image

IT-security banen immuun voor recessie

donderdag 5 februari 2009, 11:52 door Redactie, 0 reacties

IT-security professionals of andere mensen die beroepsmatig met informatiebeveiliging bezig zijn hoeven niet bang voor de economische recessie te zijn, dat blijkt uit twee onderzoeken die volgende week verschijnen. Volgens onderzoek van het SANS Institute en Foote Partners blijkt dat bedrijven niet in het aantal IT-beveiligers en hun lonen snoeien. Compliance en wettelijke vereisten voor databeveiliging bij het uitrollen van draadloze technologie en virtualisatie zorgen ervoor dat beveiligers een goede baangarantie hebben.

Amerikaanse bedrijven bevestigen dat ze niet in het IT-security personeel gaan snijden. 79% is niet van plan om werknemers de laan uit te sturen en in het geval dat men posities opheft, gaat het om een klein aantal. Slechts drie procent van de ondervraagde bedrijven is van plan om meer dan 15 security banen op te heffen. Iets meer dan de helft is echter niet van plan om nieuw personeel in te huren. "Ik had verwacht dat het aantal security banen behoorlijk zou dalen, maar de meeste mensen veranderen helemaal niets", zegt Alan Paller van SANS.

Met name computer forensics, penetratie testing, intrustion detection en incident handling zijn het meest geliefd bij werkgevers. Het onderzoek van Foote toont aan dat met name gecertificeerde beveiligers goed in de markt liggen en beter verdienen dan hun niet gecertificeerde collega's.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.