme helft.
Dat jij zulke reacties geeft zegt al genoeg over jezelf ;)
10-01-2009, 18:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-01-2009, 18:49 door Anoniem
Dit is hier volledig off-topic.
Ik ben tegen die Orwelliaanse praktijken, maar dan ben je precies al direct een blackhat:s.. Vermits dat de enigste zijn die hun privacy nog iets of wat kunnen handhaven.

In Amerika is er tenminste nog een organisatie die zich hier voor inzet, ik kan enkel niet op de naam komen. EEF kan dat?
10-01-2009, 19:14 door kamisama
Belgen kunnen niet eens normaal Nederlands spreken, en dat is dan nog de *kuch* slimme helft.

Daarom ook dat de Belgen altijd winnen bij 10 voor taal en Het Groot Nederlands Dictee.

On Topic :

Het is redelijk laf van Stefaan De Clerck en de Christen Democraten dat, nu meer dan de helft van de bevolking geen vertrouwen meer heeft in de politiek en met gevolg totaal niet oplet, ze er van die idiote wetten zitten door te drukken.
10-01-2009, 20:38 door Anoniem
Don't feed the trolls!
10-01-2009, 21:54 door Anoniem
Wat als je een alarmsysteem hebt. Of als er nog iemand thuis is als zij binnenkomen.
Aanbellen om te kijken of iemand thuis is heeft niet altijd zin.
Ik maak ook wel eens niet de deur open als er iemand aanbelt, als ik alleen thuis ben.
En, dit nu alles wetende, zou ik (als terrorist) een systeem bedenken om iedere indringer voor altijd uit te schakelen.
Ik ben namelijk een terrorist (niet écht hoor!), en dan kijk ik niet op een leven meer of minder.
Net zoals het preventief doorzoeken van auto's op wapens e.d.
Ze pakken er alleen de argeloze burger mee. Die ook de rekening ervan gepresenteerd krijgt.
Ze willen al ons doen en laten tot in het kleinste detail in kaart brengen.
Dat is technisch perfect mogelijk.
Je moet het alleen aan het volk verkopen.
10-01-2009, 22:09 door Anoniem
citaat:
Vandaag, 14:19 door Eerde
Belgen zijn niet zo slim en lopen wat achter. Maar weer een goede reden om op GNU/Linux over te stappen, ben benieuwd hoe de plisie dat gaat aanpakken ?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Die linux-fanaten hebben totaal niets te vrezen van de politie omdat ze zo erg veel tijd moeten besteden aan hun OS dat er zelfs geen tijd meer overblijft om iets te mispeuteren of laakbare website's te bezoeken.
11-01-2009, 00:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-01-2009, 00:50 door cyberpunk
De Clerck is nog maar pas (opnieuw) minister van justitie en hij moet zichzelf weer interessant maken (net zoals Eerde eigenlijk)...
11-01-2009, 04:40 door Anoniem
Door EerdeBelgen zijn niet zo slim en lopen wat achter. Maar weer een goede reden om op GNU/Linux over te stappen, ben benieuwd hoe de plisie dat gaat aanpakken ?

Denk je nou echt dat GNU/Linux niet is te hacken ?? Grapjas dat je bent.
Elk O.S. is te hacken, tenzij dat je je gehele HD gaat encrypten, maar dan nog moet je de encryptie sleutel afstaan, of je moet willen
brommen. Verder ligt het er ook aan welk misdrijf je hebt begaan.

Voor de huis en tuin computeraar neem ik aan dat jij niets hebt te verbergen. Films en muziek downloaden de meeste mensen toch al, en daarvoor zal de Politie niet echt jouw systeem willen hacken.

Dit alles geld voor terroristen, kinderporno verdachten en dergelijke.

Aan je schrijfstijl te zien, denk ik dat je onder de 22 bent, en nog niet helemaal droog achter de oren, als ik me zo mag
uitdrukken. De Politie Cyberteam schrijft hun software zelf, en doet hierover geen mededelingen naar de buitenwereld toe
zoals ik heb vernomen van iemand die in die sector werkt.

Dus zeg nooit van mijn systeem komen ze niet in.
Je zult eerst moeten weten welke tools ze hebben, en waar ze gebruik van maken.

