image

Microsoft helpt hongerige mensen met downloaden IE8

vrijdag 12 juni 2009, 10:02 door Redactie, 14 reacties

Microsoft is een actie gestart waarbij het voor elke download van Internet Explorer 8 acht maaltijden aan hongerige Amerikanen schenkt. De softwaregigant hoopt hiermee de honger in het land te een halt toe te roepen. De "Browser for the Better" campagne loopt tot 8 augustus. "Deze zomer leven miljoenen gezinnen op het randje van de honger. De vraag naar voedsel is groter dan het de afgelopen decennia is geweest. De Browser for the Better campagne verhoogt het bewustzijn over honger en geeft mensen een gemakkelijke manier om zonder enige moeite hun buren te helpen. Het is een win-win situatie voor Microsoft, Feeding America en alle mensen in het land", aldus Vicki Escarra, CEO van Feeding America.

"Onze klanten lieten ons weten dat ze een impact willen maken in het leven van hun vrienden en buren. De Browser for Better campagne maakt het makkelijk voor mensen om een echt verschil te maken. Niet alleen dragen ze bij aan hun gemeenschap, ze krijgen ook een veiligere, moderne browser ontworpen voor de manier waarop mensen vandaag de dag het internet gebruiken", zegt Microsoft's Amy Barzdukas.

Reacties (14)
12-06-2009, 10:26 door Anoniem
Hou me ten goede, die versie is toch al even te verkrijgen; waarom start men dan nu pas met deze 'actie' .... ?!
12-06-2009, 10:50 door Eerde
Hufterigheid ten top dit plan. Eerst honderden miljarden uit de markt halen en dan zullen Billy G. te R. en zijn Belinda, zzzamen met Steve wel bepalen welke mensen er recht op 'do-good' centjes hebben..... arme zieke kindjes in Afrika of hongerige yanken ?
12-06-2009, 10:50 door Anoniem
"waarbij het voor elke download van Internet Explorer 8 acht maaltijden aan hongerige Amerikanen schenkt."
8 scheplepeltjes Fido brokjes ...


"De softwaregigant hoopt hiermee de honger in het land te een halt toe te roepen"
tja, eer we zover zijn zal je IE op nog een paar andere planeten moeten kunnen verpatsen....
12-06-2009, 10:59 door Anoniem
Deze actie is echt te ziek voor woorden.

Ik roep hierbij alle medewerkers van Microsoft op om afstand te nemen van hun werkgever.

Voor de rest, iedereen die nog iets met dit bedrijf te maken wil hebben, acht jezelf vanaf heden "persona non grata"!
12-06-2009, 11:04 door Anoniem
Misschien kunnen ze die maaltijden geven aan al die medewerkers die ze ontslagen hebben... ;-D
12-06-2009, 11:51 door Anoniem
Door Eerde: Hufterigheid ten top dit plan. Eerst honderden miljarden uit de markt halen en dan zullen Billy G. te R. en zijn Belinda, zzzamen met Steve wel bepalen welke mensen er recht op 'do-good' centjes hebben..... arme zieke kindjes in Afrika of hongerige yanken ?
De enige hufter hier ben jij. Jij vindt het normaal als je alles voor niks krijgt, maar je houdt wel je hand op om betaald te worden voor je werk. Maar ja, da's Eerde weer ten top. Als we niet kunnen kankeren op Microsoft, dan leven we niet.
12-06-2009, 11:53 door Van Hoorne
Door Anoniem: Deze actie is echt te ziek voor woorden.

Ik roep hierbij alle medewerkers van Microsoft op om afstand te nemen van hun werkgever.

Voor de rest, iedereen die nog iets met dit bedrijf te maken wil hebben, acht jezelf vanaf heden "persona non grata"!
Ook al zo'n hufter. Kennelijk is het alleen goed als Microsoft zichzelf even doodschiet. Hoewel, dan heb je weer commentaar, want dat is dan weer zo slecht voor het milieu. Hou toch eens op met die zieke commentaren.
12-06-2009, 12:43 door Anoniem
Als MS nu gewoon een x-aantal maaltijden (of het navenante geld) aan liefdadigheid had gegeven (bv van alle downloads die al plaatsgevonden hadden tot 1 juni j.l.) had dat een betere indruk bij mij achter gelaten.
Nu komt het toch weer over als de zoveelste marketing-campagne om hun product onder de aandacht te brengen over de ruggen van de hongerigen.

Wat is voor MS nu het belangrijkste: de hongerige mensen helpen of de marketing van hun product?

