Privacy - Wat niemand over je mag weten

HELP!! Blackberry is gehackt

05-05-2009, 12:58 door Debora, 44 reacties
Goedenmiddag!

Ik ben nieuw op dit forum, mijn naam is Debora..aangenaam. Ik heb een vraagje voor jullie kenners en hoop op een antwoord: Ik heb het vermoeden dat mijn Blackberry 8310 smartphone gehackt is door een goede bekende van mij. Ik denk dat mijn persoonlijke sms etc... gelezen worden en gesprekken gevolgd worden.
Zelf dacht ik dat de Blackberry goed beveiligd is tegen dergelijke acties?. Hoe heeft deze persoon dit voor elkaar gekregen??, mijn IMEI nummer en PIN nummer heeft deze persoon denk ik wel, dit staat op de doos bij aankoop. Mijn telefoon is voorzien van een persoonlijk wachtwoord en mijn Bleutooth is altijd uitgeschakeld. Is het toch mogelijk deze te ontgrendelen of via een hack te kraken?.

Wat kan ik doen dit ongedaan te maken?

Alvast bedankt
Debora
Reacties (44)
05-05-2009, 13:20 door Anoniem
Indien deze persoon zoals je zegt echt een "goede bekende" van je is, dan zal ik het hem, als ik jou was, direct op de man afvragen of hij je gegevens leest en je gesprekken volgt.

Ik ben geen blackberry kundige, maar ik vermoed dat je door je persoonlijk wachtwoord en een uitgeschakelde bluetooth voldoende beveiligd bent tegen dit soort acties.

Er bestaan wel 'hacks' waarmee je gesprekken kunt afluisteren, maar dan moet deze persoon wel HEEL erg geïnteresseerd in jouw gesprekken zijn, dit krijg je namelijk niet zomaar voorelkaar.
05-05-2009, 15:32 door Anoniem
H, klinkt bekend. en ook toen was het advies: verander je wachtwoord en pas je PIN code aan. Zeker dit laatste wordt nogal eens vergeten.

Frans.
05-05-2009, 15:39 door SirDice
Ik heb het vermoeden dat mijn Blackberry 8310 smartphone gehackt is door een goede bekende van mij.
Ik denk dat mijn persoonlijke sms etc... gelezen worden en gesprekken gevolgd worden.
Not very likely.

Bedenk dat iemand aan wie jij een sms stuurt dit kan doorsturen. Net als het door vertellen van jouw gesprek met die persoon.
05-05-2009, 23:24 door Anoniem
De enige manier om op de Blackberry te komen is met het door jou gekozen wachtwoord. Wijzig dit dus direct als je vermoed dat iemand er achter is gekomen.
Ik heb nog geen applicaties gezien die de gegevens op de Blackberry open kunnen stellen via bijv. internet. Mocht je vreemde applicaties op je Blackberry tegenkomen waarvan je weet dat ze er niet thuis horen, verwijder deze dan voor de zekerheid.
06-05-2009, 01:06 door Debora
Door Anoniem: H, klinkt bekend. en ook toen was het advies: verander je wachtwoord en pas je PIN code aan. Zeker dit laatste wordt nogal eens vergeten.

Frans.
Ik heb mijn bleutooth wel eens geopend naar deze persoon. Zou het mogelijk kunnen zijn dat hij in dit korte moment een bleutooth hack heeft geplaatst,of een virus ofzo ??..
Als dat dus gelukt is heeft het niets te maken met persoonlijk wachtwoord en pin codes toch"??
Ik heb zelf helemaal geen verstand van hacken ed... maar ben er bijna zeker van dat dit wel is gebeurd op mijn telefoon.
Omdat ik het vermoeden heb ben ik eens wat gaan rond googelen en zie dat er verschillende methodes zijn oa: gsm hack waarbij je iemand zijn sms verkeer en belgedrag kunt volgen via een andere telefoon.... of is dat niet zo eenvoudig?
06-05-2009, 04:45 door Anoniem
Dat hij je SIM nr en IMEI weet is genoeg de rest is dan op zn oude nokia's (favo 1100 daar staat die default) .. is je bekende een roemeen ? want die zijn erg bekend met deze toestellen.
06-05-2009, 09:24 door MarkII
BlackBerry hacken??

Je zou de eerste zijn...

Ga naar je BB menu > Options > security options > general settings > BB toets indrukken > Wipe handheld.

Maar waaruit kan jij opmaken dat je gehacked bent? Weet hij/zij dingen van jou die letterlijk in jouw sms staan. Of in je e-mail.


