image

Microsoft levert forensische tools aan Interpol

donderdag 16 april 2009, 12:00 door Redactie, 4 reacties

Om cybercrime te bestrijden gaat Interpol forensische onderzoekstools van Microsoft onder de 187 deelnemende landen van de opsporingsdienst verspreiden. Door de overeenkomst met de softwaregigant hoopt Interpol het niveau van politiediensten als het om "cyber forensics" gaat te verbeteren. Via Microsoft's "Computer Online Forensic Evidence Extractor" (COFEE) software tool is het mogelijk om computergegevens te analyseren. COFEE werd vorig jaar al ontwikkeld en werkt vanaf een USB-stick. De grote kracht van de software is dat het live informatie van systemen kan halen, die mogelijk verloren zou gaan als het systeem wordt uitgezet.

"Opsporingsdiensten wereldwijd hebben in dit informatietijdperk met tal van uitdagingen te maken", aldus Linda Zecher, hoofd van Microsoft's Worldwide Public Sector. "Het is essentieel dat ze van de juiste technologieën zijn voorzien om deze uitdagingen aan te gaan." Interpol was betrokken bij de analyse van computers die de Colombiaanse autoriteiten bij een FARC rebellenkamp in beslag hadden genomen. De opsporingsdienst was toen van mening dat politie ter plekke beter met het elektronisch bewijs had moeten omgaan.

"Interpol's samenwerking met Microsoft laat zien hoe het bezig is om aanvullende middelen en nieuwe tools onder leden beschikbaar te stellen, om zo de dreigingen van de 21ste eeuw te bestrijden", gaat Elaine Dezenski van Interpol verder. Microsoft liet eerder al weten dat de tool geen backdoor functionaliteit in Windows gebruikt om informatie te achterhalen.

Reacties (4)
16-04-2009, 13:05 door Anoniem
Ik hoef er natuurlijk niet blind vanuit te gaan dat het niet multiplatform is omdat het bij Microsoft weg komt maar toch doe ik het:
Dus met een Linux of Mac kan ik uitspoken wat ik wil? hahahah!
16-04-2009, 13:34 door Anoniem
Door Anoniem: Ik hoef er natuurlijk niet blind vanuit te gaan dat het niet multiplatform is omdat het bij Microsoft weg komt maar toch doe ik het:
Dus met een Linux of Mac kan ik uitspoken wat ik wil? hahahah!
Zou ook beetje vreemd zijn als Microsoft komt met een tool om mac of linux uit te lezen.. Ik denk ook dat Apple zn tool beter zelf kan maken, ook omdat de broncode van de OS's niet helemaal op zijn en de maker weet toch wel het beste hoe het in elkaar zit.
16-04-2009, 18:53 door Anoniem
Ben benieuwd wanneer het op the pirate bay staat :D
16-04-2009, 21:50 door Anoniem
Zal vast makkelijk te omzijlen zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.