image

"Beladen aanval treft 40.000 websites"

woensdag 3 juni 2009, 13:48 door Redactie, 2 reacties

Het aantal websites dat bij de "Beladen" aanval gehackt is, is inmiddels van 20.000 naar 40.000 verdubbeld, zo beweert beveiligingsbedrijf Websense. Naar alle waarschijnlijkheid weten de aanvallers via gestolen FTP-wachtwoorden binnen te komen, hoewel ook SQL-injectie en brute-force aanvallen op webservers niet worden uitgesloten. Volgens Carl Leonard van Websense worden er exploits gebruikt voor lekken in zowel Internet Explorer als Firefox, maar ook aanvallen tegen Adobe Reader, QuickTime en WinZip worden ingezet. Ondanks de recente groei is volgens ScanSafe het aandeel van Beladen nog zeer klein in vergelijking met de Gumblar aanvallen en zou het aantal gehackte websites slechts een aantal duizend betreffen.

Reacties (2)
03-06-2009, 14:41 door prikkebeen
Ik zou het vermeldenswaardig vinden of het gaat om up to date software of verouderde software met bekende of openstaande exploits. Ook up to date software kan natuurlijk exploits bevatten. Ik ben daar wel nieuwsgierig naar.
03-06-2009, 16:34 door SirDice
Door prikkebeen: Ik zou het vermeldenswaardig vinden of het gaat om up to date software of verouderde software met bekende of openstaande exploits. Ook up to date software kan natuurlijk exploits bevatten. Ik ben daar wel nieuwsgierig naar.
Aan de server of de client kant?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.