:-)
11-01-2009, 09:43 door Anoniem
Stefaan De Clerck en zijn Christen Democraten zijn zot. Het verbaasde me al dat ze hem weer op het zelfde pluche gezet hebben alsof het de gewoonste zaak van de wereld is (net als de vrolijke terugkeer van zijn collega Donner van de zusterpartij CDA in NL). Beiden waren eerder de laan uit gestuurd door blunders onder hun verantwoordelijkheid. De personen zijn onbetrouwbaar bevonden. Geen serieuze werkgever zou een persoon daarna weer opnieuw aannemen. Maar er is weer politieke handjeklap, net als de poging om deze BOM wetgeving door de procedures te laten sluipen. Zeer gevaarlijk. Herinnert u zich nog de wijziging die de politiek even snel in BE wilde doorvoeren om van iedere inwoner preventief opsporingsgegevens op te slaan? Ik weet helaas niet eens meer hoe dat is afgelopen. Maar ook toen: de opstellers hadden geen zin om duidelijke beperkende omschrijvingen op te nemen. Wat hun betreft moest je het natuurlijk niet zien dat het land een politiestaat zou worden, maar zonder die beperkingen komt dat er gewoon op neer. Hetzelfde zien we hier nu weer gebeuren. Even snel een zeer zware en vergaande mogelijkheid tot controle over de bevolking willen doorvoeren waar men geen grenzen aan wenst te stellen en toch bij hoog en laag graag wenst voor te houden dat we maar van het goede moeten uitgaan (lees hopen). Het zal de minister en zijn gevolg weinig uitmaken of u straks naar uw mening onterecht bent gecontroleerd, dan is de wet er al door en heeft men al controle. Het is zeer ongezond aan het worden in Europa met al deze preventieve controles zonder duidelijke noodzaak en remmingen.
11-01-2009, 13:04 door Anoniem
Het dat ze computers van verdachten mogen (proberen) te hacken, ok. Maar "zonder dat hiervoor een gerechtelijk bevel nodig is" vind ik dus absoluut een dwaling van het rechtssysteem. Als ze mijn huis willen doorzoeken heeft de politie een huiszoekingsbevel nodig, ik vind dat bij computers even zo goed moet. Het zou wat zijn, als ze zomaar zonder papiertje je huis binnen mogen wandelen en de boel ondersteboven halen. Als ik een andere computer hack ben ik schuldig aan computervredebreuk, dit zou ook moeten gelden voor de politie als ze dit doen zonder een gerechtelijk bevel.
R-
11-01-2009, 18:04 door Anoniem
Waarom wil Nederland dan bij Vlaanderen komen :P
12-01-2009, 00:25 door Jachra
Door EerdeBelgen zijn niet zo slim en lopen wat achter. Maar weer een goede reden om op GNU/Linux over te stappen, ben benieuwd hoe de plisie dat gaat aanpakken ?

Wat dacht je van keylogging? Vervang de keyboard bij een persoon zoals jij en je hebt het wachtwoord zo te pakken. Geen enkel OS is veilig tegen externe maatregelen. Wederom blijkt dat jij dus weer eens ergens geen verstand van hebt. Wat doe je hier eigenlijk behalve belachelijke commentaar te leveren. Ga liever in de Ikea ballenbak spelen.
12-01-2009, 09:03 door Anoniem
@ Eerde :

"Belgen zijn niet zo slim en lopen wat achter. "

Kan je dit soort onzin reacties niet achterwege laten ? Alvast dank.
12-01-2009, 10:08 door Anoniem
"Elk O.S. is te hacken, tenzij dat je je gehele HD gaat encrypten, maar dan nog moet je de encryptie sleutel afstaan, of je moet willen brommen."

Onder Nederlandse wetgeving is er nog steeds geen plicht om je encryptie sleutel af te staan, en zo mee te werken aan je eigen veroordeling. Misschien dat je in de war bent met Engeland ?
12-01-2009, 10:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2009, 10:56 door Anoniem
Door Iceyoung
Door Anoniem@ Eerde :

"Belgen zijn niet zo slim en lopen wat achter. "

Kan je dit soort onzin reacties niet achterwege laten ? Alvast dank.
trouwens ken je die mop van die belg en die neger en die marrokaan en die moslim en die jood en die zwakbegaafde en die homo en die ....... ( je ziet het ik hou niet van discrimineren, iedereen komt aan bod).

