image

Internetbankieren via mobiel veiliger dan via PC?

maandag 16 februari 2009, 11:24 door Redactie, 4 reacties

Bankieren via de mobiele telefoon heeft als voordeel dat je het overal kunt doen, maar hoe zit het met de nadelen en is het veiliger dan het doen van je bankzaken via de PC? In Amerika bankieren 30 miljoen mensen via hun mobiel, toch denkt de helft van de consumenten dat het onveilig is. Daar komt bij dat men voor het bankieren via de telefoon soms een applicatie moet downloaden en het gebruiksgemak een stuk lager ligt dan met de PC het geval is. Een ander minpunt is dat mobiele telefoons eenvoudig zijn kwijt te raken.

Veiliger
Een aantal zaken zorgen er juist voor dat mobiel bankieren ook veiliger is. Zo is er geen dominant platform dat kwaadwillende hackers kunnen aanvallen, zoals met Windows het geval is. Door het ontbreken van standaardisatie is de kans dat malware op meerdere platformen werkt en zich verspreidt ook een stuk kleiner. Verder bestaat er nog geen mobiele malware voor mobiel bankieren. "We hebben nog niet zulke Trojaanse paarden gezien", zegt Roel Schouwenberg, senior anti-virus analist bij Kaspersky Lab.

Een ander pluspunt is dat de mogelijkheden beperkt zijn. Consumenten kunnen rekeningen bekijken, geld tussen rekeningen overboeken en recente transacties zien. Hoewel de aandacht van criminelen zal toenemen als consumenten vaker met hun mobiel betalen, maar tot die tijd is mobiel bankieren mogelijk zelfs veiliger dan via de PC, zo concludeert Elinor Mills.

Reacties (4)
16-02-2009, 11:44 door Anoniem
Criminelen gaan voor wat het makkelijkst de meeste winst zal opleveren. Je kan dan als bank of beveiliger de meest mooie argumenten geven waarom gereedschap A beter is dan gereedschap B, op het moment dat de crimineel zich daar niets van aan trekt heb je een enorm probleem als je geen maatregelen getroffen hebt.
16-02-2009, 14:01 door Eerde
Sjuust. Het is het oude versleten en nogal dommie "Window$ heeft nu eenmaal een groter marktaandeel" argument.
Dieven gaan voor de makkelijkste manier. Als een platvorm honderden miljoenen gebruikers heeft en daarmee bv de kleinste is, maar wel makkelijk te kraken dan nemen ze die.
Men is uit op de paar honderd of enkele duizenden zwakke systemen en/of i.c.m. dommie gebruikers, daar stelen ze dan van. Niets meer niets minder.
16-02-2009, 14:44 door Anoniem
Door EerdeSjuust. Het is het oude versleten en nogal dommie "Window$ heeft nu eenmaal een groter marktaandeel" argument.
Dieven gaan voor de makkelijkste manier. Als een plavorm honderden miljoenen gebruikers heeft en daarmee bv de kleinste is, maar wel makkelijk te kraken dan nemen ze die.
Men is uit op de paar honderd of enkele duizenden zwakke systemen en/of i.c.m. dommie gebruikers, daar stelen ze dan van. Niets meer niets minder.
Doe je gordels om mensen, daar gaan we weer!!
17-02-2009, 12:34 door Anoniem
windows is onveilig, maar windows mobile is beter, eerde-logica :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.