image

FBI hackt WiFi-netwerk van verdachte

dinsdag 21 april 2009, 14:08 door Redactie, 5 reacties

Naast het gebruik van spyware kraakt de FBI ook de draadloze netwerken van verdachten om zo belastende informatie te achterhalen. Uit een via WOB-verzoek verkregen document, blijkt dat agenten hadden gevraagd of het mogelijk was een "computeraanval op afstand tegen het doelwit uit te voeren." De Cryptographic and Electronic Analysis Unit, CEAU, van de FBI gaf hierop twee antwoorden, hoewel de eerste techniek te gevoelig was om openbaar te maken.

Het tweede advies bestond uit de mogelijkheid om een draadloze hack uit te voeren, waarmee men een overzicht van de bestanden zou kunnen krijgen, maar niet de inhoud van de harde schijf. Volgens Kevin Poulsen is dit het eerste bewijs dat de FBI dezelfde tactiek als sommige cybercriminelen toepast.

Waarom de FBI liet weten dat het alleen het bestandsoverzicht kon bemachtigen is niet bekend. Mogelijk om te voorkomen dat een rechter het bewijs niet zou toestaan, omdat het huiszoekingsbevel te breed was opgevat. "Of misschien omdat de hackers van de FBI niet alleen de bandbreedte van de verdachte in beslag wilden nemen, terwijl ze zijn hele porno directory naar het FBI-busje in de straat kopieerden," aldus Poulsen.

Reacties (5)
21-04-2009, 17:51 door Anoniem
FBI neemt de digitale wereld over ! Jaja
21-04-2009, 20:02 door Anoniem
En als wij alleen maar gebruik maken van een niet-beveiligde Wifi verbinding in de buurt, dan is dat strafbaar... Net zoiets als de politie die door rood rijdt of ergens parkeert waar wij dat niet mogen omdat dat zogenaamd "tijdens de uitvoering van een dienst" is... Schandalig!
22-04-2009, 00:39 door Anoniem
Dan gebruiken ze vast zoiets: http://www.shoghi.co.in/Wi-Fi_Interception_System.html
22-04-2009, 11:49 door Anoniem
De FBI heeft vast ook programmeurs in dienst, die programma's maken. Geloof je het zelf, dat ze dat programma gebruiken.

En de FBI Zal veel meer kunnen, ze laten niet alles zien. Het is een organisatie die gespecialiseerd is in Intellegence verzamelen.

En geloof mij, de FBI kan de digitale wereld overnemen, net als dat alles gelogged word, als wij een Mail sturen, ook onze ip meegestuurd word, of je nou wilt of niet.
22-04-2009, 13:25 door spatieman
Och ja..
Gij zult niet hacken..
Want de overheid dult geen concurentie..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.