image

Ophef na naaktfoto op Google Street View

vrijdag 19 juni 2009, 16:00 door Redactie, 5 reacties

Ook in Canada rijden de Streetview auto's al enige tijd rond, tot groot ongenoegen van een man die naakt voor het raam stond toen Google voorbij reed. Wanneer de dienst in Canada beschikbaar is, is nog niet bekend, maar de zoekgigant heeft laten weten dat het compromitterende foto's binnen 24 uur verwijdert. Iets waar Robert White ongetwijfeld blij mee zal zijn. De Canadees zegt dat hij gefotografeerd werd toen hij naakt voor een open raam stond. Een parlementslid van de conservatieven confronteerde Google met het voorval. "Welke garanties kan Google geven dat meneer White geen internationaal sexsymbool wordt", aldus Pierre Poilievre van de Conservatieven.

"De foto en fotografische kwaliteit zijn niet zo goed. Google kan niet binnen gebouwen kijken", aldus Jonathan Lister, algemeen directeur van Google Canada. Volgens Lister werkt de zoekgigant nauw samen met de privacy commissaris om ervoor te zorgen dat de dienst zich aan de Canadese wetgeving houdt. "Google neemt de privacy zeer serieus. We hebben de beste privacybescherming in het product opgenomen."

Originele foto
Ondanks de geruststellende woorden van Google, zijn de Canadese parlementsleden bezorgd over de duur dat Google de originele, niet vervaagde foto's bewaart. Daarnaast zijn de politici bang dat de technologie kwetsbare mensen en groepen kan identificeren, zoals "blijf-van-mijn-lijf-huizen". Google merkt op dat het verschillende groepen waarschuwt voordat de dienst live gaat. In Duitsland ging Google deze week door de knieën en beloofde het om voortaan alle originele foto's na het verwerken ervan te verwijderen. Dankzij de originele foto's wist de Nederlandse politie de twee daders van een overval te achterhalen.

Reacties (5)
19-06-2009, 16:34 door spatieman
Google street, a burglers paradise
19-06-2009, 17:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-06-2009, 17:21 door Anoniem
Ik hoorde vanmiddag op het nieuws dat men al iemand opgepakt heeft a.d.h.v. die foto's omdat de betreffende persoon in de buurt van een misdrijf was toen die Google auto rondreed en de politie die foto's bij Google opvroeg. Dus gerust kun je er niet op zijn, en de roverheid krijgt die gegevens toch wel als ze er om vragen. De volgende slachtoffers zullen wel leaserijders zijn die ze gaan tracken.
19-06-2009, 22:11 door Anoniem
Vandaag op de radio

Politie heeft in amerika een dief opgepakt nadat de politie de ruwe beelden had opgevraagd bij google en deze ook heeft gekregen. Duidelijk dus dus dat goole alle orginelen bewaard en elk moment kan onvervagen. :-\

Zowiezo heerst er meer en meer een cultuur van over het randje gaan en per geval eventueel de schade oplossen.
20-06-2009, 12:54 door Arno Nimus
"Welke garanties kan Google geven dat meneer White geen internationaal sexsymbool wordt", aldus Pierre Poilievre van de Conservatieven.
Waar blijft Wilders met z'n vragen omtrend privacy? Of kan ie werkelijk alleen maar met domme onzin...

Door Anoniem: De volgende slachtoffers zullen wel leaserijders zijn die ze gaan tracken.
Ik las net dat artikeltje op AD.nl van die 14 jarige die overvallen is. Toen ik de bijbehorende foto zag dacht ik meteen al: Ze zullen die jongen toch geen boete gegeven hebben voor het fietsen op een trottoir!?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.