Ps: je bent wel alles kwijt, behalve wat op je simkaart staat en je geheugenkaart.
06-05-2009, 09:46 door SirDice
Door Anoniem: Dat hij je SIM nr en IMEI weet is genoeg de rest is dan op zn oude nokia's (favo 1100 daar staat die default) .. is je bekende een roemeen ? want die zijn erg bekend met deze toestellen.
Urban legend. Het is nog nooit bewezen dat het mogelijk is met die toestellen.
06-05-2009, 09:52 door SirDice
Door Debora: Ik heb mijn bleutooth wel eens geopend naar deze persoon. Zou het mogelijk kunnen zijn dat hij in dit korte moment een bleutooth hack heeft geplaatst,of een virus ofzo ??..
Er zijn geen "hacks" bekend die de blackberry bluetooth stack aanvallen. Geen virus dus.

Ik heb zelf helemaal geen verstand van hacken ed... maar ben er bijna zeker van dat dit wel is gebeurd op mijn telefoon.
Hoe kun je het zeker weten als je er zelf geen verstand van hebt?

Omdat ik het vermoeden heb ben ik eens wat gaan rond googelen en zie dat er verschillende methodes zijn oa: gsm hack waarbij je iemand zijn sms verkeer en belgedrag kunt volgen via een andere telefoon.... of is dat niet zo eenvoudig?
Nee, dat is niet zo eenvoudig, tenzij je bij de AIVD werkt, again not very likely.

Wat mij altijd opvalt is dat mensen die totaal geen verstand hebben van techniek, hacking etc. altijd de meest fantastische indianenverhalen hebben.

Ga gewoon van de simpelste uitleg uit. Iemand anders verteld alles door. [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Ockhams_scheermes]Ockham's scheermes[/url].
06-05-2009, 11:56 door Anoniem
anders kun je altijd nog je provider bellen en vragen of zij iets opmerkelijks kunnen zien op de server.
maar idd wijzig je pin en je wachtwoord van je mail in je eigen blackberry account.

de kans dat een blackberry gehackt wordt is erg klein.

heeft de persoon misschien zelf een blackberry en de mogelijkheid gehad om de sim in zijn blackberry te stoppen want dan kan die persoon makkelijk berichten ophalen omdat hij/zij een wissel maakt van het toestel en dan worden veel gegevens naar het gewijzigde toestel gestuurd. vervolgens heeft die persoon of je zelf deze actie ook weer uit moeten halen op jouw toestel.

suc6
06-05-2009, 15:36 door Anoniem
Door SirDice:
Door Anoniem: Dat hij je SIM nr en IMEI weet is genoeg de rest is dan op zn oude nokia's (favo 1100 daar staat die default) .. is je bekende een roemeen ? want die zijn erg bekend met deze toestellen.
Urban legend. Het is nog nooit bewezen dat het mogelijk is met die toestellen.

Weetje zeker ik heb de flash bestand zelf getest lieverd.. met je nooit bewezen neem maar contact op met je beste russische/oost duitste maat hij zal je wel verder uitleggen hoe het werkt.

Het is al jaren bekend dat de Telecom bedrijven slordig te werk gaan,, je kunt de eigenaar van de nummer buiten bereik stellen en zelf "doen als of" jij het bent. Dit kan trouwens met elke oude nokia, waarom denk je dat ze de actie voerden dat je 50 euro kon krijgen voor je oude telefoon ? of was jij zo een dombo die z'n oude toestel inleverde.. maar goed ik hou de informatie voor me
07-05-2009, 00:45 door SirDice
Nou nou... Meneertje is nogal snel op z'n teentjes getrapt. Leer eerst eens fatsoenlijk lidwoorden gebruiken voor je iemand voor dombo uitmaakt.

Ik zou zeggen, maak ons security.nl bezoekers wijzer en maak een leuke hackerstube. Of kun je het niet omdat het eigenlijk toch niet waar is?
07-05-2009, 08:22 door Anoniem
Als jou "vriend" toegang tot de GSM heeft/had , dan zou hij een programma geinstalleerd kunnen hebben , ik zeg niet dat dit zo is , maar het kan.
Check de volgende site voor beschikbare programma's en op welke GSM toepasbaar.

http://utilities.flexispy.com/checkphones.jsp?p=4

Afhankeklijk van welk programma hij zou kunnen nagaan :
- welke gesprekken je voert (is dat met een t ?) , je hoeft dan niet eens met iemand aan het bellen te zijn (soort microfoon op afstand).
- je SMSjes lezen
- je plaats bepalen (via GPS)

