image

Modem-hacker wegens internetdiefstal aangeklaagd

dinsdag 13 januari 2009, 10:51 door Redactie, 5 reacties

Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis is een "hardware hacker" aangeklaagd wegens het manipuleren van modems waarmee gebruikers gratis kunnen internetten. Thomas Swingler hackt en verkoopt modems op zijn website cablehack.net. De website, die nog steeds in de lucht is, biedt "geprepareerde" Motorola Surfboard modems aan die gemakkelijk door de gebruiker is aan te passen. Zo is het mogelijk om de up- en download snelheid in te stellen en het MAC-adres te veranderen. "Wanneer u besluit om deze modems te gebruiken voor gratis internet, dan begaat u een misdrijf en wij nemen geen verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen", vermeldt de site in zijn FAQ.

Aangepaste modems kunnen ook voor legitieme zaken gebruikt worden, maar Swingler wist precies waarom mensen deze gehackte modems kopen, zegt de FBI, die afgelopen juni een informant inzette. "De modem steelt het internet", vertelde de modemverkoper in een chatsessie met de agent. Hij omschreef zijn handelswaar als een "modem modificatie waar je gratis internet mee kan krijgen". Swingler blijft volhouden dat het 100% legaal is. "Wat de eindgebruiker doet is illegaal gebruik maken van betaalde diensten. Niet mijn probleem", aldus de verkoper.

Analyse
Toen de undercover FBI agent een modem van Swingler kocht en die opstuurde naar Motorola voor analyse, kwam naar voren dat de modem inderdaad gehackt was en gebruikers het MAC adres kunnen veranderen. Wanneer het MAC adres nep of gekloond is, kunnen autoriteiten hier last van ondervinden, omdat internetcriminelen hierdoor moeilijker op te sporen zijn. "Je kunt er gigantisch mee frauderen", zei Swingler in een andere chatsessie. De modemboer plaatste later een reactie op het artikel over hem, waarin hij vertelde 100% legaal bezig te zijn, omdat hij standaard Motorola modems verkoopt die slechts voorzien zijn van een aangepaste firmware. Swingler gaf de bloggers zeven werkdagen om het artikel te verwijderen. Doen ze dat niet, dan klaagt hij ze aan.

Reacties (5)
13-01-2009, 11:05 door TD-er
Toen de undercover FBI agent een modem van Swingler kocht en die opstuurde naar Motorola voor analyse, kwam naar voren dat de modem inderdaad gehackt was en gebruikers het MAC adres kunnen veranderen. Wanneer het MAC adres nep of gekloond is, kunnen autoriteiten hier last van ondervinden, omdat internetcriminelen hierdoor moeilijker op te sporen zijn.
Dus eigenlijk klaagt de FBI deze man aan omdat hij het de FBI moeilijker maakt om de burgers in de gaten te houden.
13-01-2009, 11:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-01-2009, 12:47 door spatieman
spam steelt ook bandbreede.
en daar wordt niets aan gedaan...
13-01-2009, 15:29 door SirDice
En nu? Lockpick makers ook maar oppakken, inbrekers gebruiken ze tenslotte.
Wapenhandelaren? Daar worden mensen mee vermoord..
Oh.. En denk nou niet dat je nog een mes krijgt in een restaurant.. Daar kun je iemand mee neersteken..
16-01-2009, 19:00 door Anoniem
Het is onlogisch zo'n kabelmodem te willen aanbieden of aan te schaffen voor legitiem gebruik, aangezien de aanbieder van de betaaldienst internet zelf een prima werkend kabelmodem bij de dienst levert om optimaal van de dienst gebruik te kunnen maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.