image

Netwerk nep-virusscanner ontmanteld

zaterdag 21 maart 2009, 12:49 door Redactie, 1 reacties

De recente media-aandacht heeft aanbieder van nep-virusscanners TrafficConverter geen goed gedaan, aangezien alle rekeningen bevroren zijn. TrafficConverter, opererend via TrafficConverter2.biz, aangezien TrafficConverter.biz vorig jaar al was gesloten, verspreidt nep-virusscanners via partners. In veel gevallen gaat het om botnetbeheerders die de nep-virusscanners op besmette machines installeren. Gebruikers worden vervolgens overladen met waarschuwingen dat hun computer geïnfecteerd is en men voor het verwijderen de scanner moet activeren, wat zo'n vijftig dollar kost. De partner krijgt dertig dollar, de resterende twintig dollar is voor TrafficConverter.

Die laat nu op de eigen website weten dat de rekening is bevroren totdat Visa het grote aantal transacties heeft uitgezocht. "Het is absoluut ongehoord dat de twee grootste betalingsverwerkers ons blokkeren. We hebben reden om te vermoeden dat de situatie door een recent bericht is veroorzaakt." TrafficConverter wijst alle beschuldigingen van de hand, waaronder de relatie met de Conficker worm.

Niet alleen zijn de tegoeden bevroren, ook kan men de botnetbeheerders niet uitbetalen en is er geen capaciteit om nieuwe installaties van de nep-virusscanners te verwerken. Daarnaast houdt men serieus rekening met vervolging door justitie. Toch laat men zich niet zo snel uit het veld slaan. "Als we weer op stabiele wijze het verkeer kunnen verwerken, zoals we de afgelopen anderhalf jaar gedemonstreerd hebben, zullen we op individuele basis contact opnemen. Iedereen bedankt voor een succesvolle zakelijke samenwerking."

Beveiligingsgemeenschap aan het slapen?
Volgens sommigen schiet de beveiligingsgemeenschap tekort bij het aanpakken van dit soort criminelen. "Ik ben verbaasd dat er een krantenbericht nodig is om dit soort criminele ondernemingen aan te pakken. De beveiligingsgemeenschap en justitie moeten zich schamen dat de weg door media-outlets als de Washington Post en BBC gewezen wordt. Bedankt voor het naar voren stappen. Misschien kan de beveiligingsgemeenschap het binnenkort weer bijbenen", aldus een reactie op het blog van Washington Post journalist Brian Krebs.

Reacties (1)
21-03-2009, 15:07 door Anoniem
Volgens sommigen schiet de beveiligingsgemeenschap tekort bij het aanpakken van dit soort criminelen. "Ik ben verbaasd dat er een krantenbericht nodig is om dit soort criminele ondernemingen aan te pakken. De beveiligingsgemeenschap en justitie moeten zich schamen dat de weg door media-outlets als de Washington Post en BBC gewezen wordt. Bedankt voor het naar voren stappen. Misschien kan de beveiligingsgemeenschap het binnenkort weer bijbenen", aldus een reactie op het blog van Washington Post journalist Brian Krebs [/quote]

helemaal mee eens zoals ik al zij in : http://www.security.nl/artikel/28047
Met vriendelijke groet
de Hooge
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.