image

China ontkent cyberaanvallen op stroomnet

vrijdag 10 april 2009, 13:25 door Redactie, 5 reacties

Hebben de aanvallen op het Amerikaanse stroomnet daadwerkelijk plaatsgevonden, of hebben een aantal ambtenaren spookverhalen de wereld in geholpen om het budget van hun departement op te hogen. China, één van de genoemde landen waar Amerika voor moet vrezen, ontkent dat de aanvallen ooit hebben plaatsgevonden. "Aanvallen op het Amerikaanse stroomnet door China en Rusland bestaan simpelweg niet", aldus een woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken. "We hopen dat de betrokken media voorzichtig omgaat met ongegronde beweringen en met name kritiek over China." Ook beveiligingsexpert Richard Stiennon vraagt zich af of de journalist van de Wall Street Journal niet voor het karretje van bepaalde overheidsinstanties is gespannen.

"Als dit artikel tot een roep van het Congres leidt tot meer toezicht, controles en uitgaven, dan wil ik iedereen waarschuwen om voorzichtig te werk te gaan. Het stroomnet is een kwetsbaar beest. Het bestaat uit erg oude onderdelen. Je kunt niet zomaar met een vulnerability scanner als Nessus een aantal pakketten over SCADA netwerken versturen. Sommige van deze pakketten kunnen er juist voor zorgen dat de controller stopt met werken." In een rapport over de beveiliging van de watervoorziening in Nederland werden soortgelijke zorgen geuit.

Reacties (5)
10-04-2009, 15:50 door Anoniem
Die chinezen ontkennen nog de loempia te hebben uitgevonden als iemand er in stikt.... ;)
Dolkomisch.... ware het niet dat dit land wel degelijk een zeer serieuze bedreiging voor ons vormt, in praktisch ieder opzicht.
10-04-2009, 17:33 door Anoniem
Door Anoniem:
wel degelijk een zeer serieuze bedreiging voor ons vormt, in praktisch ieder opzicht.

Ben ik niet de enigste die dit zo ziet.
10-04-2009, 20:53 door spatieman
wij ontkennen een comunistisch land te zijn......
10-04-2009, 21:13 door Anoniem
ASIAN PRIDE

Ik heb liever dat aziaten de wereld over nemen, dan een stel amerikanen
10-04-2009, 21:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
wel degelijk een zeer serieuze bedreiging voor ons vormt, in praktisch ieder opzicht.

Ben ik niet de enigste die dit zo ziet.

en ik niet de enige
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.