image

Microsoft: Ook piraten krijgen alle security updates

dinsdag 28 april 2009, 11:00 door Redactie, 6 reacties

Een bericht op Windows Secrets dat de Windows Genuine Advantage validatie ervoor zorgt dat gebruikers van illegale software geen belangrijke beveiligingsupdates meer krijgen klopt niet, aldus Microsoft topman Paul Cooke. Tijdens de RSA conferentie kreeg hij regelmatig de vraag wie nu allemaal beveiligingsupdates ontvangt. "Er lijkt een mythe te zijn dat alleen legitieme Windows gebruikers updates krijgen. Laat me duidelijk zijn: Alle security updates gaan naar alle gebruikers."

Volgens Cooke kunnen ook piraten service packs, update rollups en belangrijke betrouwbaarheids- en compatibiliteitsupdates installeren. "Zo heeft Internet Explorer 8 verschillende security-geörienteerde features en verbeteringen en is die voor alle gebruikers beschikbaar." De Microsoft topman merkt wel op dat gebruikers van illegale software niet over alle updates kunnen beschikken. Het gaat dan met name om updates die "waarde toevoegen".

Reacties (6)
28-04-2009, 11:02 door Anoniem
Security updates was bij mij het grootste twijfel geval tussen legaal of illegale Windows...
28-04-2009, 12:30 door Anoniem
Het zijn niet de security updates zelf die WGA vereisen maar de basis installer die eerst op het systeem moet staan voordat de securityupdates gevonden worden.

Update KB898461 This update installs a permanent copy of Package Installer for Windows to enable software updates to have a significantly smaller download size.

Voor deze eerste update is de WGA validatie noodzakelijk, en blokkeert daarmee alle verdere updates als daaraan niet voldaan kan worden.
28-04-2009, 13:17 door Night
Best wel lief om mensen die iets van je jatten ook nog te helpen met het gebruikt. Chapeau voor Microsoft.
28-04-2009, 19:26 door Anoniem
Ze moeten wel. Als er geen beveiligingsupdates zouden worden verstrekt aan de 20% illegale Windows systemen, dan zou door de massale uitbraak van virussen het functioneren van internet kunnen worden aangetast. Dit zou als gevolg hebben dat er hard zou moeten worden ingegrepen door bijv. overheidsinstanties. En dat is geen goeie reclame voor MS.
28-04-2009, 19:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-04-2009, 20:19 door Anoniem
Als ze het niet doen dan heb je dat 20% van de windows machines een erg makkelijk doelwit vormd voor botnets, die dan weer alle legale windows installs gaan lastig vallen

Ik blijf gewoon helemaal van windows weg, legaal of niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.