image

Obama onthult plan voor beveiliging cyberspace

donderdag 22 januari 2009, 16:31 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de agenda van zijn regering gepresenteerd en daarin is ook aandacht voor de beveiliging van cyberspace. Zo komt er een "nationale cyberadviseur" die direct aan Obama rapporteert. Gaat de regering meer geld uittrekken voor de ontwikkeling van de volgende generatie veilige computers, netwerken en hardware om de infrastructuur mee te beveiligen. Komen er nieuwe standaarden voor cyber security en gaat men meer doen om digitale bedrijfsspionage te voorkomen. "Op dit moment worden innovaties op het gebied van software, engineering, farmacie en andere gebieden met een alarmerende snelheid via het internet van Amerikaanse bedrijven gestolen", zo stelt de kersverse regering.

Obama gaat ook de kanalen aanpakken die criminelen in staat stellen om geld te verdienen. Zo wil hij "ontraceerbare internet betalingssystemen" sluiten en opsporingsdiensten meer tools en training geven om computercriminelen te vervolgen. Als laatste verschijnen er standaarden voor het beveiligen van persoonsgegevens en het waarschuwen in het geval van datalekkage.

Reacties (8)
22-01-2009, 16:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-01-2009, 16:48 door Anoniem
Precies, volg het geld en je vindt de crimineel. Daar hoef je niet het hele internet voor in de vernieling te helpen door P2P af te knijpen en door de overheid gecensureerde DNS proxies verplicht te stellen.
22-01-2009, 17:07 door SharkWare
Ik ben bang dat er een hoop regels / verboden bij komen :-(

De gemiddelde gebruiker moet zich er dan aan houden terwijl de echte criminelen gewoon een work-around verzinnen.
En hoppa: weer een beetje vrijheid ingeleverd ten koste van criminaliteits bestrijding zonder werking...
22-01-2009, 17:21 door Anoniem
Als laatste verschijnen er standaarden voor het beveiligen van persoonsgegevens en het waarschuwen in het geval van datalekkage.
Die zijn er al maar daar houdt niemand zich aan.

Ik heb begrepen dat de bescherming van privacy in de verenigde staten minimaal is. Er valt dan dus ook niets te beveiligen. Laat ze eerst het recht op privacy onderkennen, dan er degelijke regels ter bescherming voor opstellen en tot slot zorgen voor een goede handhaving.
22-01-2009, 17:35 door Eerde
Obama gaat ook de kanalen aanpakken die criminelen in staat stellen om geld te verdienen.
Nou ja eentje is er tenminste goed, het sluiten van PayPal aka PoenPleitos lijkt me een goede zaak, een bank is dat notabeidebene (Luxemburgs) die gewoon het geld van de rekeninghouders maar even in beslag neem op grond van...... nix of gerucht of omdat je omzet boven de 7000 euro is per jaar.
23-01-2009, 08:42 door Anoniem
Obama onthult plan voor beveiliging cyberspace ...van Joe Biden
..Joe Biden en Barack Obama and the quest for the digital continent.
23-01-2009, 12:11 door Anoniem
Door Eerde
Obama gaat ook de kanalen aanpakken die criminelen in staat stellen om geld te verdienen.
Nou ja eentje is er tenminste goed, het sluiten van PayPal aka PoenPleitos lijkt me een goede zaak, een bank is dat notabeidebene (Luxemburgs) die gewoon het geld van de rekeninghouders maar even in beslag neem op grond van...... nix of gerucht of omdat je omzet boven de 7000 euro is per jaar.

Er is niets mis met Paypal, ik gebruik deze al sinds 2001 en nog nooit problemen gehad.
Tenzij je natuurlijk een Keylogger op je pc hebt, dan ben je de sigaar.
23-01-2009, 12:35 door Arnoud Engelfriet
Een kennis stelde eens voor dat ze op elk persoonsgegeven een wettelijk vastgesteld prijskaartje van bv. 1000 euro moeten plakken. Als er dan iets lekt, moet de verantwoordelijke dat bedrag aan elke betrokken persoon betalen. Dan kijk je wel uit met een USB-stick met zestig miljoen namen en telefoonnummers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.