Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Windows XP updaten met Service Pack 2 + Conficker?

14-03-2009, 03:01 door Anoniem, 18 reacties
Hoi, ik heb een Windows XP machine en wil die graag opnieuw installeren. Ik gebruik hiervoor een originele CD + een Service Pack 2 CD. Als ik die nu ga installeren en zet na de Windows installatie, Service Pack 2 erop, kan ik dan nog rustig updaten naar Service Pack 3 zonder geïnfecteerd te worden door de Conficker worm?

Bedankt.
Reacties (18)
14-03-2009, 10:46 door Anoniem
Hmz... moeilijke vraag.
Voordat je begint, zorg dat je SP3 gedownload hebt,, desnoods op CD plaatsen.
Alles installeren zonder internet toegang enabled.
Na installatie SP3 weer aan internet hangen.
Voila.

Na installatie even een image maken, hoef je volgende keer niet weer helemaal opniieuw te beginnen.
14-03-2009, 11:09 door Preddie
Ik zou daar geen probleem in zien......

Je haalt je computer los van het netwerk of het internet, formatteer je schijf zoals je dat altijd doet. Begin vervolgens met de installatie van Windows. Na de installatie zorg je dat je windows firewall aanstaat en dat porten 139 en 445 geblockt zijn ( dit is de port waarop de worm je machine binnen wil dringen. En koppel je je pc aan je netwerk ( bij voorkeur achter een router ) en begin met updaten....... Nadat je 10 koppen koffie verder bent en ontelbaar veel updates voorbij hebt zien vliegen, ben jij geupdate zonder conficker :P

suc7 er mee !
14-03-2009, 11:13 door Anoniem
Hallo,
Wat je kunt doen is:

Download servicepack3 van onderstaande link.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=5B33B5A8-5E76-401F-BE08-1E1555D4F3D4&displaylang=nl

Door deze te installeren kun je de stap van servicepack 2 overslaan.
Dus originele CD installeren en daarna meteen het gedownloade sp3 installeren. (brand dus sp3 na download op een cd of zet deze op een usb-stick). Het bestand is ongeveer 300Mb groot.
Tijdens de installatie heb je geen netwerk verbinding nodig. Dus trek de netwerk kabel uit je pc.
Ik neem aan dat je computer niet besmet is?? Zowel, download sp3 via andere pc.
Zorg er uiteraard ook voor dat je een up-to-date virusscanner op het systeem staat nadat je WIndows geinstalleerd hebt !
Heb je er geen ? Dan zijn er ook gratis versies te verkrijgen (welke ook goed zijn). Een ervan is Avira.
http://www.free-av.com/en/trialpay_download/1/avira_antivir_personal__free_antivirus.html
of Avast:
http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html


Zorg er ook voor dat je de drivers van je moederboard ter beschikking hebt. Anders kun je mogelijk problemen hebben met je netwerkkaart / geluidskaart / videokaart. Deze worden meestal bij de PC meegeleverd. Anders moet je naar de website gaan van je moederboard-fabrikant. Je kunt deze gegevens ook achterhalen met gratis programmaatje: CPU-Z.
Website: http://www.cpuid.com
En maak natuurlijk backups van je documenten.

Succes.
En laat je niet teveel bang maken met conficker.
14-03-2009, 14:34 door Zarco.nl
Of je gebruikt [url=http://www.nliteos.com/]nLite[/url] om SP3 in Windows XP te integreren, dan heb je er geen last meer van :)
Wel Windows XP gebruiken om SP3 te integreren, met Vista lukt het wel, alleen herkent ie geen licenties meer, doh!!!
Met nLite kan je bovendien nog veel meer, zoals losse updates en drivers integreren en verschillende tweaks uitvoeren (o.a. OEM meuk uitschakelen)
En vervolgens maak je er weer een ISO van :)

