image

Nationale zombieweek in Australië van start

dinsdag 3 maart 2009, 11:14 door Redactie, 4 reacties

In Australië is de nationale zombieweek van start gegaan, een initiatief van verschillende overheidsinstanties en commerciële beveiligers als Microsoft en Symantec om het publiek over zombies en botnets voor te lichten. Zo wordt uitgelegd wat een bot of zombie is, waar ze voor gebruikt worden en wat internetgebruikers er tegen kunnen doen. Uit onderzoek zou blijken dat 1 op de 6 Australische computers onderdeel van een botnet is. Door het verhogen van het bewustzijn onder de bevolking hoopt de overheid dit percentage terug te dringen. Naast tips, informatie en links naar tools en beveiligingssoftware zijn er ook drie zombieweek trailers gemaakt.

Reacties (4)
03-03-2009, 18:15 door spatieman
Nou.
of het zin hebt....
03-03-2009, 18:38 door Anoniem
Lijkt mij wel, je kunt beter de mensjes ff bang maken denk ik
Nu hebben de meeste mensen er nog nooit van gehoord denk ik.
03-03-2009, 23:29 door Anoniem
Door het verhogen van het bewustzijn onder de bevolking hoopt de overheid dit percentage terug te dringen.
Inderdaad legt men subtiel een eerste belangrijke verantwoordelijkheid bij de bevolking:
What can we do about it? Your awareness - and resolve - is an important first line of defense ...
Wat kunnen WIJ er aan doen? UW bewustzijn ...
WIJ zou ook de software-leveranciers zelf kunnen omvatten. Maar zowel de Australische overheid als de sponsors noemen geen enkele mogelijkheid die de software-industrie zelf heeft om te zorgen voor veiligheid. Veilige (industry-wide) standaardinstellingen bijvoorbeeld. Een belangrijke oorzaak van het vrijwel ontbreken van malware voor OS/X. Men legt de zonde bij onwetende burger. Beschamend! Elke rechtgeaarde Christendemocratisch politicus zou zich toch de ballen uit z'n broek schamen voor zoiets? Of vergis ik me weer eens?
05-03-2009, 12:31 door Anoniem
de nederlandse overheid heeft dit enkele jaren ook gedaan met filmpjes van ECP / GovCERT. dus niets nieuws onder de zon.

het is altijd wel weer jammer dat dit soort goed bedoelde initiatieven om Nederlands negatieve commentaar kan rekenen. Nederlanders zouden eea eens positief moeten benaderen. (zal wel door het lutheraanse oorsprong komen)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.