image

Sony gebruikt aders als biometrische beveiliging

dinsdag 3 februari 2009, 10:03 door Redactie, 6 reacties

Sony heeft een nieuwe biometrische technologie voor het beveiligen van mobiele telefoons en computers ontwikkeld, die naar de aders van de gebruiker kijkt. "Mofiria", zoals de technologie heet, gebruikt een camera voor het analyseren van de aders in de vinger. Men legt eerst één kant van de wijsvinger op een klein oppervlak, waarna een aantal LED'jes een infrarood licht erop schijnen. Aan de andere kant zit een CMOS sensor die het weerkaatste licht van de aderen opvangt.

In vergelijking met andere biometrische technieken zou ader-authenticatie een stuk nauwkeuriger en moeilijker te vervalsen zijn, omdat het de aders binnen het lichaam gebruikt. De aders in de vinger zouden daarnaast voor elk mens uniek zijn en niet veranderen. De technologie verschijnt later dit jaar op de markt.

Reacties (6)
03-02-2009, 10:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-02-2009, 10:40 door Anoniem
Door IceyoungSla 1 keer met een hamer op je vinger en de boel werkt niet meer, bloedblaartje, sneetje noem maar op.

Wel weer leuk gevonden maar je vingers zijn erg aan beschadiging onderhevig dus krijg je vaak dat het niet lekker gaat werken.
Maar de interne (lees: wat dieper gelegen) bloedvaten blijven natuurlijk onaangetast. Die kun je dus nog steeds gebruiken voor identificatie.
03-02-2009, 10:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-02-2009, 13:07 door Kahits
I
Door IceyoungSla 1 keer met een hamer op je vinger en de boel werkt niet meer, bloedblaartje, sneetje noem maar op.
Wel weer leuk gevonden maar je vingers zijn erg aan beschadiging onderhevig dus krijg je vaak dat het niet lekker gaat werken.

So what, dan is er 1 vinger die niet meer geÏdentificeerd kan worden! Je hebt nog 9 andere vingers. Net als bij fingerprint identificatie kun je meerdere vingers via het enrollment proces gebruiken voor identificatie.
03-02-2009, 13:09 door Kahits
ArtikelSony heeft een nieuwe biometrische technologie voor het beveiligen

Zo nieuw is deze technologie ook weer niet. Retina scans identificeren ook op basis van aderen, alleen dan die op de achterkant van je oogbol.
03-02-2009, 22:23 door Bitwiper
Dit zou wel eens een [url=http://www.hitachi.co.jp/products/it/veinid/global/faq.html#a3]patentenstrijd[/url] kunnen worden, want Hitachi is al veel langer [url=http://www.hitachi.co.jp/products/it/veinid/global/]bezig[/url] bezig met aderherkenning in vingers onder de noemer "VeinID". Zie ook Hitachi's EMEA site [url=http://www.hitachi-eu.com/veinid/]hierover[/url] en een voorbeeld van een [url=http://www.hitachi.com/New/cnews/071022b.html]toepassing[/url] (overigens uit 2007).

Fujitsu is ook al geruime tijd met aderherkenning bezig maar zoekt het meer in de [url=http://www.fujitsu.com/global/about/rd/200506palm-vein.html]handpalm[/url].

Interessant wellicht is de vergelijking die Hitachi [url=http://www.hitachi.co.jp/products/it/veinid/global/introduction/comparison.html]hier[/url] maakt tussen de verschillende technologiën (waarbij hun eigen technologie natuurlijk "het beste" is, maar desalniettemin interessant).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.