image

Australische overheid censureert Wikileaks

woensdag 18 maart 2009, 11:47 door Redactie, 8 reacties

De Australische overheid heeft een pagina van klokkenluider Wikileaks voor de bevolking verboden verklaard. Het gaat om een pagina met een Deense censuurlijst van 3863 sites die Deense internetproviders vrijwillig blokkeren en een persbericht over de publicatie van de lijst. De pagina werd halverwege februari door een zelfverklaarde anti-censuur activist bij de overheid gemeld en maandag door de Australian Communications and Media Authority (ACMA) aan de eigen censuurlijst toegevoegd.

De ACMA dwong vorige week nog een internetforum om een link naar een anti-abortus website te verwijderen. De hostingprovider werd gedreigd met een boete van 11.000 dollar per dag zolang de link beschikbaar was. Volgens voorstanders van de vrijheid van meningsuiting laat dit zien dat de Australische censuur niet tot het bestrijden van kinderporno beperkt is, maar ook politieke opvattingen de kop in wil drukken.

Reacties (8)
18-03-2009, 13:05 door Anoniem
Waarom zou een ANTI-censuur activist zoiets bij de overheid aanmelden ? Lijkt mij eerder een PRO-censuur activist ?
18-03-2009, 13:34 door Paultje
ACMA heeft ook een anti-abortussite in de Verenigde Staten in de ban gedaan, zoals boven al eerder gezegd is. Alles wat de regering daar als onwelgevallig beschouwt geeft hun het recht om via de wet in te grijpen. Er zijn er die vrezen dat de keiharde beelden over hongerende kinderen in Afrika bijvoorbeeld niet worden geband, maar politiek-gevoelige zaken die het daglicht niet goed kunnen verdragen wel onder een ban gaan vallen. Meten met twee maten dus.

http://petrusblog--incaudavenenum.blogspot.com/2009/03/australische-internetpolitie-bant.html
18-03-2009, 17:06 door Anoniem
Internet censuur is kansloos. Maar alle pogingen daartoe blijf ik eng vinden. Waar halen mensen het lef vandaan om te bepalen wat anderen wel of niet mogen lezen??
18-03-2009, 17:45 door Anoniem
Dat is tegenwoordig rechtse politiek: vrijheid van meningsuiting maar bij voorkeur alleen voor meningen waar we het mee eens zijn. Nu er niet meer geroepen kan worden dat de USSR zo slecht is dat het vrije nieuwsgaring onderdrukt blijken de westerse regeringen zelf geen haar beter te zijn.
18-03-2009, 18:27 door spatieman
zo van.
wij van de SS adviseren de SS..
18-03-2009, 20:15 door Anoniem
Ik weet niet of het nou rechts of links is: onder linkse regimes is (en wordt) ook heel wat materiaal gesensureed. het lijkt meer iets met macht te maken te hebben: als je dat eenmaal hebt wil je het noooiit meer afstaan
19-03-2009, 11:20 door Anoniem
Door AnoniemDat is tegenwoordig rechtse politiek: vrijheid van meningsuiting maar bij voorkeur alleen voor meningen waar we het mee eens zijn. Nu er niet meer geroepen kan worden dat de USSR zo slecht is dat het vrije nieuwsgaring onderdrukt blijken de westerse regeringen zelf geen haar beter te zijn.

Volgens mij is dat linkse politiek
20-03-2009, 09:11 door Anoniem
Door Anoniem
Door AnoniemDat is tegenwoordig rechtse politiek: vrijheid van meningsuiting maar bij voorkeur alleen voor meningen waar we het mee eens zijn. Nu er niet meer geroepen kan worden dat de USSR zo slecht is dat het vrije nieuwsgaring onderdrukt blijken de westerse regeringen zelf geen haar beter te zijn.

Volgens mij is dat linkse politiek

Volgens mij is dat gewoon, per definitie politiek. !

"The West won the world not by the superiority of its ideas or values or religion but rather by its superiority in applying organized violence. Westerners often forget this fact, non-Westerners never do." Samuel P. Huntington

Homo homini lupus est. etc. etc. etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.