image

Obama weigert presidentschap volgens worm

maandag 19 januari 2009, 10:19 door Redactie, 4 reacties

Volgens de Waledac worm weigert Barack Obama de volgende president van de Verenigde Staten te worden. In een massaal verspreid e-mailbericht is te lezen dat Obama voortijdig afhaakt. Het bericht linkt naar de website greatobamaonline.com, waar elke link probeert het bestand obamanews.exe te installeren. Vergelijkbare websites proberen gebruikers via bestanden zoals barack.exe, speech.exe of file.exe te verleiden. De pagina bevat ook een script genaamd "google-analysis.js", welke kwaadaardige JavaScript bevat.

De worm, officieel W32/Waledac.gen.b genoemd, werkt in veel opzichten hetzelfde als de Storm worm. Het verspreidt zich via spam dat een korte zin en een link bevat. De links, gehost op een "fast-flux-netwerk", verwijzen naar websites die gebruikers een bestand laten downloaden of gebruiken exploits die de bestanden automatisch downloaden en vervolgens uitvoeren. Volgens McAfee, zitten er niet "zomaar scriptkiddies" achter deze actie, maar is de spam erg professioneel opgezet.

Reacties (4)
19-01-2009, 13:16 door spatieman
en ook hier.
zullen er veel in trappen.
vooral de anti osama ,eh obama aanhang..
19-01-2009, 16:16 door Anoniem
ik ben ook geinfecteerd.
Ik heb precies dezelfde site gezien en het bestand geopend.
Kan dit virus veel kwaad?
In de zin van het niet meer doen van de computer?
Ik heb geen creditcard of geheime informatie hier dus ook geen virus scanner.
20-01-2009, 02:40 door Anoniem
@Anoniem van 16:16

Tja.. ik zou gewoon de pc uitzetten en bij het grofvuil zetten. En haal het aub. niet meer in het hoofd ooit een andere pc te kopen, want U bent ongeschikt zo'n apparaat te bezitten. Gezond verstand had U kunnen redden, maar gezien U dat mist, kom ik terug bij mijn eerdere gesuggereerde oplossing.
20-01-2009, 12:20 door Anoniem
@anoniem 02.40

Wat is dat nou weer voor een onzin? Wou je zeggen dat jij nog NOOIT geinfecteerd bent geraakt? Wou je zeggen dat jij vanaf het moment dat je de PC aanraakte je alles wist over virussen/malware?? Dus 70% van de mensen moet maar doen wat jij zegt? PC bij het grofvuil?

Doe aub normaal man.
--------------

@anoniem 16.16

Ga anders even naar www.hijackthis.nl/forum - en volg daar de stappen in het hijackthis/DDS gedeelte van het forum. Daar kunnen ze je verder helpen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.