Voor de duidelijkheid, als Apple of Google of ING of zo zo'n marketing-campagne gestart zou zijn voor hun eigen producten, zou ik dezelfde mening toegedaan zijn t.o.v. die bedrijven.

Liefdadigheid is altijd welkom, maar zou zonder commerciele doeleinden moeten plaatsvinden.
Anders krijg je straks nog effecten zoal bij de Olympische Spelen, wat onderhand een grote reclame campagne is i.p.v. een sport evenement om de wereldgemeenschap te verbroederen.
12-06-2009, 13:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-06-2009, 14:31 door Rene V
Door Van Hoorne:
Door Anoniem: Deze actie is echt te ziek voor woorden.

Ik roep hierbij alle medewerkers van Microsoft op om afstand te nemen van hun werkgever.

Voor de rest, iedereen die nog iets met dit bedrijf te maken wil hebben, acht jezelf vanaf heden "persona non grata"!
Ook al zo'n hufter. Kennelijk is het alleen goed als Microsoft zichzelf even doodschiet. Hoewel, dan heb je weer commentaar, want dat is dan weer zo slecht voor het milieu. Hou toch eens op met die zieke commentaren.

Hufter? Lekker genuanceerd weer. En zelf maar klagen wanneer er op M$ "gescholden" wordt terwijl ik daar eigenlijk nooit echte scheldwoorden aan vuilgemaakt zie worden.

Microsoft zichzelf doodschiet? Hmm.. een heel bedrijf dat zichzelf doodschiet? M$ is voor zover ik weet geen daadwerkelijk persoon. Lekker duidelijk weer Van Hoorne /pat pat pat op het bolletje. Is goed hoor knul.

zieke commentaren? Nee jij komt altijd met van die zeer doorgedachte intelligente sterk gefundeerde opmerkingen wou je zeggen.

Ja inderdaad, reageer hier maar niet op, zoals je nooit doet wanneer je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Daaruit blijkt maar weer des te meer dat je niets anders dan een verongelijkte zielige M$ evangelist bent en een forum trol die zich eigenlijk al enorm gelukkig mag noemen dat hij van mij al zoveel aandacht krijgt. Ik vind trolletjes zielig, dus voer ik ze maar gewoon :-)
13-06-2009, 10:10 door Anoniem
Allemaal leuke commentaren maar kan iemand mij vertellen waarom de download niet voorzien is van een digital signature en waarom de publisher niet geverifieerd kan worden?

Los van of dit een moreel juiste manier van marketing is of moet worden opgevat als pure liefdadigheid, op dit media (security.nl) zou ik me meer zorgen maken over het installeren van software waarvan je de herkomst niet kunt garanderen.
Behalve dan natuurlijk omdat er bij staat geschreven dat het echt van Microsoft is :-)

Wie heeft deze versie (van deze website) al geinstalleerd?
Ben je al lid van een chinees botnet?

Good luck and remember, always watch your caboose.
13-06-2009, 13:20 door Anoniem
>8 acht maaltijden aan hongerige Amerikanen

Als ze de windows producten nu eens 8 x goedkoper maken, dan zal de gemiddelde mens meer geld overhouden om zelf eten te kopen!
13-06-2009, 13:47 door Anoniem
Door Anoniem: Misschien kunnen ze die maaltijden geven aan al die medewerkers die ze ontslagen hebben... ;-D
wat dacht je voor wie die maaltijden bedoelt zijn :)

en zo'n slecht initiatief vind ik het niet eens, mits het niet om achterliggende commerciële doelen gaat...
als alle bedrijven dit als een gewone morale plicht zouden zien dan zou het hele Afrika-probleem niet eens hoeven te bestaan, maar het overgrote deel van de bedrijven ziet liever hun eigen eindejaarsbonus vetgemest worden ipv arme mensen de kans op een normaal leven te bieden.
15-06-2009, 14:10 door Anoniem
Is het niet een goed idee om gewoon heel vaak ie8 te downloaden? Over installeren wordt niets gezegd. Het is $1,15 per download. Hoelang zou het duren voordat MS het in de portemonnaie gaat merken?

Only complete downloads of Windows® Internet Explorer® 8 through browserforthebetter.com from June 8, 2009 through August 8, 2009 qualify for the charitable donation to Feeding America®. Microsoft® is donating $1.15 per download to Feeding America® up to a maximum of $1,000,000. Meals are used for illustrative purposes only. Meal conversion is effective until June 30th, 2010.

Heb het toevallig al 1x gedownload vandaag was 16,1MB. IE8-WindowsXP-x86-NLD
Via het logo voor eten 20,9 MB IE8-BetterBrowser-WindowsXP-x86-ENU

Waar zou het verschil in zitten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.