Privacy - Wat niemand over je mag weten

[Verwijderd]

01-04-2009, 23:40 door [Account Verwijderd], 7 reacties
[Verwijderd]
Reacties (7)
01-04-2009, 23:45 door Anoniem
IANAL, maar lijkt me wel, aangezien je geen werkzaamheden meer hoeft te verrichten, en je dus je zakelijke mail niet nodig zou moeten hebben.
02-04-2009, 00:09 door Anoniem
Door FullyKan niet echt uitvissen waar deze vraag precies thuishoort, dus ik zet hem op hoop van zegen maar hier neer ;-)

Ik ga per 1 mei uit dienst (collectief ontslag) en kan mijn zakelijke mail gebruiken via een laptop, een desktop en via een blackberry. De hele maand april ben ik vrijgesteld van werkzaamheden, maar de in- en uitgaande mail wordt afgesloten op 3 april. De inhoud van de mailbox blijft wel bereikbaar.
Dat wordt zogezegd gedaan uit naam van security, maar nu vraag ik me af of ze de in- en uitgaande mail wel mogen dichtzetten terwijl ik nog in dienst ben...?

Weet iemand hoe dat zit?


Werk je toevallig bij VF? (Ik herken een aantal zaken uit je verhaal...)

Volgens mij bepaalt de werkgever welke tools hij jou tot beschikking stelt voor het uitvoeren van je taak. Aangezien je vrijgesteld bent van werkzaamheden heb je deze tools dus niet meer nodig (alleen voor het eventueel kopiëren van prive mails). Ik verwacht dus niet dat ze iets doen wat niet mag. (Let op, ik bedenk dit maar te plekke, misschien klopt er geen snars van).

Je kunt eventueel Arnoud Engelfriet vragen. Die heeft op de main page altijd een stukje mbt. de juridische kant van IT zaken.
02-04-2009, 06:55 door pikah
Als je bent vrijgesteld van werkzaamheden in April, waarom heb je je zakelijke mail dan nog nodig?
02-04-2009, 07:55 door Anoniem
De verantwoording voor je werk is per april ontnomen. Heb je dus ook geen mail meer te behandelen.
En al helemaal geen uitgaande mail, want de vraag is nog maar hoe positief die mailtjes zullen zijn.
Los van het feit dat ontslag absoluut niet leuk is, is de getroffen maatregel door de werkgever met betrekking tot de mail wel juist.
Succes!
02-04-2009, 08:04 door Anoniem
Precies, het gaat om zakelijke mail. Mail dus die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Aangezien je geen werkzaamheden meer hebt, hoef je dus ook geen mail meer te kunnen verzenden en te ontvangen. Ik vind het nog netjes dat je nog toegang hebt tot de mailbox. Ik hooor ook regelmatig dat je gelijk afgesloten wordt en dat je die laatste maand thuis niets mag gaan zitten doen.

Met security bedoelen ze dat je niet via de mail allerlij informatie over het bedrijf naar buiten gaat brengen.
02-04-2009, 14:56 door Night
Ik heb ervaringen uit het verleden en adviseer je om op heel korte termijn juridisch advies te zoeken en daarmee je houding in dit soort zaken af te stemmen.

Ik ben geen jurist maar afgaande op mijn ervaringen van destijds zou ik zeggen:
Volgens mij heeft de werkgever altijd dat recht: "hij" is de rechtspersoon die die faciliteit ter beschikking stelt aan mederwerkers om zo hun werk te doen. "Hij" kan die faciliteit ook intrekken als "hij" die niet meer nodig acht.

Voor de jou is het van belang in verband met het recht op uitkering en vanwege onderhandeling over de ontslagvergoeding dat je stug volhoud dat je absoluut wilt doorwerken.
Als je op enigerlei wijze je neerlegt bij het besluit dat je niet meer werkt kan je later juridisch zwakker staan in de onderhandeling.

Maar zoals ik zei: overleg met een advocaat voor je iets doet of zegt.
06-04-2009, 09:50 door Anoniem
Ik weet uit ervaring dat ze je "emolumenten" (telefoon, leaseauto, etc.) niet af mogen nemen. Of een e-mail faciliteit hier ook onder valt weet ik niet. Lijkt me van niet. Je hebt dan netwerk toegang nodig en dat mogen ze wel dichtzetten.
Sterkte en suc6.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.