Horum omnium fortissimi sunt Belgae. ;)

In deze context zou ik willen wijzen op het z.g. 'verzetsverleden' van onze beider landjes; hoewel ook de Belgen niet echt vies waren van het z.g. nationaal-socialisme hebben ze uiteindelijk toch 'gevochten als leeuwen', terwijl wij nooit echt verder zijn gekomen dan 'poesjes'. ;)
Misschien dus net zo slim als de 'Ollander maar zeker dapperder !
12-01-2009, 11:59 door Anoniem
Door AnoniemDe overheid wil altijd graag een verdachten zijn computer hacken. Maar wat als deze persoon zijn computer goed beschermd en exprer is. Overheid probeerd soms ook in toetsenboard van een verdachten persoon geheugen chip plaats om spioneren. Wanneer verdacht zijn woonig verlaat voor verjaardag of feestje , dan kruipen de geheim agenten in zijn woonig. Dus als je iets verbergen hebt ben je beter af bij een mini-computer die altijd in je jaszak kan stopen! Je harddisk en toetsenboard daar proberen overheid keyloggers in stoppen!
12-01-2009, 12:33 door Anoniem
Wanneer jij je huis verlaat vliegt er helikopter van geheim dienst over je huis, met een touw vanuit de helickopter komen twee geheim undercover agent van cia en landen boven op je dak! , moniteren camera's en afluiterappratuur en dit gebeurd geluidsloos midden in de nacht! Zelfs je buurman heeft niets in de gaten, die is ook uit zijn huis gelokt door de geheim dienst voor een feestje!
12-01-2009, 13:00 door Anoniem
Door AnoniemWanneer jij je huis verlaat vliegt er helikopter van geheim dienst over je huis, met een touw vanuit de helickopter komen twee geheim undercover agent van cia en landen boven op je dak! , moniteren camera's en afluiterappratuur en dit gebeurd geluidsloos midden in de nacht! Zelfs je buurman heeft niets in de gaten, die is ook uit zijn huis gelokt door de geheim dienst voor een feestje!

En hoe komen ze dan om mijn twee bloeddorstige Rottweilers heen, wiens botjes en koekjes, expres bij de computer bewaard worden ? ;)
12-01-2009, 13:49 door Anoniem
Door Anoniem
Door AnoniemWanneer jij je huis verlaat vliegt er helikopter van geheim dienst over je huis, met een touw vanuit de helickopter komen twee geheim undercover agent van cia en landen boven op je dak! , moniteren camera's en afluiterappratuur en dit gebeurd geluidsloos midden in de nacht! Zelfs je buurman heeft niets in de gaten, die is ook uit zijn huis gelokt door de geheim dienst voor een feestje!

En hoe komen ze dan om mijn twee bloeddorstige Rottweilers heen, wiens botjes en koekjes, expres bij de computer bewaard worden ? ;)
Foei! Rottweilers die botjes hebben draaien en geen koekjes blokkeren? Hoog tijd dat je die beestjes van je een keertje manieren leert. Botnetjes zijn stout. ;)
R-
12-01-2009, 18:17 door Anoniem
Kijk maar eens in dit filmpje op YouTube hoe ze omheen een
bloeddorstige Rottweilers komen, dat doet zelfse een Ninja zie de einden van de video 8:14 min
http://www.youtube.com/watch?v=c_6xNWLqRkw
13-01-2009, 10:46 door Anoniem
Door AnoniemKijk maar eens in dit filmpje op YouTube hoe ze omheen een
bloeddorstige Rottweilers komen, dat doet zelfse een Ninja zie de einden van de video 8:14 min
http://www.youtube.com/watch?v=c_6xNWLqRkw

Nou nee, ik ga vanuit veiligheidsoverwegingen niet ff surfen naar Youtube om een of ander flash bestand zijn gang te laten gaan, kan je niet gewoon vertellen wat je te melden hebt ?
13-01-2009, 11:50 door Anoniem
Uit veiligheidsoverwegingen zou ik ook niet meer naar YouTube gaan. Als jij dan toch niet durf kijken op YouTube maak je van eigen computer een gevangenis! Installeer eens virtual pc 2007,windows XP zo dat je zonder zorgen zou kunnen interneten, youtube en ga even de video "Beverly Hills Ninja " bekijken, zie je de scene van Chris Farley als de legendarisch Ninja Haru op vlucht voor een bloeddorstige Rottweilers , dat is wat je op YouTube zal zien.
http://en.wikipedia.org/wiki/Beverly_Hills_Ninja
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.