image

Vandalen veroorzaken chaos door slopen glasvezelkabels *update*

vrijdag 10 april 2009, 15:05 door Redactie, 14 reacties

Vandalen hebben in San Francisco tal van glasvezelkabels vernield, waardoor tienduizenden mensen niet meer konden bellen, internetten en geld opnemen. Telecomgigant AT&T heeft 100.000 dollar op het hoofd van de vandalen gezet. In totaal zijn er tien glasvezelkabels doorgeknipt, waardoor landlijnen en internetverbindingen niet meer werkten en mensen bijna letterlijk van de wereld werden afgesneden. Ook het bellen van het alarmnummer 911 was niet mogelijk. Wat hiervan de gevolgen waren moet de komende dagen duidelijk worden. Autoriteiten zijn bang dat sommige mensen hierdoor niet op tijd een incident konden melden.

De politie heeft inmiddels een klopjacht op de vandalen geopend, die behoorlijk veel moeite hebben gedaan voor het saboteren van alle verbindingen. Een aantal kabels vereiste speciaal gereedschap om toegang toe te krijgen. De tien doorgeknipte kabels bevatte bij elkaar zo'n 500 fibers, die donderdagnacht aan elkaar moesten worden gelast, een tijdrovende klus. De politie is ervan overtuigd dat ze de daders zullen vinden.

Update 16:34
Een werknemer van AT&T zou de dader zijn.

Reacties (14)
10-04-2009, 15:31 door Anoniem
Die "vandalen" geven gewoon met een schaartje aan hoe kwetsbaar onze economie is. In europa is dit niet veel anders..
10-04-2009, 15:41 door Anoniem
Klinkt als voorbereidingen voor een heist...
Vandalen gaan niet zomaar 500 fibers doorhakken voor de lol...
10-04-2009, 16:20 door Anoniem
Dat zou goed kunnen. Dat heb ik bij een voormalig werkgever ook eens meegemaakt: een KPN kast op het industrieterrein was vernield, heel het terrein zat zonder telefoon en zonder alarm. Een dag later hoorden we dat ze bij een bedrijf tegenover ons ingebroken hadden en een binnenstaande truck met kostbare lading gestolen hadden.
10-04-2009, 16:28 door Anoniem
Alarmen werken tegenwoordig iets anders, als je de Telefoonlijn doorsnijdt, gaat het alarm automatisch af.
Het alarm wordt gecontroleerd vanuit de telefooncentrale (KPN bv). Als die het alarmtoestel niet meer ziet, is er dus iets mis.

simpel toch ?
10-04-2009, 16:42 door Anoniem
Door Anoniem: Alarmen werken tegenwoordig iets anders, als je de Telefoonlijn doorsnijdt, gaat het alarm automatisch af.
Het alarm wordt gecontroleerd vanuit de telefooncentrale (KPN bv). Als die het alarmtoestel niet meer ziet, is er dus iets mis.

simpel toch ?

LOL, sure ..... NOT !
Er zijn diverse constructie mogelijk en tevens ook weer diverse om dit te onderscheppen/voorkomen....
10-04-2009, 17:09 door Anoniem
Als de juiste kabels maar kapot zijn 'ziet' KPN haar eigen centrale niet eens. Natuurlijk wordt daar wel direct op gereageerd door KPN, maar wie zegt dat dan er meteen een peloton mobiele eenheid door de straten van dat industrieterrein gaat surveilleren?
10-04-2009, 17:26 door Anoniem
Beetje kort door de bocht.

Je gaat ervanuit dat iedereen de hoogst mogelijke beveiliging heeft. Ze zullen er vast goed aan social engineering hebben gedaan.

En dan nog alles wat door mensen gemaakt is....... is ook te omzeilen. (al zal het bij enkele oplossingen wat langer duren :) )

To the point.

Ik hoop wel dat providers en overheden hier lering uit trekken. Maatschappelijke ontwrichting door enkel het afsnijden van data verkeer. Klinkt ver van ons bed maar is al dichterbij.
10-04-2009, 17:29 door Anoniem
Ach toen die internet lijn eruit lag hadden ze toch een backup ...yeah right mooi dat die de capciteit onder de maat was...
10-04-2009, 21:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-04-2009, 21:57 door Anoniem
Door Anoniem: Die "vandalen" geven gewoon met een schaartje aan hoe kwetsbaar onze economie is. In europa is dit niet veel anders..

De enige juiste conclusie ! Nu nog een krachtige EMP's en onze moderne maatschappij is uitgeschakeld.
12-04-2009, 13:13 door Anoniem
Wat kost een GPRS/UMTS fallback voor je beveiligingssysteempje nou? In verhouding bijna niets... Als je beveiliging in alle praktische opzichten uitvalt door het uitvallen van een telefoonlijn, doe je iets niet goed.
13-04-2009, 18:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Die "vandalen" geven gewoon met een schaartje aan hoe kwetsbaar onze economie is. In europa is dit niet veel anders..

De enige juiste conclusie ! Nu nog een krachtige EMP's en onze moderne maatschappij is uitgeschakeld.


Krachtige EMP's kan je tegenwoordig ook voor een habbekrats in elkaar zetten.
Minder krachtige apparaten zoals HERF bommen, gemaakt met onderdelen van een oude magnetron zijn ook leuk.

Googleze ;)
14-04-2009, 08:58 door Anoniem
Kabels kappen en AT&T zet 100.000 dollar op het hoofd van de dader maar dan moeten zij die ook eerst er afkappen.

Maar een rare en ouderwetse uitdrukking "op het hoofd van de dader"!!!!!
14-04-2009, 13:31 door Anoniem
Opvallend dat de woorden "vandalen" en "heeft 100.000 dollar op het hoofd van de vandalen" en "klopjacht" worden gebruikt. Je kunt hiervoor ook gebruiken "anti globalisten" of "vrijheidsstrijders" of "actievoerders" en "zoektocht" of "opsporing" of "onderzoek" gebruiken. Dat doet verder niets af aan de ernst van dit vergrijp, maar het valt mij wel op hoe ongenuanceerd dit artikel wordt neergezet en door termen als "vandalen" en "klopjacht" te gebruiken, plaats je het gelijk in een hokje en druk er een stempel op dit gebeuren. Ik wil vragen aan de redactie of ze iets algemenere termen willen gebruiken in hun berichtgeving en laat vervolgens de conclusies over aan de lezers zonder zelf al een bepaalde sfeer te willen creëren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.