image

Iris-webcam houdt Big Brother in de gaten

donderdag 16 april 2009, 12:59 door Redactie, 3 reacties

Mensen die via camera's het publiek in de gaten houden worden nu zelf gemonitord om te controleren dat ze geen belangrijke incidenten missen. Vanwege het grote aantal schermen blijkt dat camerabeheerders al na een paar minuten zaken missen. Onderzoekers hebben nu een systeem ontwikkeld dat de beweging van de oogballen van CCTV operators vastlegt. Daarmee is vast te stellen welke beelden er gemist werden. "Dit verhoogt de betrouwbaarheid van het surveillance systeem door de beheerder een tweede kans te geven", aldus de onderzoekers.

Webcam-achtige camera's monitoren de irissen van de CCTV operators, waardoor de software kan vaststellen waar men op een gegeven moment naar kijkt. Vervolgens verschijnt er een video die door zowel werknemer als manager aan het eind van de dienst bekeken kan worden. Om de efficiency van deze samenvatting te verhogen gebruikt de software een algoritme dat beelden overslaat waarin geen mensen of voertuigen aanwezig zijn. Critici merken op dat het systeem geen onderscheid tussen staren en kijken maakt. Ook al staart de beheerder naar het juiste scherm, dan kan hij nog steeds incidenten missen.

Reacties (3)
16-04-2009, 20:15 door Anoniem
Zonnebrilletje met spiegelglazen op?
Nee, zonder gekheid.
Waar gebruikt men nog zulke camera's als in het artikel beschreven?
Die iris-webcam heeft dus ook enige mate van intelligentie ingebouwd. En wat heb je aan een intelligente camera die weet waar de kijker naar kijkt als hij niet weet of hij niet de verkeerde kant op kijkt.
De Iris-webcam weet dus waar de kijker naar zou moeten kijken.

In hedendaagse camera's zit zoveel intelligentie ingebouwd dat deze zelf kan beslissen of iemand een verdacht persoon is of niet.
Hij kan geluiden, en beelden analyseren aan de hand van manieren lopen, praten, kijken en bewegen.
Hij kan een bepaald persoon in een menigte identificeren en volgen.
Hij kan een bepaald persoon zoeken zoeken, totdat deze gevonden is.
Een kenteken lezen van 300 meter afstand, en gelijk de auto identificeren.
En aan de hand van deze criteria een voorgeprogrammeerde actie ondernemen.
En dit alles vele malen sneller en effici├źnter dan welke camerabeheerder dan ook.

Ik vindt het helemaal niet raar dat ze dit zo lang mogelijk stil houden.
16-04-2009, 20:48 door Anoniem
"We R the BORG, we will assimilate U" !?!
20-04-2009, 12:28 door Anoniem
en zie hier de reden waarom camera's gewoon niet werken, als je het goed wilt doen dan moet er achter elke monitor een agent zitten, en die moet ook nog om het half uur afgelost worden, doe je dat niet dan mis je dingen en als je dingen mist dan had je die camera ook niet op hoeven hangen...

oke, het is wat kort door de bocht, maar als er al systemen nodig zijn om het systeem werkbaar te krijgen, is het systeem dan in basis gewoon niet onhandig op z'n minst, en waarschijnlijk zelfs onbruikbaar?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.