image

Pentagon-hacker McKinnon bekent schuld

maandag 12 januari 2009, 12:40 door Redactie, 7 reacties

De 42-jarige hacker die eerder de NASA en het Pentagon hackte, hoeft zijn straf mogelijk toch niet in de Verenigde Staten uit te zitten. Gary McKinnon wist zo'n honderd systemen van de Amerikaanse overheid op kinderlijk eenvoudige wijze te kraken. De VS vroegen om zijn uitlevering en na verschillende processen zou hij deze maand definitief te horen krijgen waar hij zijn straf zal uitzitten. McKinnon heeft nu laten weten schuld te zullen bekennen, zodat hij hij meer kans maakt om in eigen land te blijven.

McKinnon's advocaten hebben de openbare aanklager laten weten dat de Britj schuld zal bekennen. De man geeft toe dat hij op 97 Amerikaanse computers, waaronder die van de marine, NASA en Pentagon, heeft ingebroken. Dit deed hij vanuit de slaapkamer van een kennis. Hij zegt zelf dat nieuwsgierigheid zijn drijfveer was en dat hij alleen dankzij de matige beveiliging erin slaagde. De Amerikaanse overheid beschuldigt hem van het stelen van wachtwoorden en verwijderen van bestanden. Als hij in Amerika wordt berecht, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 70 jaar boven het hoofd.

De advocaat van McKinnon, Karen Todner, bevestigt dat haar cliënt schuld zal bekennen en bereid is om in Engeland berecht te worden, aangezien daar de misdaad ook was begaan. Of dit inderdaad het geval zal zijn hoort de hacker op 20 januari.

Reacties (7)
12-01-2009, 14:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2009, 14:37 door Anoniem
Zoiets doe je toch niet bij een kennis :P

Gewoon draadloos onbeveiligd/WEP gebruiken ergens in de stad. Dan nog een aantal high anonymity proxy's om te vertragen. :)
12-01-2009, 14:46 door Dr.Wh4x
Britj <-- spelfoutje ?
12-01-2009, 16:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2009, 20:18 door Anoniem
Do you know wich humans you most give 70 year's imprisonment, traffics in Trafficking in humans!, I make me care about people that use the computer for wrong way, look only to bad things what we human's done on internet with the computer! Such great compay as RIAA - Recording Industry Association of America can not forgive as what we have done!If we violate the copyright than try to take legal proceedings bring for court claim to as heavy punishment! Or remove or photoalbum on google piscasaweb by claim with the DCMA Digital Millennium Copyright Act

Read more about traffics in Trafficking in humans!
http://www.cbsnews.com/stories/2005/02/23/48hours/main675913.shtml
13-01-2009, 08:38 door Anoniem
Quote: "De Amerikaanse overheid beschuldigt hem van het stelen van wachtwoorden"

Als het me juist bijstaat was hij toch juist op die machines terechtgekomen omdat ze geen wachtwoord hadden.... over matige beveiliging gesproken.
13-01-2009, 12:19 door Anoniem
Door AnoniemQuote: "De Amerikaanse overheid beschuldigt hem van het stelen van wachtwoorden"

Als het me juist bijstaat was hij toch juist op die machines terechtgekomen omdat ze geen wachtwoord hadden.... over matige beveiliging gesproken.

Inderdaad... Scapegoats (in goed engels...)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.