image

"WGA verminkt automatische updates Windows"

donderdag 16 april 2009, 13:53 door Redactie, 11 reacties

Wie de Windows Genuine Advantage validatie van Windows faalt, ontvangt geen belangrijke beveiligingsupdates meer, aldus Ryan Russell. "Ondanks de bewering dat het de security ten goede komt, dient WGA alleen de marketingbelangen van Microsoft." Op de eigen website merkt Microsoft op dat systemen die niet gevalideerd zijn alleen "Critical" patches ontvangen. Het probleem hierbij is dat veel bulletins een "Important" of "Moderate" rating krijgen, die net zo belangrijk voor gebruikers kunnen zijn, zegt Dennis O Reilly.

"De grote vraag blijft waarom Microsoft de patchingtools voor consumenten verminkt, door ze uit te schakelen als een computer niet door de WGA validatie heenkomt? De enige logische reden die ik kan verzinnen is dat Microsoft WGA wil doordrukken, en dat het onthouden van updates aan gebruikers de beste stok is die het bedrijf kan verzinnen. Ik denk dat dit een heel foute beslissing is." Russell is wel weer te spreken over het feit dat Microsoft alle patches via de eigen website ter beschikking stelt, ongeacht of een systeem door WGA gevalideerd is.

Reacties (11)
16-04-2009, 15:32 door eversteegt
Tsja.... ik blijf het uberhaupt belachelijk vinden dat consumenten met dit soort gedrochten van mechanismen opgezadeld worden. Dat de pro- of anderszins voor bedrijven genoemde versies van Windows nou zo'n mechanisme hebben, ok.... maar bied desnoods de home versie gewoon gratis aan voor iedereen!

Gelukkig krijgen bij de meeste winkels consumenten op een kant en klare pc gewoon Windows XP home of Vista zonder dat dit heel erg in de prijs van de pc of laptop terug is te vinden, maar je hebt ook altijd nog een categorie die de pc gaandeweg update of als bijbaantje pc's uit oude onderdelen samen stelt voor minder bedeelden in onze maatschappij en geef die mensen gewoon de mogelijkheid om Windows er kosteloos op te zetten...

Ze willen zonodig dat de hele maatschappij op windows draait (ja ik weet het, je HEBT de keuze om Linux of Mac te gebruiken maar dan word je direct in allerlei functies en bepaalde programma's die haast onontbeerlijk zijn beperkt).
16-04-2009, 17:08 door Anoniem
Microsoft schiet zichzelf in de voet hiermee.
Jarenlang hebben zij hun software zelf 'illegaal' verspreidt in de hoop zo een grotere markt te vinden en Digital Research en Novell uit de markt te drukken.

Vervolgens gebruiken mensen het en de 'zaak' werd vervolgens gemaffiaat door zogenaamde belangenclubs.

Gebruikers hebben XP omarmd, door de ondersteuning van fabrikanten en verafschuwen Vista, een gedrocht van jewelste. Zometeen komt WIndows 7 uit, wat op veel computers net zo snel is als de voorganger Vista.

Juist die mensen, met genoeg motivatie door de worm WGA gaan zometeen alternatieven zoeken.
Laat dat nu net de groep zijn die zometeen met Linux of Apple software komt bij hun 'zaak' en vervolgens daar hetzelfde gaat doen met Linux/Apple als dat ze voorheen deden met Windows en Office, ten nadele van Netware/AIX/AS400 en Wordperfect.
16-04-2009, 18:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-04-2009, 18:59 door Anoniem
Maar, maar, ... WGA is belangrijk!
17-04-2009, 00:52 door Anoniem
ik ben onlangs naar ubuntu overgestapt en nog geen moment spijt van gehad.het heeft alles wat je onder windows gebruikt en veel meer.blij dat ik de stap gezet heb.geen virussen,geen spyware enz......gedaan met register opkuis en alle problemen daarmede .en bovenal het is gratis! betaal maar lekker voor windows,voor mij is dat verleden tijd en ik heb meer tijd voor andere dingen
17-04-2009, 07:52 door sharkzor
Ach, het is toch normaal dat je als auteur je product wil beschermen tegen illegaal gebruik? Iedereen die niet door de WGA check komt heeft volgens mij geen recht van spreken. Je hebt niet betaald, dus ook geen recht op updates/technische ondersteuning.
17-04-2009, 11:24 door Anoniem
Sorry maar Windows Update verziekt soms de prestatie ook nog eens, deze overbodigen backups op mijn harddisk tebewaren in ,$NtUninstallKB958690$, $NtUninstallKB959772_WM11$ , $hf_mig$ en dat vreet schijf ruimten hier en daar C:\WINDOWS\SoftwareDistribution toch echt waar, In Windows Vista maakt microsoft geen backups meer en heeft er toch beter over na gedacht! Ik vind helaas jamer als virtual pc 2007 draaid op voorgrond, je gestoord wordt door WIndows Updates.
Vandaar ik de update heb uitschakel in Windows Vista, om teverkomen telkens een herstard krijg met mijn Packard Bell notebook!
20-04-2009, 12:35 door Anoniem
als ik een satellietontvanger jat dan heb ik ook geen garantie en geen firmwareupdates, wil je die updates en het recht op garantie en ondersteuning dan moet je gewoon betalen, zo simpel als dat...

