image

BackTrack 4 ook geschikt voor forensisch onderzoek

dinsdag 2 juni 2009, 12:42 door Redactie, 5 reacties

De uiteindelijke versie van BackTrack 4, de zeer veelzijdige toolkit voor security professionals, hackers en pentesters, staat op het punt van verschijnen, wat ook goed nieuws voor forensische onderzoekers is. Linux Live CD's zijn al tijden handig voor het uitvoeren van forensisch onderzoek. Hierbij is het van het grootste belang dat de CD de gegevens op de harde schijf op geen enkele manier wijzigt. In het verleden zorgde dit ervoor dat BackTrack niet voor forensisch onderzoek te gebruiken was, aangezien de CD automatisch beschikbare schijven "mount" en swapgeheugen gebruikt. Hierdoor kon de aanwezige data "besmet" raken, wat het onbruikbaar als bewijsmateriaal maakte.

In BackTrack 4 zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd, waardoor de software het systeem nu onaangetast laat. De ontwikkelaar voerde hiervoor verschillende tests uit om dit te bewijzen. Toch raadt hij gebruikers aan om hetzelfde te doen. "Kun je BackTrack 4 nu voor forensische doeleinden vertrouwen? Niet totdat je het zelf verifieert. Net zoals met andere forensische tools, is het onachtzaam om andermans woord te geloven dat de tool naar behoren werkt. Het is aan jou om dit onafhankelijk te controleren voordat je de tool gebruikt." De maker van BackTrack verwacht dat gebruikers in dit geval tot dezelfde conclusie komen.

Reacties (5)
02-06-2009, 14:32 door spatieman
och.
als we het bewijsateriaal niet vinden.
dan trekken we het laatje open.
02-06-2009, 18:56 door SirDice
de zeer veelzijdige toolkit voor security professionals
Ah, gelukkig. Dat klinkt al een stuk beter :-)
03-06-2009, 09:06 door Anoniem
NOT!
Backtrack heeft geen writeblocker!
05-07-2009, 18:34 door Anoniem
Door Anoniem: NOT!
Backtrack heeft geen writeblocker!
Zoals geen enkele bootable CD.....en toch schijnen er heel wat forensisch juist te zijn....
Zolang een schijf niet of read only gemount wordt, komt het wel goed.
07-07-2009, 14:56 door Anoniem
Nou, standaard wil BT4 bij cd boot alle gevonden hdd's testen. Dat moet even uitgeschakeld worden, dan is er geen probleem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.