image

Telecombedrijven willen privacyregels terugdraaien

maandag 16 februari 2009, 11:50 door Redactie, 3 reacties

Amerikaanse telecombedrijven en kabelboeren hebben via de rechter geprobeerd om het uitwisselen en gebruiken van klantgegevens eenvoudiger te maken, nadat nieuwe privacyregels hier een stokje voor steken. Volgens de National Cable and Telecommunications Association valt het gebruik van klantgegevens onder de vrijheid van meningsuiting, een recht dat de grondwet beschermt.

Nieuwe regels van de Federal Communications Commission verplichten een aanbieder om nadrukkelijke toestemming van een klant te krijgen voordat ze klantgegevens met andere partijen mogen uitwisselen. Michael Copps, voorzitter van de FCC, zegt dat de regels nodig zijn om klanten te beschermen. "Telecombedrijven beheren tegenwoordig grote hoeveelheden persoonlijke informatie van hun klanten, en vanwege het bewezen misbruik van privacy privacymisbruik , eist de cCommissie extra maatregelen om de persoonlijke informatie van klanten te beschermen."

Reacties (3)
16-02-2009, 11:57 door Anoniem
"valt het gebruik van klantgegevens onder de vrijheid van meningsuiting"

Interresant. Dan mogen zijzelf niet mekkeren, wanneer hun klantgegevens van bank, creditcard en dergelijke openlijk op het internet staan. Dit is immers een vorm van meningsuiting..... Vraag me alleen af of ze het dan nog zo zien.
16-02-2009, 13:12 door Anoniem
De toverspreuk in de USA: vrijheid van meningsuiting. Naar wat ik in het nieuws lees zijn de rechters afgelopen vrijdag tot de conclusie gekomen dat de regels uit 2007 volkomen legaal zijn en de dienstverleners zich er ook gewoon aan dienen te houden. De regel dat een kabelbedrijf als Verizon vooraf van een persoon uitdrukkelijke toestemming moet hebben om persoonsgegevens te delen met andere partijen is op geen enkele wijze ongrondwettelijk bevonden. De rechters waren het er over eens dat de persoonsgegevens beschermd moeten kunnen worden door de eigenaar en dat daar gegronde redenen voor waren aangevoerd door de FCC voordat die regels van kracht werden. De NCTA heeft zich nog niet openlijk verzet tegen die door de FCC aangevoerde redenen om privacy te respecteren. Tot nu toe lijkt de NCTA daar omheen te willen draaien om maar niet expliciet te hoeven erkennen dat ze weinig op hebben met privay zolang een bedrijf als Verizon maar geld aan de gegevens van anderen kan verdienen. Het is nog onduidelijk of de NCTA tegen het vonnis in beroep gaat.
16-02-2009, 17:35 door Anoniem
Dus het gebruik van materiaal dat anderen uploaden zou dan ook best wel eens onder 'mening van vrijheidsuiting kunnen vallen, humm. RIAA vindt dit waarschijnlijk niets.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.