image

Pink Floyd steunt protestconcert NASA-hacker

vrijdag 27 maart 2009, 11:01 door Redactie, 7 reacties

Pink Floyd gitarist David Gilmour zal tijdens het protestconcert voor NASA-hacker Gary McKinnon optreden, zo is bekend geworden. De moeder van McKinnon wil de komst van Barack Obama op de G20 conferentie in Londen aangrijpen om aandacht voor haar zoon te krijgen. De voormalige systeembeheerder wist begin deze eeuw een kleine honderd, slecht en onbeveiligde systemen van de Amerikaanse overheid te kraken. Inmiddels is hij in een lang juridisch gevecht verwikkeld om uitlevering te voorkomen.

Het enige dat nog tussen een trip naar de VS staat is de zogeheten "judicial review", die bepaalt of het vonnis in de zaak in strijd met de wet is. Alleen de behandeling van de zaak door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het feit dat McKinnon het syndroom van Asperger heeft komen op dinsdag 9 en woensdag 10 juni aan bod.

Naast Gilmour zou mogelijk ook Cliff Williams, basgitarist van AC/DC, langskomen. Eerder stak ook popster Sting McKinnon een hart onder de riem, en sprak zich uit tegen de uitlevering van zijn landgenoot.

Reacties (7)
27-03-2009, 11:29 door Anoniem
Symfonische rock + gerechtigheid! Mijn favoriete combinatie!
27-03-2009, 11:40 door Anoniem
Voor een moeder ishet heel erg dat ze haar zoon waarschijnelijk nooit meer zal zien, als Gary McKinnon wordt uigeleverd aan de Amerikaanse overheid dan zal hij voor zijn leven lang achter de tralies moet zitten, dat alleen omdat hij met zijn computer iets vreselijks gedaan heeft, mensen in gevaar gebracht, ik hoop dat Pink Floyd gitarist met zijn muziek verluchting mag brengen in deze zaak.
27-03-2009, 17:37 door Anoniem
Een lange gevangenisstraf voor het hacken van een computer en verder geen schade in het "echte leven" nalaten vind ik heel onterecht.
Alleen als hacken zorgt voor echte schade is het erg.
27-03-2009, 17:40 door spatieman
ja, hij gaat zingent de gevanenis in..
en dat alleen om dat de NASA een lek verdomde te patchen..
30-03-2009, 09:51 door Anoniem
Door AnoniemSymfonische rock + gerechtigheid! Mijn favoriete combinatie!

"And justice for all.....?"
30-03-2009, 10:19 door Anoniem
...en dat alleen om dat de NASA een lek verdomde te patchen..

Nee, omdat hij er voor koos om dingen te doen waarvan ieder weldenkend mens zelf kan bedenken dat die niet horen. Je moet er toch echt een bepaalde moeite voor doen om op zo'n server terecht te komen. Dat is een opzettelijke actie; daar val je niet perongelijk binnen.
Als jij plotseling in mijn huis loopt rond te snuffelen dat wil ik ook dat de politie jou een tijdje in een cel stopt.

Dit even los van de vraag of de strafmaat in relatie staat tot de overtreding...
30-03-2009, 16:03 door Anoniem
Inloggen als "administrator" zonder wachtwoord (want dat is wat 'ie heeft gedaan, zij het automatisch via een scriptje), valt niet echt onder "moeite doen". Dat neemt echter niet weg dat 'ie met z'n tengels van die zooi af had moeten blijven. Het is niet van hem, hij heeft geen toestemming om er in rond te neuzen, dus afblijven.

Dat 'ie gestraft wordt, is dus ook absoluut terecht. Wat NIET terecht is, is de overdreven manier waarop amerika weer eens een voorbeeld wil stellen. Berecht die gozer gewoon in de UK, waar 'ie was toen die het misdrijf pleegde. Sluit 'm een jaartje op, of geef 'm een stevige taakstraf (admin wachtwoorden instellen bij overheid pc's misschien?), maar hou het wel menselijk...

70 jaar voor insluipen is totaal onmenselijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.