Have phun!
14-03-2009, 15:09 door Anoniem
Waarde collega's en landgenoten,


Waarom zoveel moeite? Je kan SP3 toch gewoon slipstreamen?
Hieronder kan je lezen hoe en wat. Vrij simpel. Het idee is dus dat je de Service Pack in je installatie bakt zodat die bestanden tijdens de install worden gebruikt, ipv standaard SP2. Blijkbaar geen MCP in de room, als je 't mij vraagt... ;-)

http://www.lancelhoff.com/how-to-slipstream-service-pack-3-into-windows-xp/
http://www.helpwithwindows.com/WindowsXP/Slipstreaming_Windows_XP_Service_Pack_3.html
http://www.infoworld.nl/web/Artikel/Slipstream-Windows-XP-en-SP3-op-n-cd.htm+


Vriendelijke Groenten,

anonymus maximus
14-03-2009, 15:20 door Ilja. _V V
Vorig jaar na de installatie van een XP zonder SP tijdens de eerste updateronde in slaap gevallen & toen ik zes uur later wakker werd kon ik overnieuw beginnen... :-|
De XP CD zonder netwerkverbinding installeren, de SP2 CD is niet strikt noodzakelijk, alhoewel daar wel je firewall bijzit, want bij de tweede of derde updateronde word toch SP3 in de juiste Windows-taal geinstalleerd, maar SP3 meteen vanaf een schone CD installeren kan ook.
Het uitschakelen van de poorten 139 & 445 is niet verstandig noch handig...
Als je de bij eerste sessie van Windows nog zonder netwerk even wat kleine dingen doet zoals schermresolutie, energie-instellingen, mappenweergave, firewall indien aanwezig, etc., & dan je computer uitzet, netwerkverbinding aansluit, & na het opstarten via Start naar Windows Update gaat & daar net zo lang inclusief verplichte herstarts met Snel gaat updaten tot alles erin zit, dan heb je geen Conficker opgelopen. Daarna nog een keertje Aangepast voor je extra's & mogelijke hardwaredriverupdates.
Ga ik uit van een legale XP, & het eerste wat ik er dan bijzet is de Windows Defender die je samen met de Rekenmachine kan ophalen via [url=http://www.microsoft.com/genuine/default.aspx?displaylang=nl]Legitieme Microsoft-software[/url], staat linksmidden onder "Populaire downloads van legitieme software".
Ander beveiligingetje dat ik er na de installatie van SP2 of 3 erbij zet is SpywareBlaster van [url=http://www.javacoolsoftware.com/]Javacoolsoftware[/url], een gratis filter, manueel updatebaar.
Dan nog Java, Flash, ShockWave, Reader, QuickTime installeren cq. updaten. & dan een of andere anti-virus erin. Behalve bovengenoemden is er ook nog gratis [url=http://free.avg.com]AVG[/url] of [url=http://www.commodo.com]Commodo[/url].
Als je het vanaf dat moment het een beetje bijhoudt & niet al te gekke dingen doet, kan je weinig gebeuren.
14-03-2009, 16:51 door Bitwiper
Door AnoniemHoi, ik heb een Windows XP machine en wil die graag opnieuw installeren. Ik gebruik hiervoor een originele CD + een Service Pack 2 CD. Als ik die nu ga installeren en zet na de Windows installatie, Service Pack 2 erop, kan ik dan nog rustig updaten naar Service Pack 3 zonder geïnfecteerd te worden door de Conficker worm?

Bedankt.
Als je een ADSL verbinding hebt met een losse NAT router (bijv. een Speedtouch) dan heb je niets te vrezen. Zo'n "router" bevat een ADSL zend/ontvanger, een router en vaak een switch (dat laatste indien er meerdere RJ-45 poorten op zitten om PC's op aan te sluiten).

NAT staat voor Network Address Translation, dat zorgt ervoor dat je meerdere PC's op 1 internetaansluiting kunt gebruiken. Als je PC een IP adres krijgt dat overeen komt met 10.x.x.x of 192.168.x.x (dat zijn zogenaamde [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network]private-range[/url] oftewel [url=http://tools.ietf.org/html/rfc1918]RFC1918[/url] adressen) dan zit je zeker achter een NAT router.