Indien dit het geval zou zijn en jullie hebben een goeie relatie , dan kan het zijn dat dit voor hem een testfase is voor hij het gaat gebruiken bij/tegen zijn baas o.i.d.
In het andere geval kan hij redelijk veel over jou (en je prive leven) teweten komen.
Dit geld alleen als die (of soortgelijke) software op je mobiel is geinstalleerd.
07-05-2009, 09:33 door Anoniem
Door SirDice: Ik zou zeggen, maak ons security.nl bezoekers wijzer en maak een leuke hackerstube. Of kun je het niet omdat het eigenlijk toch niet waar is?

Ik ben nieuwsgierig, kom maar op Anoniem van 15:36.
07-05-2009, 15:13 door MAO2008
Volgens mij gaat het erom dat wij hier allemaal iets leren, en dan vooral van elkaar iets leren. Het publiek bestaat uit mensen met veel en weinig ervaring en technische know-how met beveiligings issues. Wellicht handig eerst even tot 10 te tellen voordat je met modder gaat gooien.

De grootste vijand bij beveiliging is te denken dat je alles wel weet en je zaakjes goed voor elkaar hebt, er is immers altijd wel ergens bezig een nieuw lek te vinden.

Oftewel domme vragen bestaan niet .... slechte antwoorden wel.
09-05-2009, 09:10 door Anoniem
ga naar wachtwoord, en schakel "vraag bij installatie toepassing"aan.
En natuurlijk moet "handheld vergrendelen wanneer in houder" ja zijn.
Als je IMEI nummer en PIN nummer ook bekend zijn, daar heeft niemand iets aan.
Net als dat je een huis nog niet binnen bent als je iemand zijn telefoonnummer weet.
Lijkt me heel sterk dat er dan nog iemand toegang heeft.

Zulke vrienden zouden bij mij vrienden af zijn.
Ook al zou ik hem al jaren kennen. Ik zou hem zeggen dat hij niet meer gewenst was.
11-05-2009, 13:22 door Anoniem
Het is maar net wat je verstaat onder " blackberry hacken".
Een "nadeel" van een blackberry is dat er redelijk veel op de server (BES-server) gelogged kan worden.
Hierop kan met gemak het sms/bel gedrag gemonitord worden van de daarop aangemelde blackberry's.
Het is maar net hoe het netwerk is ingericht en in hoever de persoon in kwestie toegang heeft tot deze systemen.
Dit is echter voor een buitenstaander moeilijk in te schatten met de informatie die jij gegeven hebt.
05-03-2010, 14:26 door Anoniem
Bedenk je ook, dat het zo kan zijn dat je blackberry omgewisseld is voor een zelfde. maar nu met spyware erop.
Dit is erg prijzig ( ongeveer 1500,- ) maar kan zeker. kijk maar eens op spyshop.
09-04-2010, 18:39 door Anoniem
er zijn genoeg software programma's te vinden om t hacken en dan is je imei nummer genoeg
hoe denk je dat de politie dat doet ?
of denk je dat die lul koek ook doen
al jaren kan je mensen afluisteren via je gsm er zijn zelfs tools om je te beluisteren terwijl je telefoon uit staat
maar ach wie ben ik

het is dus wel degelijk mogelijk deborah enige oplossing om het tegen te gaan is nieuwe phone en nieuw simkaart nr
14-04-2010, 12:13 door Anoniem
Bekijk de volgende video maar eens:
http://vimeo.com/9192358?hd=1
Het is een POC (Proof Of Concept), maar zeer degelijk mogelijk.
14-04-2010, 13:25 door SirDice
Errr... Deze thread is inmiddels 11 maanden oud hoor.
14-04-2010, 14:05 door Anoniem
daarnaast bewijst het filmpje enkel dat het mogelijk is spyware te draaien op een blackberry (volgens mij zeggen ze niet eens hoe je dat zou moeten instaleren).
Niks over het afluisteren of "nadoen" van telefoons met een Nokia 1100, wat de oorspronkelijke bewering was die in twijfel werd getrokken.

Door Anoniem: er zijn genoeg software programma's te vinden om t hacken en dan is je imei nummer genoeg
hoe denk je dat de politie dat doet ?
De politie doet dit door met een imei of imsi naar een provider te gaan met een tap-bevel. Er bestaan geen software programma's die "hacken" op basis van een imei nummer.

