image

Geheime militaire informatie op tweedehands MP3-speler

dinsdag 27 januari 2009, 13:15 door Redactie, 6 reacties

Een Nieuw-Zeelandse man stond vreemd te kijken toen hij een tweedehands MP3-speler kocht met vertrouwelijke informatie van het Amerikaanse leger. In totaal ging het om zestig bestanden met de namen en persoonlijke details van Amerikaanse soldaten in Irak en Afghanistan. Ook zou het om informatie over militaire missies gaan. Verder trof de man, die zo'n 10 euro voor de muziekspeler betaalde, gegevens aan over het gebruikte militaire materiaal, social security nummers, telefoonnummers en welke soldaten zwanger zijn. De bestanden stellen verder dat verspreiding van de informatie wettelijk verboden is. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie wilde niet op de zaak reageren, hoewel de Nieuw-Zeelander al heeft aangegeven de speler terug te geven als hij hiertoe het verzoek krijgt.

Reacties (6)
27-01-2009, 13:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-01-2009, 13:22 door Anoniem
'Dan is dit toch een ernome verbetering!
27-01-2009, 15:54 door Anoniem
Als hij het verzoek krijgt!

Nice... daarna die troep door verkopen en op vakantie gaan voor een redelijk lange tijd!
27-01-2009, 16:58 door Anoniem
Door AnoniemAls hij het verzoek krijgt!

Nice... daarna die troep door verkopen en op vakantie gaan voor een redelijk lange tijd!
Kan het niet laten om hierop te reageren. Het is duidelijk dat USGOV hier een behoorlijke fout heeft gemaakt. (Vraagje: hoe komt een MP3-speler voor 10 euro vanuit de USA in Nieuw-Zeeland? Of heeft iemand uit NZ de beschikking gehad over deze geheime USGOV documenten?)
Het is terecht dat dit in de media komt, omdat dit druk zet op de betrokken partij om dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen.

Maar als je, als vinder (lees: koper), deze gegevens doorverkoopt, breng je moedwillig het leven van heel veel mensen in gevaar of laat je hen bewust het risico lopen op identiteitsdiefstal terwijl zij op missie zijn. Als ik weet zou hebben van zo iemand, zou ik hem flink afstraffen omdat je dat soort dingen niet doet.
(Maakt dat mijn daad ethisch even slecht? Ik denk het niet, omdat ik niet zou handelen uit financieel oogpunt maar om iemand die voor geld veel levens van anderen bewust op het spel zet te laten weten dat zulke dingen niet door de beugel kunnen.)
27-01-2009, 20:00 door cyberpunk
WTF? :-?
28-01-2009, 11:42 door Anoniem
Het lijkt mij het beste dat hij de informatie op een weblog moet zetten. Amerikaanse leger is niet geintreseerd in deze informatie blijkbaar en eerst moet wetelijk overtreding volgen dan willen ze wel in actie komen! Een beetje jammer dan ze niet gewoon contact met hem opnemen of geheim infomatie wil vernietigen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.