image

Officiële Paul McCartney site installeert Banking Trojan

donderdag 9 april 2009, 10:15 door Redactie, 1 reacties

Wie de officiële website van Paul McCartney bezoekt, loopt kans dat cybercriminelen de online bankrekening plunderen. Net als de gehackte website van Fiat gisteren, is ook de site van de ex-Beatle het slachtoffer van de Luckysploit exploit-toolkit geworden. Deze toolkit gebruikt lekken in MS Snapshot Viewer en Adobe Reader om ongepatchte bezoekers via drive-by downloads te besmetten.

In het geval van McCartney's website, gebruiken aanvallers de toolkit om de Zeus Banking Trojan te installeren. Dit Trojaanse paard heeft het ook op een groot aantal Nederlandse banken voorzien. Naast het plunderen van bankrekeningen kan Zeus ook toetsaanslagen opslaan en is voorzien van rooktit-functionaliteit om detectie en verwijderingen te bemoeilijken. Aanvallers zouden mogelijk via gestolen FTP-gegevens de websites hebben gehackt.

Reacties (1)
09-04-2009, 13:39 door Anoniem
Ik raad gewoon aan om je beheerdersfunctie uitschakelen, in startmenu configuratiescherm gebruikersaccount, Een nieuw account maken, Internetsessie, geen beheerdersfunctie kies,. aanmelden en klaar is kees. Maar het kan ook simpel door popup blocker op hoog zetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.