Zo'n NAT-router zelf heeft aan de internet-zijde één publiek IP-adres, bijv. 80.81.82.83. Een bijwerking van NAT is dat als Conficker vanaf een besmette PC elders op internet verbinding maakt met 80.81.82.83, die router niet weet naar welke van jouw PC's die verbining gemaakt moet worden (dit geldt ook als er maar 1 PC op die NAT-router aangesloten). Pas als van binnenuit (dus vanaf jouw PC) een verbinding naar buiten wordt gemaakt onthoudt de NAT-router dat, en laat terugkomende pakketjes door, echter alleen naar jouw PC.

Daarmee is een NAT-router te vergelijken met een omgekeerd ventiel: er kunnen alleen verbindingen van binnen naar buiten worden opgezet, en niet andersom (d.w.z. tenzij je die NAT-router anders instelt, maar af fabriek is ie safe). Als je een oudere Speedtouch hebt met maar 1 RJ-45 ethernetpoort dan kun je daar probleemloos zo'n routertje achterzetten als extra beveliging.

Een losse NAT-router (met ingebouwde 4-poorts 100Mbps switch) kun je al voor een paar tientjes kopen. Vaak hebben ze een ingebouwde firewall waarmee je voor extra bescherming bijv. de UDP en TCP poorten 135 t/m 139 en 445 kunt dichtzetten om te voorkomen dat bijv. een Word document een template vanaf het internet probeert na te laden, of om, indien er toch een PC op je LAN besmet raakt met Conficker (bijv. via een USB stick) te voorkomen dat jouw PC andere PC's op het internet kan besmetten via Internet.
14-03-2009, 20:19 door Zarco.nl
Door AnoniemBlijkbaar geen MCP in de room, als je 't mij vraagt... ;-)
Check 's post omhoog...
nee, is geen 70-270 stof :P
je kunt ook "WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe /integrate x:\" doen met i386 in drive x:\.
15-03-2009, 04:47 door Anoniem
Door AnoniemHallo,
Wat je kunt doen is:

Download servicepack3 van onderstaande link.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=5B33B5A8-5E76-401F-BE08-1E1555D4F3D4&displaylang=nl
FF nog een vraagje, die servicepack's (bijv. 3) in dit geval, doet MS die iedere maand bijwerken tot bijv. maart2009, of loopt die enkele maanden achter ?? Zoja, weet iemand tot wanneer die servicePack 3 is bijgewerkt ?

bedankt
15-03-2009, 12:11 door Anoniem
Bij mij kost zown NAT router, (speedtouch) 10 euro.

excl. verzendkosten PTSN


kopen?


ik kijk morgen weer even op dit forum.
15-03-2009, 18:44 door Jachra
Door Anoniem
Door AnoniemHallo,
Wat je kunt doen is:

Download servicepack3 van onderstaande link.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=5B33B5A8-5E76-401F-BE08-1E1555D4F3D4&displaylang=nl
FF nog een vraagje, die servicepack's (bijv. 3) in dit geval, doet MS die iedere maand bijwerken tot bijv. maart2009, of loopt die enkele maanden achter ?? Zoja, weet iemand tot wanneer die servicePack 3 is bijgewerkt ?

bedankt

Servicepacks zijn updates e.d. tot een bepaalde datum. Alles wat daarna wordt gepubliceerd zit niet in een service pack. Je kan de belangrijkste of alle hotfixes wel los toevoegen aan een Windows XP installatie. Dat kan je dan handmatig doen of met RyanVM Integrator. Verkrijgbaar op: http://www.ryanvm.net/msfn/
16-03-2009, 00:53 door Anoniem
Je kan ook via een USB stick of je eigen lokale computer netwerk besmet raken. Dus het kan aan te raden zijn die even af te koppelen wil je het goed doen tijdens het updaten.

Wat ik vroeger wel deed is
1) Netwerk kabel eruit
2) Windows installeren vanaf de CD (opnieuw partitioneren)
3) Software firewall erop (kerio heb ik veel gebruikt, is helaas overgekocht)

En dan alleen maar verkeer richting Microsoft toelaten over de poort die voor updaten nodig is. De windows firewall kan ook inkomende verbindingen tegenhouden, maar of die ook goed werkt weet ik niet. Je kan de windows firewall instellen geen uitzonderingen toe te laten.

