image

Zwaardere aanklacht tegen Palin-hacker

dinsdag 10 maart 2009, 14:35 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse student die vorig jaar het Yahoo account van Sarah Palin hackte, is gisteren opnieuw aangeklaagd, dit keer wegens identiteitsdiefstal, poging tot oplichting met behulp van elektronische middelen en belemmering van de rechtsgang. David Kernell stond vijf maanden geleden al terecht wegens het op illegale toegang verkrijgen tot een computer, maar heeft nu drie extra aanklachten aan zijn broek gekregen.

Tijdens de laatste verkiezingen gebruikte Kernell openbare informatie om het wachtwoord van Sarah Palin's Yahoo account opnieuw in te stellen, waarna hij vervolgens het wachtwoord op 4chan.org zette. Kernell ontkent de laatste aanklachten. Toch heeft hij toegegeven het bewijs op zijn computer uit angst voor de FBI te hebben verwijderd. Op 27 oktober begint zijn rechtszaak. Hij kan een maximale gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen.

Reacties (4)
10-03-2009, 14:57 door Night
"Hacker" is een geuzennaam dit ventje niet echt heeft verdient. Een wel heer erg banaal stukje social engineering.
En dat breekt hem dan ook nog stevig op omdat hij niet eens slim genoeg was om zijn sporen te maskeren.

www.watbenjedan.com ?


* vraagt zich af wat het wachtwoord van deze knul zou zijn*
10-03-2009, 15:17 door Anoniem
Belemmering van de rechtsgang omdat hij bewijs van zijn computer verwijderde. Is het de verantwoording van de verdachte om bewijs in stand te houden ? Een inbreker krijg toch ook geen extra aanklacht aan z'n broek wanneer deze alvorens hij tijdens een inbraak een pand verlaat, zijn vingerafdrukken zoveel mogelijk wegpoetst ?
10-03-2009, 19:39 door Anoniem
Voor dat soort ventjes , die met hun handen niet van andermans gegevens kan afblijven, heb ik geen enkele consideratie.
Flink straffen dus; dan leert hij zijn lesje wel.
11-03-2009, 11:17 door Anoniem
Door AnoniemBelemmering van de rechtsgang omdat hij bewijs van zijn computer verwijderde. Is het de verantwoording van de verdachte om bewijs in stand te houden ? Een inbreker krijg toch ook geen extra aanklacht aan z'n broek wanneer deze alvorens hij tijdens een inbraak een pand verlaat, zijn vingerafdrukken zoveel mogelijk wegpoetst ?
Je hebt hier zeker een punt, lijkt mij... Niemand hoeft toch aan z'n eigen veroordeling mee te werken... Daarnaast had justitie z'n PC in moeten nemen toen ze hem aanklaagden...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.