image

Google Maps brengt nu ook vrienden in kaart

woensdag 4 februari 2009, 11:15 door Redactie, 8 reacties

Google heeft een nieuwe tool op de markt gebracht die het mogelijk maakt om te allen tijde te zien waar vrienden en kennissen uithangen. Latitude is een nieuwe feature voor mobiele apparaten waarmee gebruikers, eenmaal ingelogd, hun locatie kunnen instellen en op die manier kunnen zien waar vrienden zich bevinden. De precieze locatie is niet te zien, maar wel waar iemand zich ongeveer bevindt, mits de gebruiker daar zelf voor kiest. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als de gebruiker een afspraak met zijn manager heeft, zodat die kan zien dat hij in een file staat.

Privacy
Aan privacy is ook gedacht, aangezien gebruikers zelf de locatie kunnen instellen die vrienden te zien krijgen, hoewel men die ook automatisch kan laten detecteren. Daarnaast is het mogelijk om zelf een op te geven, die vervolgens wordt getoond aan de contacten, wat handig kan zijn als de gebruiker ergens anders is dan hij wil laten zien. Ook is de aangegeven locatie per contact in te stellen, of helemaal uit te schakelen. Niet alleen is te zien waar een vriend zich bevindt, maar men kan ook direct reageren per SMS, Gmail of Google Talk. "Naast de leuke kant, erkennen we ook de gevoeligheid van locatiegegevens, dus hebben we allerlei privacy features toegevoegd. Alles aan Latitude is opt-in", zegt Vic Gundotra, Vice President Engineering.

Google Latitude is geschikt voor de meeste BlackBerry's, Windows Mobile en Symbian gebruikers, maar is ook in de browser van een desktop of laptop te installeren als gadget voor "iGoogle". Binnen niet al te lange tijd verwacht Google ook voor de Android en iPhone ondersteuning te bieden. Op dit moment is de software in 27 landen te gebruiken, maar de zoekgigant hoopt dit aantal snel te vergroten.

Reacties (8)
04-02-2009, 11:36 door Anoniem
op de MDA's werkt het inloggen nog niet echt perfect. In ieder geval wat ik gemerkt heb bij mijn i900 (Windows mobile)
04-02-2009, 12:28 door spatieman
weer een nieuw speeltje van de NSA om iedereen in de gaten te houden.
04-02-2009, 13:24 door Anoniem
"Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als de gebruiker een afspraak met zijn manager heeft, zodat die kan zien dat hij in een file staat."

Je kan zelf instellen waar je bent, dus dat kan toch ook gewoon fout ingesteld staan?
04-02-2009, 13:46 door Anoniem
Allemaal experimentjes die kalmpjes maar zeker verplichte winkelnering wordt...wacht maar.
04-02-2009, 13:58 door Eerde
Toch weer mooi van Google :)
04-02-2009, 14:11 door Bill Torvalds
dus hebben we allerlei privacy features toegevoegd.

Waar hackers weer inventief mee kunnen spelen en scriptkiddies er weer misbruik van kunnen maken.
04-02-2009, 15:44 door Eerde
Door Bill Torvalds
dus hebben we allerlei privacy features toegevoegd.
Waar hackers weer inventief mee kunnen spelen en scriptkiddies er weer misbruik van kunnen maken.
Noem eens een paar Google privacy features die door scriptkiddies of 'hackers' (je bedoelt zeker crackers) zijn gekraakt ?
05-02-2009, 09:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.