En zoals Bitwiper schrijft kan je ook de functionaliteit van je modem/router gebruiken als extra verdediging. Tenminste als die meer dan een poort heeft en je verse computer niet op de default poort zit. Ook zou ik er voor zorgen dat WiFi tijdelijk goed dicht zit zodat je ook niet via dat besmet kan raken.
16-03-2009, 01:46 door Anoniem
Het installeren van Windows is wel ingewikkeld geworden de laatste jaren!
16-03-2009, 06:22 door Anoniem
Servicepacks zijn updates e.d. tot een bepaalde datum. Alles wat daarna wordt gepubliceerd zit niet in een service pack. Je kan de belangrijkste of alle hotfixes wel los toevoegen aan een Windows XP installatie. Dat kan je dan handmatig doen of met RyanVM Integrator. Verkrijgbaar op: http://www.ryanvm.net/msfn/[/quote]
Hallo moet ik de "Windows XP Post-SP3 Update Pack" ook van pagina downloaden dan of enkel de
RyanVM Integrator ??

Mocht ik de "Windows XP Post-SP3 Update Pack" ook moeten downloaden is dat dan wel de goede versie ?
Misschien een domme vraag, maar ik zie alles dat alles in het Engels staat i.p.v in het Nederlands, of heeft dat er niks mee te maken ?? Ik bedoel dan al die pacthes.
http://www.ryanvm.net/msfn/updatepack-sp3.html

bedankt.
16-03-2009, 09:01 door Anoniem
Servicepacks zijn updates e.d. tot een bepaalde datum. Alles wat daarna wordt gepubliceerd zit niet in een service pack.
Na die datum kan er nog een SP Roll-Up met alle bekende hot-fixes gepubliceerd worden, waarna er echt niets meer word toegevoegd. Tenzij er iets opduikt is waar nog nooit iemand rekening mee heeft gehouden, wat dan weer wel met de hand moet worden geinstalleerd.
16-03-2009, 12:14 door Anoniem
Microsoft ondersteund ook Service Pack 2 en voorziet deze van update's.
Zommigen computer voldoen niet aan systeemeizen van Windows Service Pack 3.
Windows XP Starter Edition bijvoorbeeld werkt ook goed en veilig met Service Pack 2.
Maar over het algemeen is Windows Service Pack 3 veiliger maar maakt je computer
trager.
16-03-2009, 13:10 door Anoniem
Het Computer blad Ct heeft een mooi programmaatje geschreven waarmee alle update van Windows / Office / diverse taalversie gedownload kunnen worden. Met behulp van het programmaatje kunnen deze updates offline geinstalleerd worden!!!
Hier de link naar de laatste versie:
http://www.heise.de/ct/projekte/offlineupdate/download/ctupdate51.zip

Hier naar het artikel:
http://www.heise.de/ct/Offline-Update--/projekte/133634
21-03-2009, 11:49 door Jachra
Door AnoniemServicepacks zijn updates e.d. tot een bepaalde datum. Alles wat daarna wordt gepubliceerd zit niet in een service pack. Je kan de belangrijkste of alle hotfixes wel los toevoegen aan een Windows XP installatie. Dat kan je dan handmatig doen of met RyanVM Integrator. Verkrijgbaar op: http://www.ryanvm.net/msfn/

Hallo moet ik de "Windows XP Post-SP3 Update Pack" ook van pagina downloaden dan of enkel de
RyanVM Integrator ??

Mocht ik de "Windows XP Post-SP3 Update Pack" ook moeten downloaden is dat dan wel de goede versie ?
Misschien een domme vraag, maar ik zie alles dat alles in het Engels staat i.p.v in het Nederlands, of heeft dat er niks mee te maken ?? Ik bedoel dan al die pacthes.
http://www.ryanvm.net/msfn/updatepack-sp3.html

bedankt.[/quote]
Enkel de RyanVM Integrator. Voor een Nederlandse Windows XP zal je de updates zelf los moeten downloaden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.