image

Conficker infecteert universiteitsnetwerk

zondag 12 april 2009, 09:19 door Redactie, 4 reacties

Ondanks alle media-aandacht is de Conficker worm er toch in geslaagd om 700 computers van de Universiteit van Utah te infecteren, waaronder drie ziekenhuizen die van het netwerk gebruik maken. Volgens functionarissen zijn patiëntgegevens en medische dossiers veilig en is het de worm voornamelijk om persoonlijke computers te doen. "De uitbraak bezorgt ons kopzorgen", aldus woordvoerder Chris Nelson. "Vanwege de manier waarop computers binnen de gezondheidswetenschappen zijn geïntegreerd, is deze afdeling het zwaarst getroffen. De meeste infecties die we ontdekten bevinden zich in computers van het ziekenhuis en de kliniek waar het personeel gebruik van maakt."

Inmiddels heeft de universiteit een waarschuwing afgegeven waarin het personeel en studenten vertelt hoe ze infecties kunnen waarnemen en verwijderen. Het verwijderen van de worm kan volgens de woordvoerder mogelijk dertig dagen duren. De uitbraak werd ontdekt vanwege pieken in het in- en uitgaande verkeer.

Reacties (4)
12-04-2009, 10:13 door toor
Dan heb je ook wel een bord voor je kop. Een beetje beheerder had allang zijn hele netwerk afgescand met tools die te krijgen zijn. http://www.security.nl/artikel/28272/1/Opensource_netwerkscanner_detecteert_Conficker.html bijvoorbeeld.
12-04-2009, 10:24 door spatieman
waarom lekker lui doen, als je helemaal niet hoeft te doen, en lekker koffie kan blijven drinken.
vaak is het ook nog eens zo, dat onderhoud aan een netwerk tijd en vooral GELD kost.

de baasjes van de beheerders geilen vooral op geld, en geven dan opdracht om niets te doen, dit tot volle tegenzin.
wat er weer op neerkomt, dat de baas weer begint te flippen, en als je dan ook nog eens een opmerking maakt, dat het je verboten is, (jahwol) krijg je weer de wind van voren..
12-04-2009, 13:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-04-2009, 11:31 door Anoniem
Veel apparatuur in bijvoorbeeld laboratoria wordt aangestuurd door Windows pc's. Deze pc's mogen zelfs helemaal niet gepatcht worden, omdat dat niet van de leverancier mag. Deze pc's zouden eigenlijk goed afgeschermd moeten worden in een appart vlan, maar het probleem daarbij is natuurlijk ook weer dat er gegevens uitgewisseld moeten worden.

Hier zal het waarschijnlijk ook nog fout gaan doordat gewone pc's niet centraal gepatcht worden, omdat niemand de controle over zijn eigen pc's weg wil geven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.