image

Advertorial: Hoge beloningen, groot risico

vrijdag 27 maart 2009, 10:47 door Redactie, 0 reacties

Hoge beloningen, groot risico: De realiteit van het zakendoen in de wereld van Web 2.0
Werkdagen van negen tot vijf behoren duidelijk tot het verleden. 24 uur per dag worden er zaken gedaan, op elk tijdstip van de dag en op elke plaats waar de mogelijkheid zich voordoet.

Om te kunnen concurreren hebben bedrijven meer nodig dan een stabiele internetverbinding. Een bedrijf moet de zekerheid hebben dat essentiële informatie, de levensader van elk bedrijf, in alle communicatiekanalen beschermd blijft.

Van medewerkers wordt verwacht dat zij internet gebruiken voor het verzamelen en uitwisselen van informatie waar en wanneer dat nodig is. Het is echter een uitdaging om medewerkers in staat te stellen om de enorme kracht van internet te gebruiken zonder de bedrijfsbeveiliging in het geding te brengen, richtlijnen voor acceptabel gebruik te schenden of vertrouwelijke gegevens in gevaar te brengen.

Dit is een enorme belasting voor IT-organisaties. Zij moeten oplossingen vinden om het lekken van data te minimaliseren en toegang tot ongeschikte of kwaadaardige inhoud te voorkomen. Tegelijkertijd mogen ze de samenwerking, de openheid en de connectiviteit van internet niet in gevaar brengen. IT-organisaties moeten een beleid opstellen en toepassen dat de productiviteit op eenvoudige en transparante wijze ondersteunt, beveiligt en verbetert en tegelijkertijd de essentiële gegevens beschermt.

De werkelijke uitdaging is: hoe kunnen organisaties veilig en productief zijn en tegelijkertijd het volledige potentieel van internet benutten?

Waarom de huidige beveiligingshulpmiddelen niet afdoende zijn
Traditionele beveiligingsproducten, zoals antivirussoftware, firewalls en zelfs verdedigingssystemen tegen indringers, voldoen niet aan de behoeften. Oorspronkelijk zijn deze oplossingen ontwikkeld om gegevens te blokkeren op basis van een binaire keuze tussen goed en slecht en zijn niet in staat gegevens te beheren op basis van dynamische inhoud of context. Deze binaire benadering werkt niet meer in de wereld van Web 2.0, omdat inhoud en risico's net zo dynamisch en uniek zijn als elke organisatie.

Zelfs de meest geavanceerde traditionele beveiligingspakketten zijn niet in staat om communicatie en gegevensuitwisseling te beheren binnen deze dynamische en organisatiespecifieke omgevingen.

De oplossing is de bekendheid met: Wie, Wat, Hoe en Waar
Websense® Essential Information Protection™ biedt geïntegreerde bescherming tegen bedreigingen en krachtige, op beleid gebaseerde controle over de vertrouwelijke bedrijfsinformatie door het beheren van het 'wie, wat, hoe en waar' van essentiële informatie.

Omdat het bedrijfsleven afhankelijk is van het internet, kunnen organisaties niet meer zeker zijn van stabiele productiviteit, concurrentiekracht en veiligheid in de Web 2.0-omgeving zonder het volgende te begrijpen:

  • Wie heeft toegang tot informatiebronnen en internet
  • Wat is de essentiële informatie
  • Hoe kan informatie worden uitgewisseld
  • Waar mogen gebruikers en gegevens veilig heen gaan

De standaard “Point” beveiligingsoplossingen pakken maar twee onderdelen hiervan aan: 'wat' en 'waar', maar alleen Websense begrijpt en beheert ze alle vier.
Ga voor meer informatie naar www.websense.com/securitynl.
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.