image

Gestolen laptop praat tegen dief

dinsdag 3 maart 2009, 11:03 door Redactie, 7 reacties

Om dieven op andere gedachten te brengen of omstanders te waarschuwen is er nu een oplossing die laptops bepaalde zinnen laat uitspreken, zoals "Help ik ben gestolen!" of wat de rechtmatige eigenaar dan ook in gedachten heeft. De Front Door Software toont de contactgegevens en biedt de dief of vinder een vergoeding, zoals "50 euro voor mijn veilige terugkeer". Daarnaast probeert de software via Wi-Fi contact met het web te maken en zo zijn verlies kenbaar te maken.

Naast het inspreken van een boodschap kan de software in het geval van diefstal ook een waarschuwing tonen die elke dertig seconden wordt herhaald. Het programma werkt op Windows XP en Vista, de Linux en Mac versies verschijnen binnenkort.

Groeiende markt
De markt voor het terugvinden van gestolen laptops groeit explosief. Onlangs verscheen er een oplossing die gestolen computers op Google Maps toont. Andere programma's maken een foto van de dief, bellen naar huis of verwijderen de data op afstand. Volgens de Britse politie zijn dit soort programma's wel de oplossing om het aantal gevallen van laptopdiefstal terug te dringen.

Reacties (7)
03-03-2009, 11:33 door Michel1973
Altijd leuk dit soort dingen , dit blijft natuurlijk ook gewoon werken nadat de dief software verwijderd heeft ? :)

Zo herinner ik me nog usb protection dat via veilige modus gewoon te uninstallen was en daarna alles weer open stond :)
03-03-2009, 12:04 door Anoniem
Mischien iets wat werkt voordat het besturings systeem geladen word , en Mac mischien een buiten beentje is qua OS en hardware.
Ik kan op elke normale pc (een niet-Mac) linux of windows instaleren , heb hier nog geen Mac-OS op normale pc kunnen krijgen , en denk dat ik op een Mac ook niet Windows kan instaleren (linux zou ik zo niet weten).
03-03-2009, 12:30 door Anoniem
pleur er gewoon een nieuwe chip in zoals het idee van de TPM, maar dan direct `in` de hardeschijf: geen data zonder hardeschijf en geen hardeschijf zonder module.
03-03-2009, 14:20 door RichieB
Ik ga er ook van uit dat een gestolen laptop vrij snel opnieuw geïnstalleerd wordt. Maar er is altijd een kans dat hij tenminste 1 keer wordt opgestart, en dan is het natuurlijk best prettig als er dan via internet een foto van de heler doorgestuurd wordt. :-)
03-03-2009, 16:07 door Anoniem
Door Anoniemheb hier nog geen Mac-OS op normale pc kunnen krijgen

[url=http://lmgtfy.com/?q=mac+osx+x86]Let me Google that for you[/url]
03-03-2009, 18:10 door spatieman
je moet nogal dom zijn om met een gejate laptop meteen op inet te gaan zoals je hebt ding kocht.
16-03-2009, 16:42 door Ziekte
Door Anoniem
en denk dat ik op een Mac ook niet Windows kan instaleren (linux zou ik zo niet weten).
Jazeker dat dat wel kan, je loopt een beetje achter de feiten aan ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.