De thread staat nu weer bij de forum headlines, dus nu lees ik hem voor het eerst :-)
15-09-2010, 22:56 door Anoniem
Heeel eng ik heb precies het zelfde!
Omg! Ik denk dat dus ook elke gesprek en ping en sms :(
16-09-2010, 10:35 door Anoniem
Politie kan ook gebruik maken van IMSI catchers. De Telco's zijn wel zeker onrustig omdat het GSM protocol (ciphering / encryptie) protocol wel zeker onder vuur ligt.
17-09-2010, 14:15 door Anoniem
Voor degenen die denken dat een BlackBerry niet te hacken valt , check deze link :

http://www.flexispy.com/index.html

En dit is wat je ermee kan :

http://www.youtube.com/watch?v=Vo_3MxxiPJA

Enige vereiste is dat je fysieke toegang moet hebben (welke haar vriend had/heeft , zeker als hij PIN en Pass weet).
22-09-2010, 18:14 door Anoniem
ik heb ook zo idee dat ze mijn bb hebben gehackt ? kunnen ze nu bellen via mijn abbo ?
17-02-2011, 19:45 door Anoniem
ik heb een gigantische rekening gekregen voor mijn abonnement van bb. Het ging om betaalde sms,waar ik niet op geabonneerd ben.
Dit is nl gebeurd tijdens mijn werkuren. Hoe kan ik dit t beste tegenwerken. enige tijd geleden kreeg ik de melding,dat een buitenlands bedrijf toegang probeerde te verkrijgen. ik moest mijn ww wijzigen. dit heb ik dan ook gedaan,maar toch
18-02-2011, 10:55 door Anoniem
wat mij opvalt is dat iedereen het over hacks en dergelijke heeft, maar niemand iets mentioned over de firewall die in de os gebakken zit, vaak staat deze standaard uit, deze kan je terug vinden bij de beveiligings opties in je BB.

laten we het hier een beetje vriendelijk houden. in plaats van mekaar proberen te overtroeven door te doen alsof iemand beter is of denkt te zijn. we zijn hier toch allemaal om te leren en elkaar te helpen,,
18-02-2011, 11:05 door Anoniem
gewoon terug naar Fabrieks instellingen
en all je gegevens opnieuw instellen
dit is het veiligste met een nieuwe ww natuurl. sterkte ......
18-02-2011, 13:57 door johanw
Dit is nl gebeurd tijdens mijn werkuren. Hoe kan ik dit t beste tegenwerken. enige tijd geleden kreeg ik de melding,dat een buitenlands bedrijf toegang probeerde te verkrijgen. ik moest mijn ww wijzigen. dit heb ik dan ook gedaan,maar toch

Hoe kreeg je die melding? Via een mail met een link waar je je ww moest wijzigen? Dat is natuurlijk een bekende truc van phishers.
18-02-2011, 14:22 door peanuty
Vast...
Item is van 05-05-2009...to 22-09-2010

Denk dat Debora al een jaar ouder is... én al naar huis.
18-02-2011, 23:05 door Anoniem
TRolling...
You got to see it!
20-02-2011, 11:18 door Anoniem
Ik weet dat dit een oude topic is, maar misschien heeft iemand nog wat aan deze info.

Het kan ook zijn dat deze kennis een MITM attack heeft gedaan op deze BB.

Als hij de wlan key weet van het thuis-netwerk, en de BB staat op automatisch verbinding maken, dan is het heel eenvoudig om alle emails, bezochte sites, whatsapp berichten, cookies, http en https login en passwords ed te zien die verstuurd en ontvangen worden door de BB en alle andere PC's in het wlan.

Zelfs als men de key van het wlan niet weet is er een mogelijkheid om BB data-verkeer te onderscheppen, als WIFI en automatisch verbinding maken aan staat.
Met een eenvoudig te downloaden script kan men een acces-point zonder encryptie nabootsen, als dit in de lucht is gaan een heleboel BB's, Iphone's, en Android telefoons automatisch inloggen op het acces-point, al het data-verkeer gaat nu via het wlan en niet meer via 3G en is dus makkelijk af te luisteren incl. https. Dit geldt ook voor normale PC's met wifi en Windows XP geinstalleerd.

Verander al je passwords, en de key van je wlan (gebruik WPA-2 en zeker geen WEP), zet WIFI en het automatisch verbinding maken van je BB uit en maak alleen handmatig verbinding met je thuis-netwerk en niet met hotspots, open netwerken ed.

