image

Gijzelnemer glasvezelnetwerk eist 3 miljoen dollar

donderdag 5 februari 2009, 12:19 door Redactie, 4 reacties

Een ontevreden systeembeheerder van de Amerikaanse stad San Francisco die vorig jaar een miljoenen dollar kostend glasvezelnetwerk gijzelde, eist nu drie miljoen dollar. Vanwege het feit dat zijn leidinggevenden hem wilden ontslaan, stelde hij destijds een wachtwoord in waarmee hij exclusieve toegang tot het FiberWAN had. Het netwerk bevat e-mails van ambtenaren, salarisgegevens, vertrouwelijke justitiële documenten en veroordelingen van criminelen. In eerste instantie had Childs de politie een niet werkend wachtwoord gegeven, maar later gaf hij de burgemeester de juiste inloggegevens.

Sinds zijn arrestatie op 12 juli zit Childs nog altijd vast, wat naar eigen zeggen in strijd met zijn burgerrechten is. Volgens de advocaat van de systeembeheerder is de detentie van Childs onrechtmatig en heeft zijn manager uitspraken gedaan die tot zijn arrestatie leidde. De advocaat houdt verder vol dat Childs niet het systeem wilde beschadigen, maar zich mogelijk niet aan de richtlijnen heeft gehouden. De systeembeheerder staat een maximale gevangenisstraf van zeven jaar te wachten.

Reacties (4)
05-02-2009, 12:33 door Anoniem
Hij vraagt dus 3 miljoen dollar omdat hij van mening is dat hij zogenaamd onterecht op non-actief is gesteld en is vastgehouden. Volgens zijn advocaat is het bewust achter houden van de wachtwoorden en daarvoor ook nog geld eisen slechts het niet houden aan richtlijnen. Ik denk dat zijn naam al genoeg zegt over zijn denkwijze.
06-02-2009, 06:51 door Anoniem
De man blokkeerde opzettelijk de toegang tot een systeem en de gegevens. Zo veroorzaakte hij een ernstige onbeschikbaarheid hiervan. Klinkt mij als ernstige verstoring van het systeem in de oren. Er wordt gesteld dat de man het systeem niet wilde beschadigen, maar dat is alleen maar integriteit. Beschikbaarheid is net zo belangrijk. Een advocaat die beweert dat dit alleen maar het 'niet houden aan richtlijnen' is zou ook op zijn vingers getikt moeten worden.
06-02-2009, 09:20 door Anoniem
Aan de andere kant, waarom zit die man nu al een half jaar in de gevangenis zonder dat er een veroordeling is geweest.

Dat is wel exorbitant lang voor iets wat eerder een civiele dan een strafrechtelijke zaak betreft.
06-02-2009, 10:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.