image

Verloren laptop kost bedrijf 38.000 euro

vrijdag 24 april 2009, 11:35 door Redactie, 5 reacties

Een verloren laptop kost een bedrijf gemiddeld 38.000 euro, zo blijkt uit een door Intel gesponsord onderzoek. De voornaamste reden voor het hoge bedrag is dat werknemers met steeds meer vertrouwelijke gegevens op hun machine rondlopen. Met name als er persoonlijke informatie van klanten in het spel is schieten de kosten omhoog. Ook het verlies van intellectueel eigendom is voor een groot deel van de schade verantwoordelijk. Bij elkaar keken de onderzoekers naar zeven onderdelen; vervanging, detectie, forensisch onderzoek, uitlekken van gegevens, verliezen van intellectueel eigendom, productiviteitsverlies en juridische kosten. Uitlekken van gegevens is voor 80% van de kosten verantwoordelijk.

Het onderzoek wijst verder uit dat de gemiddelde kosten stijgen zodra er een backup van de verloren laptop beschikbaar is. Die liggen namelijk veel hoger. Een verloren laptop met backup kost gemiddeld 70.000 dollar, terwijl een laptop zonder backups zo'n 40.000 dollar kost. Volgens de onderzoekers is een mogelijke reden hiervoor dat het makkelijker is om het verlies van gevoelige informatie te bevestigen als er een backup aanwezig is. Het gebruik van encryptie heeft wel een voordelig effect op de kosten. Het verschil tussen versleutelde en niet versleutelde laptops bedraagt 20.000 dollar, in het voordeel van de machines met encryptie. Zodra er geen gevoelige informatie op de laptop staat, dan bedraagt de gemiddelde schade zo'n 4000 dollar.

Reacties (5)
24-04-2009, 11:51 door Anoniem
"Zodra er geen gevoelige informatie op de laptop staat, dan bedraagt de gemiddelde schade zo'n 4000 dollar. "

Is het dan niet gewoon puur de prijs voor vervanging?
24-04-2009, 12:13 door Anoniem
Vergeet de software niet die erop staat, deze schijn je ook weer opnieuw te moeten aanschaffen. (wanneer je niet de juiste tools gebruikt om dit tegen te gaan)
24-04-2009, 16:54 door Anoniem
Ik heb het gebruik vd laptop volledig afgeschaft.

Ik neem dat risico niet meer.

Er blijven altijd wel temporary files (bij data op shares gebruik) achter ergens op je disk of die nou versleuteld is of niet.

Het blijft een risico, punt.


Data van klanten hoort niet thuis. Of het nou versleuteld is of niet.
28-04-2009, 07:09 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb het gebruik vd laptop volledig afgeschaft.
Ik neem dat risico niet meer.
Er blijven altijd wel temporary files (bij data op shares gebruik) achter ergens op je disk of die nou versleuteld is of niet.
Het blijft een risico, punt.
Data van klanten hoort niet thuis. Of het nou versleuteld is of niet.

Dat is natuurlijk een geheel legitieme reden om het niet te doen. Maar wel wat kort door de bocht.

Natuurlijk blijft er altijd data achter van een klant op je laptop, vooral als je deze in het netwerk van de klant hebt gebruikt. (De vraag is: Wil je dat wel)
Maar goed, stel dat je de laptop bij de klant gebruikt, en je wilt 's avonds nog wat doen, dan is die informatie op je laptop soms echt nodig. Een goede versleuteling van de gehele disk (mits in combinatie met een veilig wachtwoord, of 2-factor authenticatie) kan dan prima als beveiliging van de data werken.

Maar, dan nog blijf je het probleem houden dat de data bij een gestolen laptop echt weg is. De 'dief' kan er niets mee, maar je bent het wel kwijt.

Maar goed: Het is een eigen beslissing. Als je zelf besluit dat het te onveilig is, dan moet je het vooral niet doen.
08-06-2009, 11:43 door Anoniem
Waarom Data niet vervoeren op een versleutelde harde schijf in plaats van op je laptop. Zo vermijdt je alle risico's.
Ik gebruik zelf de Data Locker, deze schijf heeft een self destruct mode. Zou iemand al proberen de 18 cijferige pincode te achterhalen dan vernietigd hij de 256 bit aes encryptie sleutel en daarmee is ook de data verloren.
Onder het motto beter kwijt dan op straat ben ik er zeer tevrreden mee. De Fabrikant Amacom noemt het 's werelds veiligste harde schijf en ik moet ze daar gelijk in geven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.