Freggel
08-03-2011, 13:58 door Anoniem
JAls het zo is het beste wat je kan doen is naar je provider bellen .
Je kan een nieuwe ping aanvragen .
Hun junnen kijken als het inderdat gehackt is.
Het moet lukken en probeer je wachtwooed code geheim te houden .
06-04-2011, 15:58 door Anoniem
Sinds twee dagen is mijn Blackberry bold gestolen, iemand heeft hem nu gehackt en kan dus met mijn ping pingen. Vandaag kwam ik erachter dat deze persoon al mijn contacten eruit heeft gegooit. Is er een mogelijkheid/progamma om mijn pin(g) en imei code te hacken zodat niemand nog iets aan die Blackberry heeft? Ik gun iemand anders niet het geluk om er met mijn telefoon van door te gaan. Aangezien de politie weer eens niets zal doen (:
14-08-2011, 23:44 door Anoniem
kreeg opeens ping van mijn vrouw die boven was, ik riep haar want het waren vreemde teksten naar mij gericht.
Toen zij beneden kwam bleek dat haar bb gewoon op de kast lag, ondertussen bleef ik boze berichten krijgen onder haar naam.
Ik dacht dat dit verkeerd gericht was naar iemand totdat mijn naam erin gebruikt werd.
De bb had mijn vrouw in haar handen en toch kreeg ik die berichten van haar bb.

Iemand dit ooit eerder gehad?
15-08-2011, 14:55 door Anoniem
Volgens mij kan het bij een Blackberry.Het is in feite gewoon een mobiele telefoon de blackberry en daarnaast een soort mini-pc'tje.Encryptie zit er niet standaard op,je kunt daarvoor wel een vrij prijzig programmaatje/app voor aanschaffen.Wellicht heb je wel encryptie bij gebruik vd BB enterprise server.Ik raad dezedame aan haar toestel helemaal leeg te maken (wipen) en idd nieuw toestel password,nieuwe pincode en wellicht ook nieuwe blackberry-id..Daarnaast de ingebouwde Blackberry firewall goed instellen en last but not least (ook al hoor je iedereen zeggen dat er nog geen malware is voor de blackberry!): een anti-virus product aanschaffen en op je blackberry installeren.Die kosten zo rond de 24 euro voor een jaar. Een nieuwe blackberry kost je meer! (naast de immaterieele schade) Diverse bekende en wat minder bekende bedrijven bieden antivirus voor smartphones,sommige (niet alle) ook voor de blackberry's.Ik meen Eset,Kaspersky en in elk geval Bullguard.
05-01-2012, 18:57 door Anoniem
waar kan je pincode veranderen
07-01-2012, 12:26 door Anoniem
De blackberry Versleuteld de geprekken ZEER veilig.
Als hij je gehackt zou hebben heeft hij of je simkaart gekloont
of een of andere foute app geinstaleerd op je BB
en even ... Stel dat iemand een geprek zou afluisteren kost dit al veel moeite
Maar het ontcyveren van BB gesprekken is praktisch onmogelijk
En als je dit wel zou willen LAAT je het doen door een 3e partij
dan mag je toch wel denken aan 300 euro per 4 minuten.
10-01-2012, 15:11 door Anoniem
Gewoon fabrieksinstelling weer activeren en alles opnieuw instellen en verder iet meer zeuren. Weet wel dat de techniek bij Nasa, Diensten etc 10 jaar verder zijn dan wat wij als burger weten.
03-05-2012, 13:35 door Anoniem
volgens mij is mijn bb ook gehackt ik heb een foto gemaakt van mijn vriendin niemand anders had die foto dan alleen ik op me bb staan nu staat die foto ineens op de facebook van haar ex vriend
ik ben bij de politie geweest en zonder bewijzen kunnen ze niks doen
help ik ken die ex helemaal niet heb hem nog nooit gezien of gesproken hoe kan dit
03-05-2012, 19:15 door Anoniem
je vriendin kan ook de foto met hem gedeelt hebben....
05-05-2012, 02:58 door Anoniem
"05-05-2009,12:58 door Debora"

Ik heb zo'n vermoeden dat Debora het antwoord niet meer gaat lezen.
05-05-2012, 11:45 door golem
Door Anoniem: "05-05-2009,12:58 door Debora"

Ik heb zo'n vermoeden dat Debora het antwoord niet meer gaat lezen.

Ik heb zo'n het vermoeden dat Anoniem het topic "gekaapt" heeft
met zijn eigen blackberry probleem.
En het gaat dus niet meer over het bb-hack van Debora.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.