image

419-slachtoffer vermoordt Nigeriaanse oplichters

donderdag 2 april 2009, 10:50 door Redactie, 10 reacties

Een slachtoffer van de bekende Nigeriaanse 419-fraude heeft uit wraak twee oplichters vermoord. De man die de twee Afrikaanse immigranten door het hoofd schoot is vermoedelijk de neef van een bekende NFL-speler. Naast de twee dode lichamen vond de politie ook een grote hoeveelheid zwarte biljetten. De internetoplichters laten via e-mail weten dat ze vaak miljoenen uit Nigeria willen smokkelen.

De biljetten zijn echter voorzien van een coating, die alleen via een speciaal middel is te verwijderen. Slachtoffers van de zwendel betalen vele duizenden dollars voor dit middel om zo de resterende biljetten schoon te maken. Tegen de tijd dat de slachtoffers ontdekken dat het om waardeloze papieren gaat, zijn de oplichters al gevlogen. De magische formule is in werkelijkheid gewoon water met fijn gestampte vitamine C tabletten.

Eigen hand
"Wij horen steeds vaker dat slachtoffers het recht in eigen hand nemen, in dit geval moord, maar vorig jaar hadden we een "diplomaat" uit Benin die werd gegijzeld tot de gedupeerden hun geld terug kregen", zo laat Frank Engelsman van recherchebureau Ultrascan tegenover Security.nl weten.

Begin dit jaar viel ook een Canadese man ten prooi aan de oplichters. Hij leende zo'n 90.000 euro van ouders en familie om het magische middel te betalen. De Canadees liet het flesje met de formule vallen en zou 75.000 dollar voor een nieuwe fles moeten betalen, toen hij erachter kwam dat hij was opgelicht.

Reacties (10)
02-04-2009, 12:26 door Night
Als je zo simpel bent dat je in een dergelijke oplichtings truc trapt dan vind ik het toch knap dat je daders opspoort en weet de vermoorden :-)

Helemaal hilarisch is het om een flesje te kopen voor 90.000 $ (geleend geld nog wel) en het dan te laten vallen.
02-04-2009, 13:15 door Anoniem
@aan de redactie gaarne plaatsen:

Kortom het woord "rijk dom" is hier wel van toepassing.

Niet dat dit een verrassing is.

En dan zullen we het nog niet hebben over ethiek..
02-04-2009, 13:17 door spatieman
slimme zet om die gasten een voor een te killen.
minder slim, als je je laat betrappen...
02-04-2009, 14:10 door Anoniem
De rechteloosheid van de 914 criminelen bestraft met een escalerende spiraal van rechteloosheid.
Dat gaat natuurlijk niet de goed kant op maar het international recht laat het hier ook wel heel erg afweten.
Dat natuurlijk even los van de toenemende domheid van de slachtoffers van dit soort criminelen.
02-04-2009, 15:44 door Anoniem
Een gewaarschuuwd nigeriaan telt voor twee.

m_dennerstedt@yahoo.com zoekt nog een man overigens.
je moet alleen wel even een visum betalen.
het is wel een stumpertje want een bankrekening heeft ze niet.
02-04-2009, 15:45 door Anoniem
dat moest nicebunny1979@yahoo.com zijn natuurlijk.
02-04-2009, 16:03 door Anoniem
Waarom laat security.nl wederom de Dr. Clavan van de internetfraude, Frank Engelsman aan het woord; terwijl nota bene in de nodige artikelen en reacties op deze site al beschreven is dat je toch op zijn minst je vraagtekens kunt zetten bij de handel en wandel van zijn zelfbenoemde 'advanced global' recherchebureau (wat zou hun POB nummer eigenlijk zijn?)?
02-04-2009, 17:10 door Anoniem
Zeker als je een dergelijk bericht voor het eerst ontvangt, klinkt het allemaal erg aanlokkelijk. Maar er zijn ook mensen die er een sport van hebben gemaakt de oplichters op te lichten. Deze vaak erg grappige ervaringen worden gedeeld op http://www.419eater.com/, zeker een bezoekje waard!
27-09-2009, 16:24 door Anoniem
Door Anoniem: Zeker als je een dergelijk bericht voor het eerst ontvangt, klinkt het allemaal erg aanlokkelijk. Maar er zijn ook mensen die er een sport van hebben gemaakt de oplichters op te lichten. Deze vaak erg grappige ervaringen worden gedeeld op http://www.419eater.com/, zeker een bezoekje waard!

Klopt helemaal, en als je ziet wat deze oplichters proberen om je geld te krijgen, dan rechtvaardig je deze actie onmiddelijk. Ze spelen in op je gevoel, zogenaamd uit wraak voor de blanke slavenhandelaren die hun voorouders mishandeld hebben.

Bijvoorbeeld direct na de Air-france crash (op de Atlantische Oceaan), verschenen er berichten dat er millionairs aan boord waren, en dat hun miljoenen van jou konden zijn.

Er speelt vooral een hoop ethiek mee met het "baiten", oftewel bezig houden van oplichters, zodat elke minuut die ze met jou bezig zijn, ze niet met potentiele echte slachtoffers bezig zijn.

Een deuk in een pakje boter, maar toch bemoeilijkt het het 'werk' van oplichters.

Neem eens een kijkje op http://www.scambaits.net als je meer wilt weten!
18-09-2010, 09:48 door Anoniem
Door Night: Als je zo simpel bent dat je in een dergelijke oplichtings truc trapt dan vind ik het toch knap dat je daders opspoort en weet de vermoorden :-)

Helemaal hilarisch is het om een flesje te kopen voor 90.000 $ (geleend geld nog wel) en het dan te laten vallen.



Dat zou je denken, maar meestal ontploft deze chemische samenstelling en dan laat je het van de schrik vallen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.