wil je dat niet? ook helemaal prima, ubuntu is voor een groot deel van de thuisgebruikers zeer goed bruikbaar, maar ga niet zitten te zeuren dat je illegale versie niet dezelfde functionaliteit en ondersteuning heeft als een legale versie ;)
09-07-2009, 02:10 door Anoniem
Ik heb een legale windows versie heb er dus netjes voor betaald.
Alleen heb ik totaal geen zin in deze heksenjacht of big brother toestanden.
Met 16-04-2009,15:32 dooreversteegt ben ik het eens over een gratis versie van windows, dan ben je denk ik ook van de meeste ellende af.
Voor degene die geen problemen met wga hebben, ach, ik zou ook wel eens bij u in de kasten etc willen neuzen, zou u daarmee ook accoord gaan????

Beetje bij beetje verliezen we steeds meer onze waardigheid, denkt U daar maar eens over na.
31-07-2009, 03:52 door Anoniem
Tja en dan zijn er mensen zoals ik. 3 PC´s en 2 laptops. 5 !! gekochte en betaalde versies van Windows. 3 keer XP en 2 keer Vista. Dat is 5 keer 100 a 150 euro.. En op 1 van deze PC's krijg ik constante melding dat ik geen legale versie zou hebben, en ik kan automatische updates niet gebruiken.

WIE is hier nou verkeerd bezig ???

Geen van de "hulp-"pagina's geeft ook maar iets van een oplossing. Ben al weken aan het knoeien, en kost me handen vol tijd. Dank u M$$$$
19-01-2010, 14:24 door Anoniem
sharkzor
Ach, het is toch normaal dat je als auteur je product wil beschermen tegen illegaal gebruik? Iedereen die niet door de WGA check komt heeft volgens mij geen recht van spreken. Je hebt niet betaald, dus ook geen recht op updates/technische ondersteuning.[/quote]
ik kom niet door de check ondanks dat dit een versie van xp is die mijn schoonouders met pc en al hebben gekocht. omdat het op de computer voorgeinstalleerd is zot er een 'volumelicentie' op. maw, hij kan alleen op die pc worden gebruikt anders is het illegaal.

die pc is allang kapot gegaan en sinds anderhalf jaar hebben mijn schoonouders een mooie, nieuwe, pc waar Vista op draait.

onlangs is de HDD van mijn laptop kapotgegaan. die was tweedehands..maar er zat wel een legale versie op van windows vista.
daar ik geen cd van heb meegrekregen moest ik op zoek naar een alternatief: de xp cd van mijn schoonouders. die mocht ik van hen best gebruiken.

volgens de microsoft pagina dus niet. wel servicepack 1 maar geen servicepack 2 want dan hangt ie. de productcode is namelijk niet gevalideerd. heel jammer.

nu heb ik helaas geen geld om windows 7 te kopen of 140 euro neer te leggen voor een officiele windows xp cd. ik zit in de bijstand met 3 kinderen. blijft mij dus niets over dan het via de illegale weg te zoeken.

niet omdat ik dat zo graag wil maar omdat ik geen andere weg weet :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.