image

Inbreker installeert spyware, plundert bankrekening

dinsdag 27 januari 2009, 12:11 door Redactie, 4 reacties

De Japanse politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht tijdens een inbraak spyware te hebben geïnstalleerd, om zo de rekening van het slachtoffer te plunderen. De 37-jarige Takamasa Kondo zou de sleutel van het huis uit de brievenbus hebben gevist. Tijdens de inbraak installeerde hij een variant van de BugBear worm op de computer. Hiermee wist hij toetsaanslagen op te slaan die hem uiteindelijk toegang tot de online bankrekening van het slachtoffer gaven.

Via een internetcafé logde de inbreker in op de bankrekening en maakte zo 77.000 euro naar een andere rekening over. Volgens de politie is dit de eerste keer dat een "hacker" via fysieke toegang spyware installeert. Ook misbruikte Kondo, die geen vaste verblijfplaats heeft, de creditcard van zijn slachtoffer. Tijdens zijn aanhouding vond de politie een briefje met de rekeninggegevens van 20 andere individuen. Het gebruik van BugBear is opmerkelijk, de worm werd voor het eerst in september 2002 gesignaleerd.

Reacties (4)
27-01-2009, 13:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-01-2009, 14:01 door Anoniem
Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van inbreken/stelen veel meer voorkomt dan we tot nu toe weten. Alleen is Bugbear dan niet zo'n handige keus omdat ie in elke set virusdefinities voorkomt. Een rootkit en/of keylogger installen of nog simpeler .. cameraatje ophangen. Gelukkig valt er bij mij weinig te halen.
28-01-2009, 00:15 door Anoniem
Ik wist niet dat ze in Japan de euro hadden ingevoerd> Sinds wanneer is dat?
28-01-2009, 00:58 door Necrowizard
Het maakte niet veel uit dat het in elke set virusdefinities voorkomt...
Als hij dat ding fysiek installeerde, kreeg hij vast wel een popup met "Virus gevonden. Wat wilt u doen?"
*Toevoegen aan lijst met uitzonderingen*

en klaar
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.