image

"Gekke systeembeheerder" bekent afpersen ex-baas

dinsdag 28 april 2009, 11:18 door Redactie, 4 reacties

Een Russische systeembeheerder die zijn voormalige werkgever afperste heeft voor de rechter schuld bekend. Viktor Savtyrev werkte voor een financiële dienstverlener in New York totdat hij eind vorig jaar werd ontslagen. Alle ontslagen werknemers kregen een vergoeding mee naar huis, maar die vond Savtyrev te laag. Via een Gmail account mailde hij het bestuur en drie andere werknemers dat hij het niet met de voorwaarden eens was.

Als het bedrijf niet met een hogere ontslagvergoeding kwam, zijn medische dekking niet verhoogde en hem geen uitstekende referenties gaf, zou hij ongekende schade aan de servers veroorzaken. Tevens zou hij na de aanval, die hij met zijn "maten uit Wit-Rusland" wilde uitvoeren, de media inlichten. Savtyrev, die zichzelf als de "gekke Rus" omschreef, moet mogelijk vijf jaar de cel in. In augustus doet de rechter uitspraak.

Reacties (4)
28-04-2009, 11:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-04-2009, 13:38 door Anoniem
Wie zegt dat hij dit heeft ge-emailed? Misschien is hij wel slachtoffer van een complot en probeert iemand anders het bedrijf en hem in een kwaad daglicht te stellen (mogelijk een ander ontslagen werknemer die hem niet mag?)?

Alsof een digitale manupilatieve log genoeg zou zijn voor bewijs.
28-04-2009, 19:18 door Anoniem
Door Anoniem: Wie zegt dat hij dit heeft ge-emailed? Misschien is hij wel slachtoffer van een complot en probeert iemand anders het bedrijf en hem in een kwaad daglicht te stellen?

Zie titel: hij heeft bekend!
28-04-2009, 19:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.